Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli durumunu gizlemek..?

Ebru Asım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar; merhabalar
Annem çok ısrar etti rapor alma diye ama ben kendim aldım
şimdide
ENGELLİ olduğumu gizliyorum;
merak ettim de engelli olduğunu gizleyen var mı?

ama ben hastalıkla barışık olmak istiyorum
engel durumum
%45 psikiyatr
%7 yada 10 ortopedik.

Kahramanmaraş da İKAMET EDENLER
ÖZELLİKLE sizin görüşlerinizi çok merak ediyorum?

Öncelikle merhaba rapor almanız iyi olmuş defterdarlık vasıtasıyla ankaraya raporunuzu göndermeniz durumunda en az yüzde 40 oranında onaylanırsa erken emeklilik hakkınız doğar ama bu işyerinde raporunuzun öğrenilmesi durumunu doğurur. Ortepedik rahatsızlığınızla ise ÖTV muhafiyetli yani indirimli sıfır araç alma hakkınız var durumunuz olduğunda o fırsatı kaçırmayın derim umarım yardımcı olur

engelimi ancak toprak üstüme attıkları zaman saklarım. Ayıp veya KÖTÜ birşey değil ki saklayayım. Bence normal insanlar utanmalı :D:D

Psikiyatrik rahatsızlığı saklamak kolayda ortopediği nasıl saklıyorsunuz?

çok ilginç bir duygu. ben de soradan engelli oldum ilk zamanlar saklıyordum ama hastalığım ilerlediği için artık saklayamıyorum arkadaşlarımdan,akrabalarımdan ayrı uzak memlekette yaşıyorum şimdi çoğu kişi görmediği için bilmiyor iş arkadaşlarım da utanılacak bir şey değil ki diyor ama ben yine de birilerine söylemekten çekiniyorum
ve aslında bu beni yoruyor

çirkin

o zaman çekinmeyi. yorulmassınızda haytanızı yaşayın anın tadını çıkarın

Ya oldugun gibi görün,
Yada göründugün gibi ol.

İnsan engelli olduğunu belli bir yere kadar saklayabilir.
Kendinle barışık olursan başkasının senin hakkında nasıl düşündüğü hiç önemli değildir.
Eğer evli değilsen evleneceğin zamanda karşı tarafa durumunu anlatmanda faydası olacaktır.

Ben engelim sorun yarattığında söylüyorum,onun dışında her yerde söylemeye hacet yok.Akrabalarım diyor ilerde evleneceğin kıza söyleme kız vermezler diyor.Ben hastalık ilerleyip beni terkedeceğine baştan ilerde başına gelecekleri söylemeyi yeğlerim.Süprizleri hiç sevemedim şu hayatta.

Neden saklıyorsunuz işiniz gereğimi yoksa başka sebeplerden dolayımı.Bir kusur göremiyorum engelliysem engrelliyimdir değilsemde değilimdir acık ve net seven böyle sevsin iş verecek olanda böyle versin kimde ne saklayacağızki.

Yusuf islam
hhaklısın

İdeal
ewet sanırım mesele kendinle barışık olmakta

zendark
kız vermezler ne demek yaaa
hangi zamanda yaşıyoruz kız istedikten sonra...ama işte kız sevecek kabullenecek

Düsman cok.
Aman rezil olma.

Rezil olma değil oh iyi oldu beddua larım tuttu diyenim çok

bencede saklama kim ne derse desin takma bile zaten ohh diyen insan kafadan engelli demektir gül geç onlara... ben işitme engelliyim mıy mıy konuşanlar olunca kendim söylüyorum biraz sesli konusun diye..

Merhaba ben geçen sene %63 rapor aldım sonra erken emekli oldum rapor bir yıl süreliydi bu yıl%78 sürekli rapor aldım şuan çalışıyorum işyerinde emekli olarak sgk giriş yapıldi çalışıyor olmam emekliligimi etkilermi konuyla ilgili bana yardımcı olurmusunuz

Bir insan neden engelli durumunu gizleme gereği duyar ki ? Engelli olmak bizim suçumuz değil.. ben işitme cihazı takıyorsam bunu diğer insanlar ne der acaba ? diyerek takmıyorum.. kendim için takıyorum..

