Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik başvuru yaptım. Durum bildirim raporu istediler!?

Serkan0244

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim 2018 de aldığım %48 sürekli engelim var SGK ya emeklilik için gittim benden durum bildirir raporu istediler ve randevu aldım gittim eksi hastaliklarim var bunun üstüne tansiyon koletrol ve hafif duyma kaybı eklendi ama yeni aldığım durum bildirir raporunda oran yazmıyor sgk ya verdim emekli olurmuyum ve ne kadar sürer SGK nun cevabi

@Serkan0244,
Daha önceki aldığınız raporu unutun çünkü ocak ayından sonra engelli emeklilik sistemi komple değişti artık orana göre değil işgücü kaybına göre değerlendirme yapılacak ve hangi işgücü kaybı oranda tespit edilirse o oranda o kategoride emekli edileceksiniz hafif orta ağır şeklinde Ocak ayında yayınlanan yeni engelli yönetmeliğine göre tek hastalıktan SGK değerlendirme yaparak emekliliğe karar veriyor eskiden biliyorsunuz kalpten şeker tansiyon kolesterol ve diğer gibi hastalıklardan oranlar toplanıp emekli ediliyordu artık bu sistem söz konusu değil ocak ayından sonra çıkartılan bu yeni engelli yönetmeliği neredeyse engelliyi emekli etmeme yönünde birçok engellinin emeklilik başvurusu Red geliyor çok azı onaylanıyor bununla ilgili çıkartılan yönetmeliğin iptali için zaten anayasaya başvuru yapıldı İnşallah sizin de emekliliğiniz onaylanır bir sorun yaşamazsınız

Eskiden sadece tip 1 şeker ve meşene idrar kaçıma vardı % 48 aldım şimdi durum bildirir raporunda

Tip 1 şeker
Koletrol
Tansiyon
İndrar kacirma
Kılanda hafif duyma kaybı var

Eskiye göre daha fazla sizce Mehmet bey ne olur durum emekli ederler mi

Bu yazdığınız hastalıklar bazıları birbiriyle bağlantılı ancak SGK sadece tek hastalık olarak değerlendirilecek yani hangi hastalığınızı yüksekse o hastalıktan değerlendirme yapar eskiye nazaran emeklilik çok zorlaştı bunu bilmenizi isterim en son karara SGK verir

@Serkan0244,
15 ocakta yeni çıkan yasa ile çok zorlaştı emeklilik bende benim prim ve gün fazlam olduğu halde %56 ortopedik rapor ile ret yiyorsam sen hayli hayli ret yersin yasanın geri çekilme yada anayasa mahkemesinin iptal etme ihtimali var onu bekle derim vergi indirimi yazısı ile emekli olmak istiyorsan

@güllerin efendisi, SGK dan kaç günde geri dönüş yaptılar peki

Onu araştırdım kronik hastalarla ortopedik hastalar farklı tutuyorlar senin engelli olduğun konu seni daha ileri götürmem yada farklı bir hastalık sana çıkarmaz ama kronik hastalığı olanlar her zaman bir hastalık olabilir organlara zarar verebilir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben kendim bilgi aldım sgk,dan 1 ay,ı buldu haber almak için ilk heyetden ret gelince ankara,ye itiraz ettim şimdi ordan haber bekliyorum

@güllerin efendisi,

Yani bence bazı engelli olanlar var % 50 aliyor emekli oluyor bazıları yüzde %60 aliyor emekli olamıyor yani bence yuzdelik olarak bakılması lazım yani sonuçda engel oranına bakilmali hastalıkları ayiriyorlar o zaman engel oranı vermeyin emekli opmicaklarsa

birden fazla tanı artık emeklilik açısından önemsiz. İçlerinde en yüksek işgücü kaybına neden olan tanı neyse, sadece o dikkate alınır ve SGK Hastalık Listesi'ne göre en azından Hafif tanısı olması şartı aranız. Bu varsa emeklilik için aşağıdaki tablo dikkate alınır, yoksa kişi emekli edilmez

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@OturanBoğa, peki %60 malulen emeklilik içinde aynı kural geçerli mi

%60 raporu olan biri maluliyet emeklisi olabilir mi

Vergi indirimli emekli olmak için SGK hastalığa bakıyor tek hastalık oranı ile emkeli ediyor Muş

% 60 yeni raporu olan biri direk maluliyet emeklisi olabilir mi

Sgk dan emeklilik için durum bildirir raporu istediler hastaneye sevk ettiler raporum çıktı biz yollarız dediler SGK ya SGK bana emeklilik için ne zaman dönüş yapar ortalama emeklilik için süre ne kadar oluyor

@Serkan0244,
15 ocakta yeni çıkan yasa ile çok zorlaştı emeklilik bende benim prim ve gün fazlam olduğu halde %56 ortopedik rapor ile ret yiyorsam sen hayli hayli ret yersin yasanın geri çekilme yada anayasa mahkemesinin iptal etme ihtimali var onu bekle derim vergi indirimi yazısı ile emekli olmak istiyorsan
Mahk
@güllerin efendisi, bu yasa geri çekilir mi yada anayasa mahkemesi iptal edermi bu konuyu nerden takip ederiz

Üst Alt