Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için özel hastaneden rapor almak il sağlık komisyonunda..?

önce ehliyet yenilenecek sonrası araç alımı

mehmet-41 teşekkürler

önce sağlık ocağı - hastane uzman hekim - sonrası il sağlık müdürlüğü
sonra tekrar hastane ötv siz arac için muayene ve hastane komisyonu
sonra olursa arac
peki ötv siz arac için hastane bana tekrar oran verecekmi
ilk engelli rapor oranımı kaybetmek istemiyorum

yalnız otomatik vitesli ibareli rapor bildiğim kadarı ile sol uzuv dan olanlara veriliyor sol ayak gibi sizin rahatsızlığınız nedir bilemiyorum

mehmet-41

bende hem ellerde yüzde 20 hem ayaklarda yüzde 40 toplamda yüzde 52 norolojik sinir kaybı hastalığı var
engelli raporu alırken ötv siz arac içinde uğraştım o zaman olmaz demişlerdi
şimdi tekrar denicem ehliyet değişiminde b sınıfı ehliyetim var normal aracta debryaj da cok sorun yaşıyorum ama otomatik viteste sorun olmuyor
artık doktorlar ne karar verirse ya ehliyeti kaybedecez yada ötvsiz arac alıcaz kısmet

Soneman arkadaş ÖTV indiriminden yararlanmak için hastaneden heyet raporu alman gerekiyor eşimin raporu %68 iken yeni raporda%49a indirdiler.

mehmet-41

daha önce bu sitede sadece ötv indirimli arac için hastaneden rapor alırken
oran verilmiyor sadece arac kullanamaz yada otomatik vites yada donanım taktırası gerekir
gibi yazılar yazılır rapora diye okumustum
demekki oranda veriliyor

oranın bir önemi yok dogru anlamışssınız %5 %50 farketmiyor yeterki dr tanı koysun

Arkadaşlar şu an da %49 engelli raporum var ve o zaman eklenmemiş ehliyet ile ilgili ibare yani şimdi ehliyet almam için tekrar rapor çıkartmam gerekiyor değil mi?

yenileme veya yeni ehliyet için tekrar rapor alacaksınız

mehmet-41
eski almıs olduğum 52 oranlı raporu kaybetmek istemiyorum
sebebi ilk hastane 36 ikinici 40 üçüncü hakem hastanesi 52 vermişti
cok yorucu bir koşuşturmaydı
sonucta yeni raporda oran düşerse ilerde erken emekli olma şansım kaybolur bazen kurumlar raporlardaxinceleme yapıp kontrol isteyebiliyor
benim için en önemli olan erken emeklilik hakkı
ehliyet ötv indirimi olsa iyi olur ama emekliliğin yanında önemsiz kalır

kalsın gücüm yok bu iş için

hem ehliyet değişimi için uzman doktora ve il sağlık müdürlüğüne gidiyorsun karar veriliyor ne kullanacağına

yetmiyor ötv indirimi için tekrar uzmana hastrane sağlık kuruluna
istanbul da bu raporları cıkarmak büyük ezşyet

engelli insanlara kolaylıkmı gösteriliyor çilemi cektiriliyor
yazık

Son düzenleme:
soneman özel hastaneler genelde bu ehliyet raporlarını vermiyorlar bende bir kaç özel hastaneye gittim veremiyoruz dendi. Bende gidip devlet hastanesinden aldım. ama bağcılarda ki özel erdem hastanesini arayıp sorun bi isterseniz orasıda verıyormuş öyle duydum. ben evime devlet hastanesi daha yakın olduğu için oradan gidip aldım.

Bende özel hastaneden aldım ehliyet değişimi için raporumu ve sorun olmadı. Ama bütün özel hastaneler vermiyor veren hastaneyi araştırıp bulmak lazım. Antalya'da oturanlar yada yolu oralara düşüp orda değişim yapmak isteyenler OLİMPOS hastanesinden alabilirlir.

ÖTV siz araç alabilmek için 2002 den sonra alınan RAPOR lar geçerli arkadaşlar. Yeterki ehliyetinizi yenileyin.

