Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti motosiklet mağduriyetini nasıl düzeltebilirim?

saitdogu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese selamlar. Epidermolizis büllosa hastayım ve engelli ehliyetim var, normal ehliyeti aldıktan sonra çabalarım sonucu engelli ehliyeti alabildim. Yalnız şöyle bir sıkıntım var. Raporumda sadece otomatik vitesli araç kullanabilir kod'u ve iki tekerlekli araç kullanamaz kod'u yazıyor. Yürüme ve deriye yapılan basınçla alakalı hastalığım olduğundan debriaj kullanamıyorum özel tertibatlı aracım var. Yalnız scooter tarzı otomatik vitesli motorları çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Daha öncesinden de motosiklet ehliyetim vardı zaten.
Birkaç gün önce öğrendiğime göre ben normal bir scooter veya otomatik vitesli motosiklet kullanamayacağım. Yalnız ehliyetimde(yeni ehliyet) motosikletin olduğu kısım kodlarla beraber var.

Sorum şu: bu meseleyi nasıl çözebilirim? İşyerinde küçük getir götürülerde kullanmak amaçlı scooter kullanıyorum ve bunu etkileyen herhangi bir engelim yok. Ehliyetimde motosiklet hanesi dolu olmasına rağmen ben motosiklet kullanamayacak mıyım? Veya itiraz falan gerekliyse nasıl ve ne şekilde itiraz edebilirim?

Daha önce bunnunla karşılaşan oldu mu bilmiyorum ama fikri 9lan varsa ve belirtirse çok sevinirim herkese iyi günler.

Motor kullanamaz değil de iki tekerlekli araç kullanamaz kodu var, daha önceden motosiklet ehliyetim olduğundan şuan motosiklet hanesi dolu ve yanında da kodlar yazıyor. Polis çevirdiğinde o hane dolu olduğu için sorun olmadı hiç ama herhangi bir kaza durumunda başıma büyük bir sorun açabilir. Bunun için rapora mı itiraz etmem gerekiyor sizce? Yoksa gidip aile hekimimden motosiklet kullanmasında engel toktur diye rapor alırsam emniyetten motor ehliyetimi tekrar alabilir miyim?

En büyük korkum itiraz sırasında arabanın ötv muafiyetinin bir şekilde geri alınabileceği korkusu.
OturanBoğa

Üst Alt