Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce heyet raporumla SGK'ya engelli emekliliği için başvurdum. Bu hafta telefonla dönüş sağlayıp, iş gücü kaybımın %60 olarak hesaplandığını ve malülen emeklilik için mevcut işimden istifa edip SGK'ya başvurmam gerektiği söylendi. Ben engelli emekliliği için başvurdum, neden malülen emekli ediyorsunuz dediğimde heyet böyle karar vermiş 4A'lı olarak tekrar çalışamazsınız dediler. Bu durumumla alakalı bir kaç sorum var, yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
- Telefonda net bir şekilde tekrar 4A'lı olarak çalışamayacağım söylendi ancak yaptığım tüm araştırmalarda tekrar 4A'lı olarak çalışabileceğim ancak emekli aylığının kesileceği bilgisine ulaştım. Emekli olduktan sonra tekrar 4A'lı olarak çalışamayacağım bilgisinin yanlış verildiğini düşünüyorum, haklı mıyım?
- Eğer haklı isem; Malülen Emekli olup kıdem tazminatımı alsam, sonrasında tekrar 4A'lı olarak çalışmaya başlayınca emekli aylığı kesilecek (4B'den çalışmamda sorun yokmuş). Kısacası; istifa edip, tekrar işe girip, tekrar işsiz kalırsam, emeklilik aylığı almaya devam edebilir miyim, yoksa emekli aylığı hakkımı kaybeder miyim?
- Malülen emekliliğe hak kazanmışken, itiraz edip ben engelli emekliliği istiyorum demek mantıksız bir hareket mi olur? (mevcut sağlık sorunlarım işe girdikten sonra başladığı için engelli emekliliği alabileceğimden halihazırda şüpheliyim)
Herkese iyi günler dilerim.