Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Devlet Memuru, tekrar ekpss'ye girip farklı bir kuruma atanabilir mi?

april14

O zaman sınava girmenin anlamı yok diyorsun..Kurumda değiştiremiyoruz o zaman anladım..

mesutkaka
Çok teşekkürler açıklayıcı olmuş.

*veli*
O sizin düşünceniz. Fazla önyargılısınız. Atama bekleyen memur var diye istemediğim bir kurumda istemediğim insanlar ile ömür çürütemem. teşekkürler.

yalniz06
Siz böyle düşünüyor olabilirsiniz. Hayat benim hayatım.

O sizin düşünceniz. Fazla önyargılısınız. Atama bekleyen memur var diye istemediğim bir kurumda istemediğim insanlar ile ömür çürütemem. teşekkürler
O kurumu ben şeçmedim elif,
Sizin adınızı vererek yazsam! Neyse genel içim yazılan bir düşünce ve tepki olarak önyargılısınız hayret verici.

ElifD ben teknisyen kadrosunda çalışıyorum bizzat kendim dpb giderek ordaki uzmana sordum farklı ünvanları seçebiliyormuşuz. bende gih(vhki-memur)seçecem.bizim kurumada meb den bir arkadaş geldi muvafakat alarak.

@*veli* konu benim konum ve benim açtığım bir başlığa ve soruya cevap veriyorsun. Bence sen forum kullanmayı öğrenmelisin.
yalniz06 Keşke üstünüze vazife olmayan şeylere burnunuzu sokmasanız. Bilgin yoksa oku geç, çok mu zor?
1806 bilgisayar işletmeni falan da seçebiliriz o halde değil mi? (Sertifikam var)

Konu sizindir fakat yorum sizin için yazılmadı, genel içindi, desene bi 6_7yıl daha burdayım simdiye kadar öğrenemedim se forum kullanmayı bi kullanma kılavuzunda yok!

ElifD

seçemezsin elif

burdaki dogru bilgidir kulavuzda yazıyor tercih kulavuzunda zaten

[FONT=sans-serif]Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde, başka hizmet sınıfından bahsedilmekte. Sizin dediğiniz VHKİ kadro ünvanıdır ve GİH sınıfına girer devam etmekte olduğunuz sınıfta GİH sınıfı zaten. Hizmet sınıfı farklı bir kadroyu tercih etmeniz lazım YH,TH,SH,AH,EÖH gibi sınıfları.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]YH,TH,SH,AH,EÖH gibi sınıfları. tercih edebilirsin bilgisayar işletmeni genel idare hizmetleri sınıfına giriyor tercih edemezsin zaten şu an genel idare hizmetleri sınıfındasın aynı sınıfı secemezsin [/FONT]

nuri3558

Örenim diplomanda bir değişiklik olmayacaksa bencede sınava girmenin bir anlamı yok. Çalıştığın kurumun diğer illerde karşılığı varsa tayin ile kurum değiştirebilirsin. Eğer yok ise nakil için karşı kuruma dilekçe ile başvuracaksın lakin zor bir süreç, aslında nakil tamamen torpil,referans,dayı,emmi vs. vs. işi :) hangisi uygun gelirse.

april14

Ben şimdi Giresun halk sağlığında memurum sınava girip İzmir Halk sağlığı memur yazarsam gidebilir miyim peki..

nuri3558

Dediğim gibi hizmet sınıfı aynı ise maalesef 14. maddeye takılıyoruz. İzmir Halk Sağlığında tercih edeceğin Memur kadrosuda GİH sınıfı, şuan görevine devam ettiğin Memur kadrosuda GİH sınıfı.

elif hizmetlisiniz ozaman siz yazabilirsiniz memurluk genel idare hizmetleri sınıfına giriyor memurluk kesinlikle yazabilirsiniz hiç bir sorun olmaz devlet bu hakkı vermiş size tekrar hizmetli yazamazsınız olay çok basit

bende hizmetliyim memurluk için bende sınava girecegim durumumuz aynı memurluk için mücadele ediyorum
bu eleştirenleride hiç anlamıyorum gelsinlerde hizmetliligi yapsınlar suç bizde degil engelliye hizmetli kadrosunu veren devlette engelli adam zaten yarım adamdır hastadır çocuk esirgeme yurdundan lise mezunlarına hepsine memurluk vermiş bir tane hizmetli yok kulavuzlarını inceledim şehit yakınlarına lise mezunlarına direk hizmetlilikten memur kadrosu verdiler elif direk geçiş verdiler ama engellilere hiç bir şey yok ekpss tam bir FİYASKODURRR

