Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Devlet Memuru, tekrar ekpss'ye girip farklı bir kuruma atanabilir mi?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Çok araştırıp cevabını net bir şekilde bulamadığım bir sorum var. İki yıldır bir meslek lisesi'nde hizmetli kadrosunda görev yapıyorum. 2018'de ki EKPSS'ye girip tercih yapma hakkım var mı? Araştırmalarıma göre istifanın üzerinden 6 ay geçmiş olması gerekiyormuş. Sınava, çalışır durumda iken girip tercihler başladığında tercih yapıp atanmam durumunda nasıl bir süreç başlayacak? İstifa etmeden atandığım yeni kuruma geçebilir miyim?(MEB dışı kurumları tercih edeceğim) Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(Zaten çalışıyorsun sınava girip insanların hakkına girme diyecek olanlar için kendime göre özel sebeplerim var. bu şekilde yorum yapmazsanız sevinirim.)

Son düzenleme:
Ben de şuanda bir ortaokulda hizmetliyim. 2018 ekpss ye girip memur kadrosu tercih edicem gelirse tabi.calisirken ekpss ye girebilirsin istifa etmene gerek yok.egerki memurlum geldi diyelim 1kerelige mahsus istedigin sehre gitme hakkini kullanmadiysan o kurumun yaşadığın sehrindeki subesine atamani isteyebilirsiniz.adaylikta kalktığı için tekrar aday olma durumu da yok.ha hakkını kullansiysan hangi sehre atandiysan oraya başlaman gerekiyor. Normal tayin hakkın 3sene şartı ile oluyor şehirlerarası.

İstifa etmene gerek yok çalışırken ekpss ye girebilirsin.. Zaten şu an ülkede OHAL var.. OHAL zamanında istifa eden memurlar tekrar memur olamıyormuş.. Hizmetli olarak masabaşı işi yapıyorsanız sınava gerek bile yok..

Matrix31 Ama milli eğitim dışında bir kurum tercih etmek istiyorum. Bu durumda bir defaya mahsus olan hakkın bir önemi yok sanırım?
Zamanın Ötesinde Evet masabaşı olarak çalışıyorum ama belirttiğim gibi özel sebeplerim var açıklayamayacağım. O yüzden milli eğitim bakanlığı dışında bir kuruma atanmak istiyorum. Bunun için de sınava girmem gerek.

İstifa etmeden sınava girip başka bir kuruma atanmanda hiçbir sakınca yok.
Ancak atandıktan sonra çalıştığın kurumdan muvafakat belgesi istenir. Kurumun gidebilir derse gidersin.

Ben de gireceğim inş. Yalnız şef kadrosu vermiyorlar sanırım.

şuan çalıştığın okulla ilgili sıkıntı yaşıyorsan görevlendirme ile başka bi kuruma ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne geçebilirsin. seneye de 3 yılı doldurduğun için görevde yükselme sınavına girersin.

gsli Milli Eğitim Bakanlığı istemiyorum. Teşekkürler.
atom_bombası Milli Eğitim Bakanlığı dışında ve memur kadrosu düşünüyorum ben.

Rica ederim.
Ekstra olarak şu bilgiyi de vereyim. Eğer memur kadrosuna atanırsan üst kadroya atandığın için kurumun gitmene izin vermek zorunda kalır.

ElifD inşallah gönlüne göre olur. Ben sağlıktayım. VHKİ memurum. Sınav sonrası nasip olursa inş. Tekrar sağlıktan ya da meb dışı şeflik kadrosu olursa tercihlerde, oralardan birine tercih yapmak istiyorum. İnş. şeflik kadrosu açarlar. Bulunduğun kurumda hangi kadrodaysan, başka kuruma tercih ederken bir üst kadroya tercih etme olanağı var, aynı kadro olmuyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? Zaten biz de bir üst kadro tercihi peşindeyiz. Eğer bulunduğumuz kurumda şeflik tercihi varsa, aynı kurumda olduğumdan yine de başvurabiliyor muyum?

yavuzondem
Burda bir yanlış olabilirmi ? eğer ki,yeniden sınava girip farklı bir kadroyu tercih ettiğinde o kadroya atanırsanız eski çalıştığınız yerden istifa etmeniz (görevden ayrılma işlemlerini yapmanız) ardından da yeni atandığınız kadro için gidip işlemlerinizi yaptırmanız gerek diye biliyorum.Muvafakata falan gerek olmadığı düşüncesindeyim..Öylede biliyorum.

atom_bombası
doğru biliyorsun kardeş.. bir üst kadro olması şartı var.Mesela hizmetli ise birisi memur kadrosu falan seçecek.Memursa yada memura eş değer bir kadrodaysa teknikerlik veya şeflik gibi kadroları seçebilir.benim arkadaşım MEB de . O kurum içinde açılan şeflik sınavlarına girmişti.Sizin kurumunda öle durumları olabilir.

golden_heart şöyle oluyor. Örneğin memurken kpss'ye girdim ve yüksek puan aldım. Başka bir kuruma tercih ettim ve kazandım. O kuruma gidip işlemleri başlattım. Orada işlemleri başlatınca yetkililere bilgi verdim ve şu an çalıştığım kurumdan istifa ettim. Bu kadar. Burada muvafakat gerekmiyor zaten. Muvafakat, kurumlar arası tayinde isteniyor. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını bekliyorum.

