Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanlara tanınan tayin hakkına dair mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı.

olay tayin istedim vermediler bende dava açtım şimdi tayin olacağım olayı değil.

mahkeme evrağında olayın ne olduğu yazıyor. dava açan sendika, memur olan arkadaş değil. valiliğin gerekçesi, memur arkadaşın kasten ödemediği borçları yüzünden çalıştığı yerden başka bir yere tayin edilmiş olması. memurun borcunu kasten ödememesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/B-k maddesi gereğince "devlet memurlarının borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak" fiilinden en düşük ceza olan kınama cezası ile karşılaşmasına neden olur.

valiliğin savunmasında memurun borçlarını kasten ödememesi nedeniyle hakkında 6 adet icra takibi olduğu ve açılan soruşturma sonucunda başka bir ilçeye görevlendirilmesi teklif edildiği için bu tayinin yapıldığı yazıyor.

yani işin özü, olay sizin anladığınız gibi ben istedim onlar yapmadı olayı değil, ben istemediğim halde onlar yaptılar olayı..

ankiloz

o çankırıdaki olay.diğeri çorumda çalışan bir engelli mememurun samsun idare mahkemesine açtığı dava.

turkuaz06 o zaman bu başlık altında iki farklı olay birbirine geçmiş durumda..
anlamadığım nokta şu, sanki devlet sırrı bir olay varmış gibi yayınlanırsa şöyle yaparım böyle ederim denilmesi.

Birincisinde ,eğer tayininize olumlu yanıt verilmezse,bölge idare mahkemesinde dava açarak yürütmeyi durdurma kararı .aldırabilirsiniz.(daha sonraki süreç tayin yatırma süreci için mücadele başlar.)
................
İkincisinde engelli olsun olmasın bir memurun istemediği bir yere tayini çıkartılamaz.
......................

Üst Alt