Ben şimdi Giresun halk sağlığında memurum sınava girip İzmir Halk sağlığı memur yazarsam gidebilir miyim peki..
MEMURKEN MEMURLUK YAZAMAZSIN FARKLI HİZMET SINIFI YAZABİLİRSİN

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Haklısınız fakat bunda kurum da çok önemli ben yhs yim fakat masabaşında normal bir memurun yaptığı işi yapıyorum. Tabiki GİH olmak her zaöan için iyi keşke doğrudan gih yapsalar da sonradan böyle şeylerle uğraşmasak hayatımız bir düzene girse.

ElifD, aynı durumu ben de yaşadım ve aşamaları anlatıyorum: Öncelikle Ekpss' ye girmenin önünde hiçbir engel yok. Fakat Milli Eğitim dışındaki başka bir kurum da olsa Hizmetli kadrosu tercihinde bulunamazsın. Yardımcı Hizmetler Sınıfından, Genel İdare Hizmetleri ( Memur, Vhki ) sınıfına geçmek üzere, Ekpss sonucunda bu sınıfa ait yapacağın tercih akabinde yerleşirsen, şuan çalıştığın kurumdan ilişiğini kesip, GİH sınıfında atandığın yeni ünvanınla yeni kurumunda işe başlayabilirsin. Özetle: Ekpss sonucunda Hizmet sınıfını değiştirirsen, bulunduğun kurumdan ayrılmanda da, atanmanda da sorun yaşamayacaksın.
Ben de Meb' den, SB' ye bu şekilde geçtim.

Ve sakın yanılgıya düşüp istifa edeyim falan demeyin. Ekpss' den Yardımcı Hizmetler Sınıfını, Genel İdare Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Teknik Hizmetler vs. Sınıfına bağlı bir ünvana çevirecek puanı al, tercihini yap, yerleş, diğer işlemler kurumların personel işleri bölümüyle görüşülerek sorunsuz halledilecektir. Bir de kimseyi hedef göstermiyorum ama şu zaten çalışıyorsun, niye başkalarının hakkını yiyorsun gibi gereksiz suçlamalardan vazgeçin artık.

Muvafakat konusunda engelliye kanuni olarak bir ayrıcalık yoktur

XXL
Çok teşekkür ederim, sonunda beni anlayan biri olması sevindirici.

ElifD

Aynı şeyleri yaşadığım için başkasının anlamasını beklemiyorum. Kimseyi dinleme, bir ülkü belirle ve ulaşabilmen için ne gerekiyorsa yap. Başarılar.

Merhabalar

Merhaba arkadaşlar

Yorumları okudum ama sağlıklı tam bi sonuç çıkaramadım. Ben 11 aylık aday memurun 1 ay sonra asaletimi alacağım. Meb'e bağı bir ortaokulda, yardımcı hizmetler kadrosunda çalışıyorum. Masa başı iş yapıyorum ama okul müdürü çok pis bir insan 5 müdür yardımcısının bütün idari işleri yazışmalarını yaptırıyor öğretmenlerin maaş ve ekdersini de ben yapıyorum. Okul ile ilgili bütün resmi işler ve üstüne odasını temizletip çay vs getir götür yapmamı istiyor defalarca kendisi ile konuşup insanca çözmeye çalışsamda çok şerefsiz adaylığımı kullanıp ustu kapalı tehdit ediyor. Yıllık iznimi bile kullandirtmiyor ama ağzı bozuk işçi vs çalışanlara da nasil imtiyazlar tanigina şahitlik ediyorum. Sessiz bi insanim diye birşey de diyemiyorum. 2018 ekpss girsem acaba yh sınıfı dışında hangi pozisyonlara gecebilirim. Ve memurluktan istifa süreci atanma vs durumları nasıl olur. Ben ekpss den 89 almiştim işimi sağlama almak için enayi gibi meb seçtim ama keske secmeseydim psikolojim bozuldu bu çalışma sürecinde. Bazilari muvakafat diyor bazıları istifa vs benim durumuma göre hangi meslek grubu vs seçilebilir yardımcı olursanız sevinirim. Anadolu üniversitesi aşçılık okuyorum açıktan.

