Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Devlet Memuru, tekrar ekpss'ye girip farklı bir kuruma atanabilir mi?

2018 EKPSS Lisans Öğretmenlik

Merhaba arkadaşlar 2016 yılında EKPSS'ye girip, memur olarak atandım aynı zamanda Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim. Tekrar 2018 yılında EKPSS girip öğretmenliğe atanma hakkım var mı? Süreç nasıl işliyor. İstifa felan etmem gerekiyor mu? Öğretmen olarak atanmak daha mı basit beni bilgilendirir misiniz?

cecen68 Sınava gir öğretmen ataması olacağı zaman başvuracaksın atanırsan kurumundan muvafakat denen izin belgesini alacaksın.İstifaya gerek yok.Memur olarak atanabildiğine göre öğretmen olarak da atanmakta da zorlanmazsın ancak çalışmak gerekir.

yakups hocam bizler atandik peki islemler falan okula gelecek mi temel eğitim deniyo ortak verilecek falan bu tarihleri yerleri nerden öğrenebilirim

@bio88 Hocam bütün bilgileri bağlı bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.Eğer şu an okulunuz belliyse sizle ilgili bütün süreç okul müdürüne gönderilir.O size haber vermek zorunda.

yakups

Okulum belli hocam gittim bugun hatta bisi demediler kagitlar gidince haber vereceklerdir herhalde

bio88 Tamam onlar sana haber verirler.Okula yazı gider konuyla ilgili.

atom_bombası birşey sormak istiyorum Bend e TKHK vhki olarak atandım 9/1 derece ile lisans mezunu evli bir çocuk varsa maaş ne kadar alir acaba herşey dahil

yavuzondem;
yakups;

EKPSS ve engellilerin devlet memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelik
Anılan Yönetmeliğin "Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller" başlıklı 14 üncü maddesinde "(1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

Söz konusu hüküm uyarınca halen memur olanlar ancak:
1-Başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar,
2-Bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar,
için başvuru yapabilecekleri öngörülmüştür

Yönetmelikte muvafakat almak gerektiği yazmamaktadır. Naklet atamalarda muvafakat gereklidir. Dayanağı olmayan bilgiler yazamamaya dikkat edelim. Yardımcı olmak yerine hak kayıplarına sebep olmayalım.

*veli*

Size bu hakkı veren yönetmelikte derken bile taş atıyorsunuz ama... Bana veya başkasına tanınmış özel bir hak, bir torpil yok. Bu şekilde konuşmanız yanlış.

bende sağlık bakalığında VHKİ dim şimdi belediyeye inşaat teknikeri olarak atandım evrakları teslim ettim bile. Şimdi kurumuma yazı yazacaklar güvenlik soruşturması falan 3-4 ayı bulur dediler. Beklicez

Elif, merhaba zaten her msj yanlış anlaşılıyor bu forumda. Alıştım artık sizde yanlış anlayın. Aybalam da yanlış anladı bana dargın yaptığını yanlışı için özür msj giderse bağışlarım.

cicikıs Bu şekilde geçiş yapan 1500 kişi gördüm.Daha neyin dayanağını soruyorsun.Siz de lütfen insanları itham ederken biraz dikkatli olun.

Bu şekilde geçişlerde yönetmeliktede belirtildği üzere;
GİHS dan GİHS na geçiş mümkün değildir.

Zira GİHS dan THS ye veya SHS v.b. sınırflara sınavla geçmek mümkündür.

Burada Kurumlar arası geçişle sınavla geçiş farklı bir durumdur.Yukarıda bahsettiğimse sınavla geçenler için geçerlidir.

Benim de aksi durumda şahit olduğum arkadaşım var seninki kadar çok olmasada. Yönetmelik de olmayan şeyleri var gibi göstermek ne işinize yarayacak bilmiyorum ama kimse hak kaybı yaşamasın mevzu bu.

Madem her halukarda muvafakat gerekiyorsa ekpss ye girmenin bir manası varmı? Hiç bir kurum yetişmiş personelini başka kuruma göndermek iztemez ki göndermiyorlar da çok şahit olduk.

Sizin mantığınızla hademe kadrosunda ki bir memur mühendislik bitirip ekpss ye girip yerleşse kurumu muvafakat vermedikçe hademe olarak kalır diyorsunuz. Oysa yönetmelik bunu kastederek hariç tutuyor. Kimseyi birşeyle itham da etmedim okuduğunu anlamakta sıkıntı var sanırım.

cicikıs

Hizmetli kadorsunda bir insan YHS dadır.
Mühendis ise THS kadorsundadır. Bu kişi için muvafakat verilir zaten

ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET
MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller

MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

Şimdi burada Atanmayla Muvafakat farklı bir olaydır.

