Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@alonemisin, Tek rahatsızlıktan hafif tanı alması demek %40-49 aralığına denk geliyor. O yüzden en üst oran dediğiniz %28 orana bakmıyor tanıya bakıyor.
Selam, bu kısım için dediğinize göre şu şekilde mi oluyor?

%28 + 10 + 10 + 20 x hastalıklardan oran balthazard formülüne göre değerlendirilmiş ve bununla sgk hastalık listesine göre başvuru yapılıp hafif orta ağırdan olacak çalışma kaybına göre işlem mi yapılıyor?

Bazı yerlerde tek hastalıktan %40 almak gerektiği gibi belirtilmişti.

Cevabın için şimdiden teşekkürler.

Umarım bu yasayı hep birlikte engelleyebiliriz.

@ozzykarakus,

biz zaten etkilenmiştik 2008 de , yasa kamu özle farketmez 2008 öncesi ssk lıları muaf tutmuştu. 2025 itibari ile onları da herkesin kapsamına alacak... 16 yıldır 2008 öncesi ssk lılara tanınmıştı sadece engelli raporu ile emeklilik , 2008 öncesi memur(emekli Sandığı ) ve Bağkurlular magdurdu engelli raporuna göre değil iş gücü kaybına göreydi.

@reciss,

Peki devlet memuru emekli olduğunda devam edebiliyor mu? Yoksa işten ayrılıyor mu?

Benim bildiğim devlet memuru emekli olduktan sonra görevden ayrılıyor.

@ozzykarakus,

Devlet memurlarında 2008 öncesi ya da sonrası farketmiyor. Bütün engelli memurlar 2021 yılında yayınlanan maluliyet ve çalışma gücü kaybı tespiti işlemleri yönetmeliğine tabidirler.

@alonemisin, Çalışma gücü kayıp tespiti yapılırken balthazard formülü uygulanamayacağı için örnek verdiğiniz çoklu hastalıklardan mesela en büyüğü %28 oran görünüyor.

Tek hastalıktan alınan bu %28 engel oranının çalışma gücü kaybına göre Hafif (%40-49) olması zor bir ihtimal.

Eğer bu yasa kabul edilirse zaten en çok çoklu hastalıklardan şu an engelli raporu sahibi olan arkadaşlar mağduriyet yaşayacak.

Bütçe görüşmeleri bittikten sonra bu konuyu da içeren kanun teklifi görüşülecek galiba Mecliste. Bu maddelerin iptali için muhalefet tarafı nasıl bir çaba gösterip ikna edebilecek iktidar tarafını göreceğiz.

@BnymnYldz,

Evet sanırım doğru anlamışım. 28 ilk oranın bir karşılığı bile olmayacaktır zaten sadece olayı anlamaya çalışıyorum. Özünde orda da saçmalık var zaten bu 28 oluşurken kendi içinde balthazard uygulanıyor kanun gereği. Sgk oranları önemsemiyecek sadece tanıya dayalı hafif ağır orta veya sen çalışırsın deyip geçecek. Muhalefetin durumdan haberi olduğu bile meçhul. Normalde çoktan gündeme gelmesi gerekirken hiçbir şekilde gündeme taşınmıyor. Bu işin çözümü ana muhalefetten ziyade Refah, Mhp gibi partilerin gündeme alması gibi duruyor.

@ozzykarakus Memursan farketmiyor emekli olduktan sonra cslissmiyorsun zaten,Bu yasa memur ile alakası yok onlarda bir duzunleme yok zaten aynı.Sadece 2008 öncesi SGK lilari etkiliyor yani balthazar olmayacak sadece kapiş:)

@engellibilgi,
Şimdide emekli olanlara göz diktiler,
Tüm emeklilerin dosyaları yeniden değerlendirilecekmiş ve bunların içinde çalışmadığı halde kendini çalışıyor gibi göstererek emekli olanlara,(Bu yöntemi vergi indirimi alırken bazı arkadaşlar eş dost yanında kendini çalışıyor gibi göstererek vergi dairesine başvururken kullanmıştı.)
Dul ve yetim maaşlarında,dul maaşı alıp eşiyle birlikte ot

@marto1,
Emekli olanlarada göz diktiler,tüm emekli dosyaları yeniden incelenecekmiş,
Kendini çalışıyor gibi göstererek emekli olanlara,Vergi indirimi almak için eş dostun yanında sgk girişi yaparak çalışıyor gibi gösterenlerin emekliliği iptal edilerek tüm yersiz ödemeler faiziyle tahsil edilecekmiş.

@samedo99,

bunu demek istedim bende. memursan fark etkilemiyor emekli olduktan sonra devlet memuru olarak devam edemiyorsun ama ÖZEL SEKTÖRDE çalışıyorsun.

@ozzykarakus,

İstersen 01/07/1996 da istersen 01/07/2017 de memur ol farketmiyor. Bütün engelli memurlar 2021 yılında yayınlanan yönetmeliğe tabidirler.

Arkadaşlar herkes en iyisi süresiz engelli raporu olan arkadaşlar normal emekli olsunlar 60 yaşını beklesinler kimse emekli olmasın erken emekli olunca ne olacak en azından endişeli olmadan rahat rahat 60 yaşından sonra emekli oluruz

@frkn5906,

Engelli emeklilik için gün sayanlara engel olurlar, kademeli emekliliği çıkarırlar. Bizler de 10 yıl şafak sayar raporunuzu da başınıza çalın der normal emeklilik hakkını kazanırız.

@eminserin,

burası Türkiye, olası bir kaos yaratacak durum olursa değil Ocak sonu, komple konu ortadan da kalkabilir.
N.Ş.A 'da 10-15 Ocak'da resmi gazetede yayınlanır diyor buradakiler.

@PMB,

Hakkımızda hayırlısı olsun. Yaşayıp göreceğiz. Benim düşüncem gelen tepkilere göre hareket edecekler. Engelliler mağdur edilemez mantığıyla ilerler süreç. Bu süreci beklerken özellikle x platformunda bol bol hemen hemen bu yasada ön ayak olan karşı çıkan ve cumhurbaşkanı etiketlenerek paylaşımlar yapılmalı.

Burada yazılar yazmak bişey kazandırmaz.

Tik tok da canlı yayın yapan olsa çok dikkat çeker herkesin bir araya toplanmasını sağlar keşke yapabilecek kişiler olsa... Erken emeklilik davasında çok katkısı olmuştu çok kez denk gelmiştim.Umarım böyle bir yayın yapan birileri çıkarda birlik içinde toplamayı başarabiliriz...

Son düzenleme:
@ozzykarakus,
Bunu duyurmanın tek yolu canlı yayınlar olucak aslında çok itiraz edenler var ama sadece yazıda kalıyor kimi face'de kimi twitterda kimdi de forumda dağınık ufak tepki halinde kalıyor.. Hergün canlı yayın akşamları olursa çok fena tepki toplar oylama bile yapılırken gözler üzerinde olduğunu çok iyi bilirler..bunuda yapıcak yeteneklere avukatlara ihtiyacımız var inşallah çıkarda sesimiz duyulur...

hafta başında sağlık kuruluna gittiğimde orada birkaç kişiyle ayak üstü konuşma fırsatım oldu. Halen çoğu kişi vergi indirimi ile emekli olacağını sanıyor, yasa çıkacak sene sonunda, kalkıyor iptal edecekler vs anlattım, hepsi imkansız vs diyor . Özetle çoğu insan kaybedeceklerinin , gasp edilen haklarının farkında bile değil.

Arkadaşlar artık mevzu bu konu üzerine olsa ve buradaki yöneticiler bilgi sahibi arkadaşlar tek konu üzerine ilerlemeye çalışsak ne dersiniz hepimizin yararına olur yayın olur başka bir şey olur ama fikirleri bir araya şikayet gibi yansıtmaya ne dersiniz kim ne yapabilirim diyen birşeyler paylaşsın lütfen herkesi bir araya toplayalım....

Kimse elini uzatmazsa olan hepimize zaten olucak ama birşeyi başarırsak hep beraber yaptık deriz... Sadece iki hafta uğraşırız ama sonunda herkesin emeklilik hakkına gasp edilmeden kurtulmuş olur... He ben uğraşamam derseniz boşuna üzülmeyeyim ozaman... Şunu yapabilirim diyenler lütfen fikirlerini yazsın ve forum yöneticileri lütfen ne yaparsanız esas siz yapabilirsiniz... Çok konuştum kusura bakmayın şimdi sıra sizde bir şeyler söyleyin

Son düzenleme:
@PMB,

Sağlam bir yerden duyduğum kaynak ocak sonu yada şubat ayı diyor ama bekleyip göreceğiz

Merhaba arkadaşlar 03.12.2024 tarihinde Emeklilik başvurumu yapmıştım Dys evrak takipte en sonda ( İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ -1 (MAAŞ BAĞLAMA)-529) bu ibare var bu kodda dys ekranında ibareye rastlamış mıydınız red demekmi acaba bu kod

@reciss,

Vergi indiriminiz var ama emekliliği subatta hak ediyorsunuz galiba.peki yasa ciktiktan sonra emeklilik basvurusu verdiğinizi dusunsek emekli olmamama ihtimaliniz var mi acaba? Bende benzer durumdayim gibi

Not olarak bir de nasil bir ulkede yasiyoruz ya.raporu veren kendileri vergi indirimi yapan kendileri emeklilik haklarini gasp eden yine kendileri..herseyi devlet yapiyor herseyi devlet bozuyor arkadaş..yani iste buyrun yeni dünya düzenine..avrupa ulkelerinde hersey normal nizami ilerlerken bizim ulkemizde dalavera kanunsuzluk usulsüzlük hersey var..insallah mağdur olmayiz hiçbirimiz çünkü hasta olmayan böyle usulsuzluklerle bu isi yapanlarin boynunda tüyü bitmemiş yetimin hakki var..

@emrah52,
Kardeşim,529 vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yaptığınızı belirten bir kod.
İşlemin devam ediyor,engeç 15 güne kadar e devletine maaş bilgilerin düşer.

@dejavu03,

Aynen öyle, biz komisyondaki 10 vekile mail attık, ayrıca cimere de yazdık, ne gerekiyorsa yapalım, burada boş muhabbetler yerine en azından birilerine sesimizi duyuralım, burada olanlar zaten engelli zaten mağdur, dışardakilere ulaşmak gerek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt