Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli durumunu gizlemek..?

İşitme engelli olduğumuz için engelimi söylemeye gerek görmüyorum, bende zor kabullendim 2016 ocakta rapor aldım 2016 nisanda ekpss girdim ilk girdiğim sınavdı ilk tercihte atandım şimdi memurum, bazen gerçekten iyi duyarım sıkıntı yaşamam cihaz kullanmam çoğu zaman ekpss den memur olduğumu tüm akrabam arkadaşlarım normal kpss den atandım diye biliyor kimse engelli mi anlamıyor ama memur olduktan sonra kurumda herkese söyledim ki iş yaparken sıkıntı olmasın diye, yine kimseye söylemiyorum bilen de biliyor zaten dışarı da bir iş yapacağım zaman anlamadığımda tekrar ettiriyorum anlıyorum, ben gerektiğinde söylüyorum gerekmediğinde söylemiyorum kalkıpta herkese ben işitme engelliyim demem zorunda kalırsam söylerim o yüzden kafam rahat..

nuri3558

çok güzel ve bu halinize %40 rapor verdiler
keşke herkesin böyle engeli olsa
kafa rahat olsa
ama adalet işliyor...

nuri3558 bugüne kadar ki bütün diyaloglarda olduğu gibi bu düşüncedede aynı düşünüyoruz düşünceler in aynı olmasi her yorumundan sonra aaa bende öyle düşünüyorum diyorum ne denir kalpler birmis ve düşünceler de aynı .. bnde raporu alabilirsem inşallah aynı şeyleri düşünüyorum es dost akraba bilmesede olr atanma olasılığı olrsa kuruma soylerm dye düşünüyorum dum kafam rahat bn cihazi günlük kullanmyom zaten bnm duyduğum yetiyor anlamazsam tekrar ettiriyom cihazı zaruri mecburi oldgnda kullnyom .. Rabbim hepimizin hakkında hayirlisini versin :)

Son düzenleme:
Kahramanmaraşlılar dediğin için yazıyorum. Nasıl gizleyeyim dışarı çıkıp yürüdüğümde belli oluyor zaten?

Gün gibi ortada gizlemeye gerek yok, dahası gizlemek kendimizi ötelemek kabullenememek demek ki (engelli olmayı kabullenmek onla barışmak hayata karışmak öyle hop deyince olmuyor zaten çabalamak gerek) bir de gizlemek bu süreci daha da zorlaştırır.Yine de herkesin kendi insiyatifidir benim naçizane fikrim budur.Saygılar.

Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. ve evet ben de gizliyorum onun bunun eline koz vermemek icin. Kimsenin bilmeye ihtiyacı yok.

Askerlikte bir durum vardır, herkes bilmesi gerektigi kadarını bilmeli diye. o hesap, asker değilim ama :)

Özellikle işitme engelliler kendini engelli gibi görmüyor ve durumu kabullenmekte zorlanıyor.Herkes ayni değildir tabiki ama tanıdıkça bunu farkettim.
Konuşurken ben kendimi engelli gibi görmüyorum vs diyorlar.Bu zaten engelleri aşan herkes icin geçerli fakat engelleri aşma anlaminda degil de kabullenememe anlaminda söyleyenler var.
Bir de sonradan engellilerde var bu durum

@aksiyon61

kendi adıma söyliim düşmanım çok. durumuma sevinenim çokk
herkesin bir ve birden çok düşmanı olabilir. bu konuyla alakalı bir mevzu değil. olaya şöyle bakacak olursak o seni düşman görenler ve senin durumuna sevinenler varya onlar kendi egolarını bu şekilde tatmin eden basit insancıklardır. takmaya bile değmez "sana bir tavsiye" bunu söyleyenlerin aile hayatlarına bir bak ne derece doğru olduğumu anlayacaksınız. o kişilerin aile hayatı bile yok sizi cekemediklerinden dolayı bu tür yollara başvuruyorlar.herkesin bir sahibi vardır oda bizi yaradan ALLAH'cc dır. ALLAH beni bu şekilde sevdi ve yarattıysa bir başkasının benim durumumu eleştirme hakkına sahip değildir. buna asla izin vermeyin sevgilerimle...

valla ben ilk tanıştığım insanlara söylüyorum...

Engelli durumunu saklamak gebeliği saklamak gibidir er yada geç açığa çıkar

Ebru Asım

Psikaytriden benim de raporum var özellikle engelli olduğumu gizlemiyorum ama yeni tanıştığım kişilerle veya herkesle de hemen paylaşma ihtiyacı hissetmiyorum. Herkesin Soruya verdiğini cevap farklılık gösterir normaldir herkesin şartları farklıdır çünkü. Orta yolu bulun rahat edersiniz bence

Üst Alt