Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla diken üstündeyim 10 ocak tarihli sgk çıkışı ama bu kanun haftaya geçerse çok sakat olacak benim için ama ayrılış tarihini değiştirebilirim o şansım var halen

Ben ocakta falan doluyor sandım senin. Aralık olmuş ocak olmuş sana farketmiyor

Aile hekimleri neden 6-10 ocak is birakiyor ozaman bece daha once plan yapilmis bu haber bence meclis butce sonrasi tatilw girecek sirri sureyya onder meclis baskanliginda bizzat dedi butce sonrasi meclis kapatacagiz diye

@eminserin,

Çok risk alıyorsun çok :) mecliste geçtikten sonra cb onayı gerekecek resmi gazete için ama, benim iddiam 2025'e girmeden yayınlarlar resmi gazetede.

@avci0606,
Dostum senin emekli olma hakkın 2026 şubat da doluyorsa, sen niye bu kadar taktın meclis 6 ocakta açılcak diye ?

@eminserin,
O gün verirsen etkilemez, kanun yürürlüğe girmeden önce vermiş olursun. Ama sıkı takip et, bi de kanun onaylanıp, gecesinde resmi gazete de yayınlanırsa o iş kötü olur.

@avci0606,
Ah tamam o zaman. Sgk yılı mı dolacak 15 ocak da, yoksa prim günü mü ? Prim günüyse edevlet eksik yazıyor, sgkya gidip mutlaka gün ve başlangıç tarihini öğrenin dostum. Ben 19 aralık 2024 günüm doluyor sanıyordum, 2 hafta önce bi gittim sgk ya, aslında 5 ay önce emeklilik günüm yılım dolmuş. Bi uğrayın derim

TBMM'DE OLAN ENGELLİ EMEKLİLİK HAKKINDA DEĞİŞMESİ MUHTEMEL YASA::::
1-Var olan engelli raporlarınız iptal değil.
2-Yasa cıkmadan emekli olan kişilerin emeklilikleri iptal degil (SGK ara ara zaten raporları kontrol eder)
3-Yasa henüz genel kurulda bekliyor...
Bu 3 maddeyi asla göz ardı etmeyin.

Dediğime yavaş yavaş geleceksiniz Benim yorumlarıma muhalefet olan arkadaşlar

@ozzykarakus,
Dostum birincisi yukarıda 3 madde yok, 2 madde var. Bu 3 maddeyi gözardı etmeyin kısmını anlamadım. İkincisi zaten bu iki maddeye böle değil diye itiraz edenler var mı ? Var olan engelli raporu tabii ki iptal değil, ama "emekli" olmak için o raporu götürdüğünde bi anlam ifade etmeyecek engel oranı, onlar çalışma gücü kaybına bakacak. 2nci madde zaten olağan bişi tabii ki emekli olmuş olanları etkilemicek bu yasa.

@ozzykarakus, Yukarıda yazdıklarını tiktokta dinlemişsin ama yine yanlış anlamışsın.

Videoyu izleyince ne dediğini normal bir insan anlayabilir. Madde madde yazıya dökmüşsün ama eksik yazmışsın yine millete yanlış bilgi veriyorsun.

Link 👇

1. Vergi muafiyeti raporları iptal değil. Raporlar halen geçerli bu raporları sadece emeklilikte değil diğer alanlarda kullanabiliyorsunuz. Raporlar ile ilgili sıkıntı yok.

2. Verilmiş haklar geri alınmaz diyor. Emekli olan vatandaş emekliliğinde sorun yaşamaz diyor. ( SGK zaten ara ara rapor kontrolü yapabilir )

3. Yasa henüz mecliste, meclisten geçtikten sonraki haliyle yasa yürürlüğe girdikten itibaren geçerliliği olacak.

Dediğime geleceksiniz diyorsun ama sen günlerdir hiç doğru birşey demedinki kardeşim. Süresiz raporu olanlara birşey olmayacak, yasa çıksada süresiz raporla emekli olunabilecek, süreli raporlarda sıkıntı olacak, SGK danışmanı ile görüştüm, milletvekili danışmanı ile görüştüm bana böyle söylediler, bu maddeler böyle geçmeyecek mecliste değişecek deyip durdun her gün.

Eee bu dediklerin olacaksa bu yasa kimler için çıkacak.

@ozzykarakus, Altına yaptığın yorumuda gördüm 👇Hatta soru sormuşlar sende süresiz vergi indirimi varsa tekrar rapor istemeyecekler demişsin bir kişiye. Boşver yapma böyle şeyler ümit verme millete.

Aylardır söylüyorum dediğime yavaş yavaş geliyorsunuz süresiz raporu olan kişiler Bu yasadan etkilenmeyecek aynı şekilde vergi indirimi süresiz olanı da etkilenmeyecek sadece süreli vergi indirimi ve süreli raporu olan kişiler etkilenecek

Anladım kardeşim senin süresiz rapor sahibi olman bu düşünceler içine girmene sebep olmuş yapacak birşey yok.

Hatırlatayım yinede değişecek maddelerde süresiz yada süreli raporlar ile ilgili tek bir kelime bile yok. Okumak istersen ekliyorum👇

Haftaya görüşülecek galiba mecliste hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
@gokturksancak,

2008/Ekim öncesi işe girişi olup emekli olanlar SGDP tabi olarak emekli maaşı kesilmeden çalışabilir.

