Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için özel hastaneden rapor almak il sağlık komisyonunda..?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar eşime hastaneden özel tertibatlı araba kullanabilir raporunu ve ÖTV indiriminden yararlanabilir raporu aldık ama sizce il sağlık müdürlüğündeki heyetten onay alırmıyız endişe ederek bekliyoruz

Ben 20 gün önce aldım özel hastane ilsağlıktan ehliyet raporumuda aldım sorun yok alabilirsiniz

yanlış bilgi veriyor olmak istemem ancak Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu | TKHK adresinde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi yayımlanıyor. Ankara için görebildiğim kadarıyla sadece Devlet Hastaneleri ve Üniversite Hastaneleri yetkili gözüküyor. Rapor aldığınız ilin İl Sağlık Müdürlüğü'nden ve vergi dairesi/emniyet müdürlüğünden bir kontrol etmenizde fayda olur diye düşünüyorum. Araç alım süreci içerisinde sıkıntı çıkar mı diye kontrol ettirseniz iyi olabilir.

Rilke bey teşekkür ederim bilgi için.çankiri devlet hastanesi de rapor verebiliyor

Bana ozel hastane rapor vermedi devlet hastanesi olucak dedi

Ehliyet degisiminde uzman hekime ozel hastaneye gittim sorun cikmadi

Ben devlet hastanesine gidiyorum. Son 5 bölüme gözükmem kaldı. Haftaya onu da halledeceğim inş. Bakalım il sağlık kurulu ne diyecek.

OturanBoğa

bülent bey sürücü belgesinde özel hastanede gecerli demişsiniz
b sınıfı ehliyetimi engelli ehliyetine ceviricem
özel hastaneden yapabiliyormuyuz bizde resmi yazı varmı bu konuda

teşekkürler

OturanBoğa
teşekkürler bülent bey
bende özel hastaneden engelli ehliyet raporumu almayı deniyeceğim
hayırlısı bakalım ne olacak

soneman

Yanlız aile hekiminin doldurduğu ve yönlendirdiği bölüm uzman hekim ibareleli forumla özel hastaneye gidilecek.Özel hastane il saylık kuruluna sevk yazısıyla il saylık kuruluna baş vurulacak.Yani yine ilk önce aile hekimi sonra özel hastane.

mehmet-41
beylikdüzü nde oturuyorum
burdaki medicana international aradım durumu anlattım
sağlık ocağından belge alıp gelicem o raporu uzman dolduracak dedim
doktorlar ve bas hekimle görüşüp beni aradılar
bizde böyle bir rapor verilmiyor
kabul olmaz sağlık müdürlüğünden dediler
anlaşmalı özel hastanelermi var acaba

hastalıgınızla ilgili hekim olması yetiyor

mehmet-41
bende durumu anlattım ama nöroloji uzman doktoru yeterliymiş karar verip bir form doldurması gerekiyormus diye
koca özel hastanede olmadı işim

ben sorun yaşamadım bazı hastanelerde yanlış uygulama yapabiliyorlar sürücü sağlık yönetmeliği var bu konuda

istanbul beylikdüzü civarı özel hastaneden engelli sürücü belgesi alan varmı

Ben de bugün Beylikdüzü Medicana ya sordum veriyoruz dediler,göz,dahiliye ve işitme...ama rahatsızlığım nörolojik dedim bihaberler.
Bu arada rahatsızlıklarımızı formda beyan edersek de (ör.dahiliye,nöroloji ve ruhsal) özel hastaneden rapor alabiliyor muyuz?

tolgafb

benimkide nörolojik
birde beylikdüzü medilife hastanesiyle görüşücem
bakalım onlar ne diyecek

soneman

benim asıl merak ettiğim başvuru formundaki maddelere ör.sinir sistemi hastalığı var mı? Ruhsal hastalık var mı? Alkol bağımlılığı var mı?
evet dediğimizde gene bize özel hastaneden rapor verecekler mi? alan arkadaşlar mı?

bu sağlık ocağı sonrası hastaneden alınacak raporla eğer otomatik vites kullanabilir yazısı alırsak
sonrası il sağlık müdürlüğü olacak ordaki karardan sonra eğer onaylanırsa
bu belge ile ötv siz arac alabilcekmiyiz
yoksa hastaneye basvurmakmı gerekiyor ötv indirimi için

Özel hastaneyi aradim rapor vermiyoruz dediler. Hicbisey anlamadim. Sistem daha oturmadi sanirim..

Özel hastaneyi aradim rapor vermiyoruz dediler. Hicbisey anlamadim. Sistem daha oturmadi sanirim..

bazı hastaneler ehliyet raporları ile uğraşmak istemiyor ama çoğu veriyor yeterki hastalıkla ilgili dr olsun ben bu şekilde almıştım yenilerken yine özelden alıcagım rahatsızlıgım ortopedik

mehmet-41
sağlık ocağı sonrası hastaneden alınacak raporla eğer otomatik vites kullanabilir yazısı alırsak
sonrası il sağlık müdürlüğü olacak ordaki karardan sonra eğer onaylanırsa
bu belge ile ötv siz arac alabilcekmiyiz
yoksa hastaneye basvurmakmı gerekiyor ötv indirimi için
senin rapor nasıl

ehliyet raporu özelden alınabiliyor ancak ötv söz konusu olduğunda araç için sadece devlet hastanesinden engelli raporu istenir ikisi farklı seyler ehliyet raporu ayrı ötv raporu ancak devlet hastanesinden otomatik vitesli ibareli rapor alırsanız bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz

mehmet-41

engelli raporum var sadece ötv indirimi yok b sınıfıda ehliyetim var
o zaman sadece devlet hastanesine gidip ötv indirimli otomatik vitesli arac için rapor almaya calışıcam eğer olursa
sadece bunu emniyet müdürlüğünemi götürücem yeni ehliyet için

Üst Alt