Diğer insanların ne dediği umrunuzda olmamalı.

ulubey
fıtık var
görünüm normal

Yusuf islam
sizin engel durumunuz nee acaba
yanlış anlamayın merak ettim

o zaman tabii ki saklamam
ama bu engel durumu varken evlilik asla düşünmüyorum

zendark
bencede dogruları söyleyin

Zamanın Ötesinde
psikiyatrik olunca insan saklıyor

Aslında sizi anlıyorum, engel durumunuz ortopedik olsa buna anlayışla bakmazdım da psikiyatrik olduğu için anlıyorum. Ama bence rapor almamanız gerekirdi böyle hissediyorsanız. Çünkü benim kuzenimde psikolojik sıkıntılar yaşadı bir süre hastane de kaldı çıktığında o kadar tedavi gördü maddi durumu da iyi olmamasına rağmen o raporu almadı. Insanların bakış açısı acımasız olduğu için söylemiyorsunuz dur. Bence gerekmedikce söylemeyin zaten gerek yok.

ENGELLI OLMAK KOTU DEGILKI SAKLAMAMAK LAZIM BNDE SONRADAN OLDUM.AYIP DEGIL.OLDUGUN GIBI OL.ONLARA NE. Zamanın Ötesinde UYE ARKADASMIZA TAKILIYORUM..

ortopedik benim rahatsızlığım sol el bileği

Ebru Asım

Bnde soylemedim kimseye Özellikle gizlemiyorum ama duyulmasini istemem şahsen kendimle barışık bir insanim gorende işitme engeli sanmaz yani halimden memnunum kimsenin de bilmesine gerek yok öğrenince ne olacak ki ya yapmacık tavırlar sergileyecekler ya cok yakinlascaklar yda uzaklascaklar eminim o yüzden ben kimseye bir şey dememe karari aldım ogrenrlersede ogrenirler onada bi sözüm yok bn oyle kabul ediyorum onları onlar da bu gorusume saygilar i olacaktır piyango dan bilet cikarda herkes samimi olr ya o misal kimse engelimi bilmesin daha iyi rapor çıkarsa birde inşallah o zaman birazda ha iyi olacak bnm icn..

ne olursa olsun engel durumunuzu gizlemeyin.insanların ne dediğinide önemsemeyin.bu bi kusur değil.

Arkadaşlar benim bi konuda bir tereddüt um var aydınlatırsanız sevinirim bana bi kisi dediki engelli raporu cikartmayi düşünüyorum dedigimde sey dedi düşün ama artisi eksisi var her iki durumda bnce çıkarma dedi bn afalladim nasil bir konuşma olduysa keşke yapmasamiydim dedim ne gbi eksisi olabilir ki korkuttu bni o sözler :( artisi ne eksisi ne is mi bulamayiz atanamazmiyiz ne yani :/

Fulya83 rapor almasakda rapor soracaklar ise girerken o zaman da yalancı duruma duser insan göz göre işitme engelini görmezden gelmek nasil olur aklım almıyor almasak nasil caliscaz cok karışık yahu

Ben suan issizim 2014 ten beri issizim gerçi neyse is bulunca bi yerde bi sıkıntı çıkacak muhakkak rapor alamasak bile

Fulya83 şimdiden bunaldim :) masa başında bi is bulsam bu kadar ugrasmasam artik ya Pufff bıktım valla ya

Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin..

erdal71 derken ? :) bnm kahrimi cekmez kimse akillida olsam delide olsam o yüzden is bna düşüyor :(

Beni benden başka düşünen yokki
Fulya83 cikmaz sokaka denk geldik heralde :)

Üst Alt