Atanmak demek ÖSYM tarafından sizin açıkta olan bir kadroya yerleştirilmenizdir.
Fakat muvafakat ise halen çalışmakta olduğunuz kurumun sizin gitmeniz için izin vermesi diye kabaca tarif edebiliriz.

Zaten bir insan Hizmetliyse ve mühendis olarak atanmışsa hiç bir amir buna yok demez. Desede Farketmez Mahkemeyle bu işi yine çözersiniz. Hiç bir sorun yoktur.

@HEART Engelliler gününde izin idari izinli olduğu halde izin kullanamayanlar, hakkı olduğu tayini çıkmayanlar bu forumda çok yazıldı hangi kurumdasın bu kadar polyanna kalmışsın anlayamadım ama varlığımıza bile zor tahammül edenler sen artık mühendis oldun hadi yolun açık olsun diyen görmedim. :)

Ama zihinsel engellilere de memur olma hakkı verilmişken yalandan bir sınav düzenlenip işten çıkarıldığını gördüm. Refakat izni kullanırken, doğum izmindeyken isteği dışında tayin edilenleri gördüm. Kısacası ben memurun menfaatini ön planda tutan bir yönetici görmedim. O yüzden de o kadar kolay mühendis oldun hop seni başka kuruma tayin ederler zaten diyemiyorum.

@cicikıs

Demekki ben farklı ülkede olduğumdan farklı uygulamara tabiyiz :) olabilir. tabi

Ben gidene dur diyen yönetici değilim. Gerekirse o kişinin işini bizzatihi kendim yaparım. Gidende gider hiç sorun değil... :) Hele adam koskoca mühendis olmuşsa bırakın işini yapsın efendim :)

Bu kadar karamsar olmaylım lütfen. Yöneticilerde insan, onlarında kalpleri var :)

bana izin verdiler saol'sunlar. VHKİ'dim tekniker olarak atandım yazın gelsin ayrılışını yapabilirsin sıkıntı yok dediler.

Bende gih sınıfından sh sınıfına geçmek istiyorum Halk Sağlığı kurumundayım 2 yıl sonra 2020 ekpss girmeyi düşünüyorum kurum içi ünvan değişikliği sınavına da girebilirim ekpss ye de girebilirim, ben şuan memurum sınava girip sınıf değişikliği yapınca kimsenin hakkına girmem çünkü ben okumuşum ben çalışmışım ben kazanmışım sizde okuyun sizde çalışın sizde kazanın derim..

2018 ekpss ye girebilirsin hizmetli olarak atanamazsın hizmetli kadrosu dışındaki kadrolara atanabilirsin.kazandın diyelim kazandığın kurum meb e yazı yazıp mebtende izin çıkarsa ataman gerçekleşecek . meb engellilere sorun cıkarmıyor izin veriyor .

kamu hastanelerinde tekniker olarak çalışıyorum, trt seçersem 2018de yine th sınıfı seçebilirmiyim suan 657 ye tabiyim trt farklı bir sözleşmeye tabi

tekrar hizmetli kadrosu yazamazsın.. yazman için istifa lazım..
ancak, üst öğrenimden yazarsan istifaya gerek yok..
misal şu anki işin hizmetli.
ekpss den girip, VHKİ, öğretmen, mühendis olursan o zaman üst öğrenimden gidebilirsin.. istifaya gerek yok.

Memur olup sınava girmek

Memur olup da yeniden sınava girmeyin liselileri anladım da lisanslar niye giriyor yeni memurlara hak tanıyın biraz vhki ya da memur maaşını beğenmiyorsanız ünvan olan bir bölüm okuyun öyle girin

Arkadaslar Bı sorum oluck ben memurum muhendslık ıcın sınava gireceğim diyelim kazandım aday memurluk suresi devam ederken muh. Kadrosuna baslayblımıyım adaylığın kalkması sartmdr

Ben mebteyim başka kuruma ekpss ye tekrar girip atandığım zaman farkiı il olursa oturduğum il e tekrar atanma şansım varmı acaba?ve birkerelige mahsus atama hakkimi kullanmadim sadece meb te mi geçerli bir kerelige mahsus?

Üst Alt