2008/Ekim sonrası işe girişi olup emekli olanlar tekrar çalışırsa maaşı kesilir.

Malulen emekli çalışırsa maaşı kesilir.

@BnymnYldz Peki süresiz rapor ve vergi indirmi suresizken emekli olurken şunu diyebilme ihtimalleri yok mu ?Çıkan yasadan sonra alınan raporlar için bu mevzuata göre emekli olacak,önceden alınan vergi indirimleri emeklilik için geçerli olacak gibisinden?

Neden her defasında süresiz raporları örnek veriyorsunuz bende onu anlamıyorum. Her yerde süresiz süresiz süresiz süresiz diye belirtiyorsunuz.

Tamam süresiz raporunuz var herkes anlıyor bunu soru sorma şeklinizden. Süreli raporlarda son gününe kadar süresiz raporlar ile aynı haklara sahiptir bir farkı yoktur. Sizdeki raporda onlarda ki kese kağıdımı.

@samedo99 Üstteki yazdıklarımı sadece sana demiyorum genel bir şey diye anla rapor rapordur yani. Rapor ırkçılığı yapmayalım 😉

Senin dediğin gibi yasadan önce sonra diye bir ayrım yapmak isteselerdi zaten o maddelere eklerlerdi bu durumu. Ama öyle birşey yapmamışlar, yasa yürürlüğe girdikten sonra tüm başvuruları çalışma gücüne göre bakarım diyorlar.

Mecliste madde içeriği değişir mi yoksa o iki madde tekliften çıkarılır mı haftaya belli olur galiba hayırlısı olsun.

@OturanBoğa

Yeni çıkacak bu yasanın emeklilik zamanı gelmiş Şizofren hastası devlet memurları için avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Son düzenleme:
Aşağıdaki metin komisyon üyelerinin talebiydi görüşüydu bilginize

Madde 17- Düzenlemeyle 2008 yılı Ekim ayından önce sigortalı olan engelliler için de vergi
indirim belgesi esas alınarak yürütülen emeklilik işlemlerinin, 5510 sayılı Kanun kapsamında çalışma
gücü kaybına göre belirlenmesi ve tüm uygulamanın SGK tarafından yürütülmesi amaçlanmaktadır.
Ayrıca, yürürlük tarihinden önce engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananların mevcut
aylıklarının ödenmesine devam edilmesi, bunlardan kontrol muayenesine tabi tutulanların yeni sağlık
kurulu raporlarına göre çalışma gücü kayıp oranlarının, Gelir İdaresi Başkanlığı merkez sağlık kurulu
yerine SGK sağlık kurullarınca aylık bağlanmasına esas rapor tarihindeki yürürlükte olan tıbbi mevzuat
da dikkate alınarak değerlendirilmesi suretiyle kazanılmış haklarının korunması amaçlanmaktadır.

Mecliste aşağıdaki Metin oylamaya sunulacaktır son anda partilerin grup yönetimi müdahale etmezse aşağıdaki Metin oylanacaktır bilginize

(Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler
Komisyonunun Kabul Ettiği Metin)

MADDE 17- 5510 sayılı Kanunun geçici
10 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten
kaldırılmış, üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde
değiştirilmiş ve dördüncü fıkrasında yer alan “ve
ikinci” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.
“Engelliliği nedeniyle vergi indiriminden
yararlanarak yaşlılık aylığı bağlananların
aylıklarının ödenmesine devam edilir. Bunlar
hakkında Kanunun 94 üncü maddesi ile 28 inci
maddesinin beşinci fıkrası hükümleri uygulanır.”

👆
Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği tarafından yapılmış güzel bir site. SGK tarafından yürütülen uygulamalar ile ilgili uzman kişiler tarafından makaleler mevcut.

Değiştirilmesi düşünülen engelli emekliliğinde yeni süreç ile ilgili Murat Bal tarafından en anlaşılır şekilde bir yazı var ilgilenenler okuyabilir. 👇

@Engelli52,

Engelli52 merhaba.madde 17 bu sek8lde geçmesi ne anlama geliyor.kisaca.herkesin kafası karışık kusura bakmayın.

@KaYa_,
Arkadaş açık ve net olarak paylaşmış her şeyi yazıyor üstteki linke tıklayın meclis tutanakları hepsi var okumanızı tavsiye ediyorum

Engelli52 cevabınız için tesekurler.Inanin çok kez okuduk bu konuşmaları.Sadece siz yukarıda metinden cikariltulmis dediginiz bir kac cumle var diye yazmışsınız.Yani ilk rapor almaya eses tarihteki mevzuatın cikartildiginimi anlamamız gerekiyor.Yoksa surekli emekli olanlarında kontrole cagrililma riskininin okdugunumu,anlamamız gerekiyor.

Engelli52 cevabınız için tesekurler.Inanin çok kez okuduk bu konuşmaları.Sadece siz yukarıda metinden cikariltulmis dediginiz bir kac cumle var diye yazmışsınız.Yani ilk rapor almaya eses tarihteki mevzuatın cikartildiginimi anlamamız gerekiyor.Yoksa surekli emekli olanlarında kontrole cagrililma riskininin okdugunumu,anlamamız gerekiyor.

@KaYa_,
Burada çok açık ve net yaziyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt