Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyet yenilemek için başvurdum, ehliyetimi iptal ettiler!?

Pink00

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.. 8 yıl önce almış olduğum H sınıfı ehliyeti yenilemek için 4 ay önce başvurdum. İl sağlık kuruluna sevk ettiler. 7 yıldır aktif araba kullanmama rağmen sürücü olamaz raporu verdiler. İtiraz ettim başka bir il de tekrar kurula gircem fakat araya virüs girince kurul ertelendi. İtiraz sonucu tekrar kurulda olumlu sonuç çıkıyor mu bilgisi olan var mı?

İnşallah ikinci raporunuz olumlu olur.Bende yakın zamana kadar aktiftim.Simdi ise kuruldan çıkacak olan oran ve ehliyet raporunu bekliyorum .Umarım aynı şeyleri banada söylemezler.Tekrar herşey eskisi gibi olur🙏

Bu arada kurul işlem yapmaya başladı. Bilginiz olsun.

Siz kurula girdiniz mi? Ehliyet raporunda oran olmuyor ama... siz engelli raporu mu çıkaracaksınız?

Ben kurula girmedim. Geçen hafta evraklarimi teslim ettim.Ben 7 ay önce trafik kazası sonucu engelli oldum.İlk olarak engel oranim belirlenecek. Sonrada inşallah bir sıkıntı çıkmazsa ehliyetimi alacağım.🏵️

Anladım.. hangi ildesiniz, kurul ne zaman toplancakmış peki bilginiz var mı?

Mersin deyim. Ama kurul ne zaman olur onu bilmiyorum. Bugün hastaneye gideceğim bilgi alırsam paylaşırım.🏵️

Pink00 benim hastalığım şizofreni.ehliyetimi yeniletmek için aile sağlığı merkezinden sağlık raporu aldım.Hiç sorun çıkarmadılar.raporu sundum ehliyetimi yenilettim.

Ne güzel çok kolay olmuş

Fakat bu ehliyet olayı insanların rahatsızlığına göre değişiyor.

denesos aynen öyle :) inşallah bir daha ki yeniletme sürecide böyle kolay olur.

İnşallah🙏

Benim H sınıfı ehliyetim yok. Daha yeni alacağım umarım bir sorun olmaz 🙏 ve alırım.

Tabiki önce engelli raporu almam gerekiyor .Onun içinde şuanda sağlık kurulunu bekliyorum

Şuanda hastaneden dönüyorum.Sordum fakat net bir tarih vermiyorlar.

Büyük ihtimal öyle olacak gibi .Artık bir an önce olmasını istiyorum.O rapor elime geçince belki yeni halime artık engelli oluşuma daha çok inanırım. Çünkü ben kendinin bu hale gelişine halen inanamıyorum. Bana ne oldu 😔😔

denesos benim hastalığım şizofreni. ehliyetimi kolayca yeniledim.hiç bir sorunla karşılaşmadım.umarım sende yenilersin

Umarım🙏Su durumda en çok istediğim şey diyebilirim🙂👍

Fakat benim durumum biraz farklı benim engelim fiziki olarak var.Daha yedi ay oldu.O yüzden ne olacağını bilemiyorum.

Ama araba kullanmaya alışık biri olarak bu şekilde beklemek çok zoruma gidiyor😔

Trafik kazası sonucu olay yerinde kolum kopmuş. Artik bu duruma alışmam gerek

Biraz korkunç bir tabir oldu ama olan bu.Yani ampute oldum☹️

fringe merhabalar benim b sınıfı ehliyetim var şizofren olmadan önce almıştım şimdi h sınıfı ehliyeti almak istiyorum ne yapmam gerekiyor

fringe
Siz şizofren olduğunuzu belirtmemişsiniz, o yüzden hastaneye sevk edilmeden aile hekimi raporu ile ehliyetinizi almışsınız. Belirtse idiniz psikiyatri uzmanına sevk edilecektiniz. Aile hekimliğinde size beyan formu doldurtuluyor, orada verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan siz sorumlusunuz.
Gerçeğe aykırı beyan tespit edilirse ehliyet iptali de dahil her türlü yaptırım uygulanabilir.
emreden
Artık H sınıfı sürücü belgesi yok.
Aile hekimine gidip durumunuzu belirteceksiniz, o sizi psikiyatri uzmanına sevk edecek, uzman görüşü doğrultusunda karar verilecek.

Raporu devlet hastanesi veya sağlık ocağından değilde özel sağlık kuruluşundan alsaydınız keşke. Veya sağlık ocağına gönderdiklerinde sizler aynı günde bir özel hastaneye gidip farklı bir rapor alabilirdiniz.

Ufukalp sağlık raporunu aile hekimi verdi.bana herhangi birşey sormadı yada söylemedi.ehliyet alacağım dedim tamam dedi.direk sağlık raporu verdi.teşhisimi de sistemden gördü.şizofreni tedavisi alıyorsun dedi evet dedim.yine verdi raporu herhangi biryere sevk etmedi..neden ben sorumlu olayım.gerek görseydi sevk ederdi herhalde diye düşünüyorum

fringe
Şizofreni teşhisi olan bir hastaya aile hekimi direkt sürücü olur raporu veremez, buna yetkisi yoktur.
Onun görevi hastayı psikiyatri uzmanına sevk etmektir.
Bana bir şey sormadı diyorsunuz, orada doldurulan beyan belgesi sizin sorumluluğunuzda, orada şizofreni teşhisinizi belirtmiş olsanız zaten uzman doktora sevk edilirdiniz. Beyan belgesinde şizofreni belirtilmiş ve buna rağmen size direk sürücü olur raporu vermişse aile hekimi hatalıdır, beyan belgesinde rahatsızlığınız belirtilmemişse bu hatadan siz sorumlusunuz.
Kesin olan bir şey var, o da şizofreni teşhisi olan bir hasta psikiyatri uzmanına muayene olmadan sürücü raporu alamaz.

Ufukalp beyan belgesi falan doldurtmadılar.aile hekimine ehliyetimi alacağım dedim.sağlık raporunu verdi yolladı.
bu arada sistemden şizofreni olduğumu da gördü..zaten şizofreni tedavisi gördüğümü de biliyor.Aile hekimim çünkü ilaç falan yazdırıyorum

fringe
Belirttiğim beyan herkeste olması şart olan rutin bir uygulamadır. Sonradan kişilerin rapor almadan önce e-devlet üzerinden kendileri dolduracağı şekilde kişisel sağlık bilgi formu ismini almış. Orada ruh sağlığı bölümünde sorulan rahatsızlıklar arasında şizofreni de mevcut.
Araştırabilirsiniz.

büyük ihtimalle raporu alsanızda bir şekilde, kurulda ki heyette takılırsınız... il sağlık kuurlunda ayrı bir heyete giriyorsun oların belirlediği ve verdiği onayla sürücü olur olamaz belirleniyor... önceden engelliler sadece tam teşekküllü devlet hastanesinden H tipi ehliyet alabilir raporu aldığında sürücü olabiliyordu... insallah sorunsuz alırsınız ehliyetinizi ama kesin takılır bu konuda

Pink00 bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğü ile irtibata geçip sağlık kurulu başkanı ile görüşüp hangi hastane de kurula girecek seniz oronın sağlık kurulu gününü öğrenebilir siniz. Kurullar toplanıyor zaten

denesos kurulların ne zaman toplanacağına dair bi haber aldınız mı?

Pink00 Aslında bu hafta hergun hastanedeyim. İki gün önce ameliyat oldum. Ama kurula gidip soramadım. Şimdi birazdan kontrole gideceğim. Unutmazsam uğrar ve bilgi almaya çalışırım. Dönüşte bilgi veririm. 👍

Ufukalp merhaba ufuk bey ben akciğer rahatsızlığı ve bağırsak rahatsızlığından engelli raporu aldım ehliyeti yenilemek için aynı prosedürü mi uygulayacağım özel donanım olmayacak mevcut b sınıfı ehliyetim var aile hekimine gidip rapor alamıyor muyum beni hastahane sevk etmek zorunda mı

Üst Alt