Ayrica daha önceden 9 yil hizmetim vardi sgk hizmeti dilekçe verip hizmetimi mebe aldırdım. 9 yıllık meb çalışanı diye görünüyorum atanırsam başka kuruma vs geçersem kıdemimi alabiliyormuyum yoksa onuda atandığım kuruma mı aktar~yorum. Şimdiden teşekkürler

bizde aynısını söyledik elif biz seni anlamadıkmı :confused::confused::confused:;);););)
Aynısını söylediniz tabiki sağolun fakat arkadaş da benim gibi düşünüyormuş ve o da sınava girecekmiş ya ondan öyle dedim yoksa yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ediyorum ;):D

""Üstteki yorumla birleşti fakat üstteki yorum ile hiçbir ilgisi yoktur, teşekkürler :D""

Ayrıca genel olarak şöyle bir yorum yapmak istiyorum. Ekpss'ye giren, atanan, atanamayan, atanıp memnun olmayan kısacası giren herkes şartların zorluğunu, atanmanın zor olduğunu, atanamayınca şartların daha da zor olduğunu bilir. Ben evet sınava gireceğim ama uygun bir yer bulamazsam tercih yapmayacağım. Tercih yapmayacağımdan dolayı da kimsenin hakkını yemiş olmayacağım. Ekpss için uğraşan herkes de benimle aynı fikirde ve bilinçtedir diye düşünüyorum. Sınava girip tercih yapmayınca kimsenin hakkını gaspetmiş olmazsınız. Tercih yapıp da keyfi olarak gitmezseniz, gitmezsek işte o zaman birilerinin hakkını yemiş oluruz. Ben herkesin bu hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. En kötü kendisinden yola çıkarak bunun bilincine varmak zor olmamalı. İstediğiniz gibi sınava girin kadrolara bakın hesaplayın ama gitmeyeceğiniz yere tercih yapmayın. Baştan beri böyle düşünüyorum böyle düşünmeye devam edeceğim.

memuriyetde istifa etmeden tekrar sinava girip atanırken şöyle bir yasa oldugunuda biliyorum

eger kişi örneğin hizmetli kadrosu ile herhangi bir kurumda çalışıyor ama kişi örneğin meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu eger ikinci atandigi yer meslegi ile ilgili bir kadro ise direk geçişi yapılıyor ama ikinci atandıgı yer mesleği ile alakalı ise

ElifD

Cok affedersiniz
Tercih yapmayacaksaniz neden sınava gireceksiniz?
Tercih yapınca başkasının hakkını gasp mı etmiş oluyoruz?

Yardımcı hizmetler sınıfındaysanız farklı genel idari hizmetler teknik hizmetler vs seçebilirsiniz aynı hizmet sınıfında bir yer tercih edip atanırsanız göreve başlayamazsınız.

Bende bir üniversitede genel idari hizmetler sınıfındaydım tercih yaptım teknik hizmetler atandım bu yılki atamada. İşlemler nasıl olacak bilmiyorum ama bu şekilde yapabilirsiniz.

@1806 bende meb de hizmetli kadrosundaydım simdi KHK teknisyen olarak atandım süreç nasıl arkadasın nasıl geçti biraz bilgi verirmisin

HEART ;

İstediğim kurum için yeterli puanı alırsam ve gerçekten yüksek bir puan alırsam tercih yaparım. Onun dışında sınava girip tercih yapmazsam başkasının hakkını gasp etmiş olmam. Ama olur da tercih yapıp atanıp gitmem, o zaman gasp etmiş olurum.

Başarılar, boşuna konuşmuşum.

*veli*

Haklı olabilirdiniz kendimi ifade edememiş de olabilirim. Ama yaptığım yanlış birşey değil. Teşekkürler.

Elif, inş istediğin kuruma girersin, şuç sizde degil size bu hakkı veren yönetmelikte, daha öncede dediğim gibi benim isimsiz alıntıdır msj üzerine aldın, üzdüysem 🙏 özür dilerim.

Üst Alt