Yetkili kamu hastanesinden özeltertibatlı raporunuz tamam.Ehliyet için aldığınız raporda hastalığınızla uyumlu hareket ettirici tertibatın kodu komisyonda yazılmaz ise vergi dairesi sorun çıkarıyor.Ben yaşadım

ben sadece ehliyet değişimi yapıcam orda ne karar verilir bilemem
ama olursa otomatik vites kullanır yazarsa doktor onuda il sağlık müdürlüğü onaylarsa ehliyetimi değiştiricem

sonrasında ötv indirimi yazmayan nörolojik sinir hastalığı yüzde 52 oranlı ellerimde ayaklarımda olan
engelli raporum ve ehliyetimle vergi dairesine ötv siz arac almak için başvurucam
ama olur ama olmaz
ötv indirimli arac için tekrar hastaneye komisyona girmem ordan tekrar oran yazılacak
en büyük avantajımız olan bu erken emeklilik için riskli
bence gereksiz

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun benim sol ayak küçükken kalça çıkığı oldu 3.4 defa ameliyat olmama rağmen ne yazıkkı sol ayak 4.5 cm kısa kaldı herneyse aile hekimi devlet hastanesi ortopediye sevk etti 2 doktor muayene sinden geçtim 2 uzman doktor da özel tertipat uygundur yazdı dediler 2 gün sonra heyet var saat 1 de burada olun herneyse heyete girdim raporlarım elimde içeri girdim verdim hiç bişi sormadılar bile sadece rapora baktılar küçük bi kağıdada tarih yazdı işte 13 gün sonra gidip raporumu alacam benim simdi merak ettiğim 13 gün sonra ne olacak ötvsiz araba alabilecekmiyim

Asssss

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun benim sol ayak küçükken kalça çıkığı oldu 3.4 defa ameliyat olmama rağmen ne yazıkkı sol ayak 4.5 cm kısa kaldı herneyse aile hekimi devlet hastanesi ortopediye sevk etti 2 doktor muayene sinden geçtim 2 uzman doktor da özel tertipat uygundur yazdı dediler 2 gün sonra heyet var saat 1 de burada olun herneyse heyete girdim raporlarım elimde içeri girdim verdim hiç bişi sormadılar bile sadece rapora baktılar küçük bi kağıdada tarih yazdı işte 13 gün sonra gidip raporumu alacam benim simdi merak ettiğim 13 gün sonra ne olacak ötvsiz araba alabilecekmiyim bide raporda ℅ 13 rapor yazıldı

il sağlık müdürlüğü kırk dereden su getiriyor malesef bende sizin gibi sağlık kurulundan rapor aldım fakat il sağlık müdürlüğündeki beyefendiler normal araç kullanabilir özel tertibata gerek yoktur diye rapor verdi.. Allah yardımcınız olsun

öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bizi adam yerine bile koymuyorlar. ben ehliyet yenilemek için raporu aldım kurul onay vermedi itiraz ettim onlarda onay vermedi. ehliyet çöp oldu galiba.

Ben şizofreni hastasıyım %45 engelim var. Hiç bir sıkıntı yok ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.Özel hastaneler sürücü olur belgesi veriyorlar mı .??? Aranızda benim hastalığımda olupta sürücü belgesini alan var mı

mevcut ehliyetimi engelli b ye çevirdim .aile hekimi uzman dr. sevk etti. bende özel hastanede uzman dr. muayne oldum devlet hastanesinden randevu alamadım. uzman dr. muayne edip sağlık durumunuz sürücü olmaya elverişli ise sizi il sağlığa sevk ediyor .devlette olsaydım 50 tl ödiyecektim özelde 150 tl ödedim.

aspan

Devlette 50 muayene ücreti 200 TL rapor parası alınıyor ben bugün hacettepeden KBB için gittik muayene odyo testi için 112 TL.odedim rapor almadım onuda alsaydım 200 TL daha istediler rapora özel yerlerde pahalı olabilir ama en azından devlet hastanesi gibi uğraştırma yok

ortalık sakinleşene kadar bekleyeceğim

teşekkürler bilgi için

H sınıfı ehliyeti değiştirmek için özel hastane raporu geçerli oluyormu ....

H sınıfı değiştirmek için özel hastane raporu geçerli oluyormu ... @OturanBoğa

Bende ehliyetimi özel hastanede yeniletmek istiyorum. Aranızda 6 ay sürenin üstünde ehliyetini yenileten var mı

Aile hekimi sizi sevk edecek uzman Dr a veya doktorlara özel hastanede uzman dr.varsa il sağlığa sevk etme yetkileri var ben özel de muayene oldum. sonra il sağlıkta kurula giriyorsunuz 5 ay önce değiştirdim normal b ehliyetimi engelli b ye çevirdim
Ehliyet için uzman Dr. Özel hastanede olsa sevk ediyor yetkileri var
Engelli sağlık raporu sadece devlet hastaneleri veriyor

Üst Alt