golden_heart

Yanlış biliyorsun.
Ben şu an memur kadrosunda görev yapıyorum ve öğretmenliğe atandım. Milli eğitim çalıştığım kuruma resmi yazı yazacak, çalıştığım kurum muvafakat verirse ve burdan ilişiğimi kesip öğretmenliğe başlamayı yapmam gerekiyor. İstifa olayı kurumun muvafakatı vermediği durumlarda oluyor. Çok karışık ve zor iş o.

atom_bombası
Ben kurumlar arasıda olsa muvafakata gerek olmayacağını düşünüyorum.Ekpss sınavı ayrıcalık sınavı.Birde öyle bir zorluk olacağını sanmıyorum.ama Kesin olarak araştırmada fayda var
yavuzondem peki biz engelliyiz.kurumun muvafakat vermeme gibi bir durumu oluyormu.sonuçta engelli kadrosuna atanmışız ayrıcalığımız var.Öyle bir zorlukla önünü kesmek isteyebiliyorlarmı ?

golden_heart

Kritik yerde görev yapıyorsan ve yerine koyacak adamları yoksa sıkıntı çıkarabilirler.
Mahkeme vs. yolu ile hakkını alırsın ama süreç uzar sadece.
Ama çok büyük birşey yoksa muvafakat veriyorlar genelde.

Mrb Yavuz ÖNDEM;
Ben de şu an üniversitede bilgisyar işletmeni kadrosunda çalışmaktayım.Başka bir şehirdeki kuurmlara nakil başvurusunda bulundum ancak hiç bir kurum olumlu cevap vermedi.ekpss girdim ve 76.800 puan aldım yine memur kadrosu tercihinde bulunabilir miyim?Bilginiz var mı ?İyi günler

Evet tercih yapmanızda hiçbir sakınca yok. Ama dediğim gibi atandığında kurumundan muvafakat alman gerekiyor ve üniversiteler genelde çakılı kadro olarak bilindiği için muvafakat verirken sıkıntı çıkarma ihtimalleri biraz daha fazla. Bende üniversitede çalıştığım için biliyorum. Ama gerek sağlık raporunu öne sürerek gerekse gitmek istediğinizi sözlü olarak ifade ettiğiniz taktirde muvafakatı verirler diye düşünüyorum.

Mrb Yavuz Öndem;
Tercih klavuzunda memur kadrosunda çalışan yine memur kadrosuna atanırsa kabul edilemez şeklinde buna yakın bir görüş var ama.tşkler.

yh sınıfında gih sınıfına geçebilirsiniz adaylığınız kalktıysa atandığınız zaman kurumunuzda muhafakat belgesi alıp kuruma geçişiniz sağlanacaktır atanma kararnameniz geldiği zaman kurumunuzdan ilişkinizi keser yeni kurumunuza başlayabilirsiniz atanma kararnamesi çıkana kadar eski kurumunuzda devam edeceksiniz bilgilerinize

Mrb Mesut Bey;
Bahsettiğim konus aslında gih kadrosundan gih kadrosuna geçiş .tşkler

kulavuzda yazıyor zaten çok bilgi kirligi yapmışsınız
yardımcı hizmetler sınıfında olan biri başka ünvana geçiş yapabilir gih ye mesala
Halen memur statüsünde çalışanlar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin DevletMemurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; “Halen memur olarakçalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklıolmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkinkadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz,yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.” hükmüne uygun olarak tercihte bulanabileceklerdir.

ramazan bey mrb öncelikle gih sınıfıdan gih sınıfına sınav geçiş yapamazsınız sınıfla geçiş yapmaya farklı sınıflar arasında oluyor ancak şu şekilde olur gih sınıfında başka bir bakanlığı gitmek istediğiniz bakanlığa dilekçe başvuru yaparsınız bakanlığın sizi istemesi lazım ondan sonra dilekçe yazdığınız bakanlık sizi bulunduğunuz bakanlığa yazı yazıyor sizin bakanlık kabul ederse geçebilirsiniz kabul etmezse geçemezsiniz yönetmeliklerde yazıyor bunlar okuyabilirsiniz ramazan bey

Şuan gih sınıfında memurum 2018 sınavına girip memur yazamıyorum belli ki..
Ben önlisans pazarlama ve reklamcılık mezunuyum ve bize kadro yok maalesef memurun üstü VHKİ diye biliyorum o zaman bir memur olarak VHKİ yazabilir miyim?

Türkiye'de o kadar atanmayı bekleyen memur varken kurum değiştirmek için sınava girin gereksiz kalabalık edin ohh ne güzel memleket. Yönetmelikte iş yok ben olsam memur olanı sınava almam.

[FONT=sans-serif][SIZE=3]nuri3558[/SIZE]; Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde, başka hizmet sınıfından bahsedilmekte. Sizin dediğiniz VHKİ kadro ünvanıdır ve GİH sınıfına girer devam etmekte olduğunuz sınıfta GİH sınıfı zaten. Hizmet sınıfı farklı bir kadroyu tercih etmeniz lazım YH,TH,SH,AH,EÖH gibi sınıfları.[/FONT]

Üst Alt