Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@BnymnYldz,

Sadece ağır değil. Hafif ve orta iş gücü tespiti de yapılıyordu. Hepsi bildikleri şey. Ankara için değişen bir şey yok...

@caan006, eger Ankara da iseniz sihhiyeye gidin mutlaka görüşün nasıl yapacaklarını bilmediği için islemler duruyor red veriyorlar en iyisi onlar nasıl işlem yapacaklarsa ona gore izlem yolu seçin basit işleri zorlaştırıyorlar cunku memurlar işlemlere pek vakıf değiller normal emeklilere de baktıkları icin kafaları cok karışık ben 17 ocakta başvurdum diyorki 15 ocaktan önce basvuru yapsaydın farklı olacaktı o zamanda benim sartlarima 7 ay vardı sonra başvurdum diyorum simdi yeni ulaştığı icin islemler eski düzen yaptık bu sefer red yedim tekrar basa sarıp sevk yapalım başvurunuza is akdini belirtin dediler aslında aynı basvuru o yuzden karışık işlem yapiyorlar

Ankaradayım bende gittim bende 21 şubat tekrar gideceğim

Genelge yayınlanmadan yapılan başvuruların hepsi sıkıntılı. Kimisi bekletiliyor, kimisi yavaş ve kimisi bile şimdiden red yemiş Dediğim gibi, genelge yayınlanmadan aceleye gelen işlemlerin hepsi sorunlu oluyormuş. Genelge yayınlandıktan sonra yapılan başvuruların ne kadar hızlı, sağlıklı ve doğru sonuçlar olacağını hep birlikte göreceğiz.

@BnymnYldz

Kontrol işlemleri tereddüt yaşatıyor sadece.

1- Ekim 2008 öncesi sigortalı olan emekliler hangi cetvele göre kontrole tabi olacaklar?
2- Süreli eski emekliler olası kontrolde hangi cetvele tabi olacaklar?

şimdi aklıma gelmeyen birkaç detay belki

@Batax,

Genelge kurumlardaki memurlara ulaştı ama açıklanmadı bu işlemlerin rayına girmesi 6 7 ayı bulur işlemlerde yürütme sıkıntısı yaşanıyor o yuzden durum boyle

TElegram kanalinda genelgeyi yayinlamislar elinizr ulastimi yorumlarsaniz bizide aydinlatirsaniz cok swviniriz kontrol muayeleri hakkinda @OturanBoğa

Genelge arkadaşlar

za83KB.jpg

Gonderdim:

Sayı : Konu : E-98547999-010.06.99-111638753 7538 Sayılı Kanunla Emeklilik İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler
GENELGE 2025/4
07.02.2025

daha bugün gönderebilmiş efendiler. o zaman hafta içi kritik. hızlanması gerekiyor artık

Fhttps://hizliresim.com/apa9rhf. Benimki bu şekilde bekliyor hayırlısı bakalim

Merhaba
Ben 19.12.2024 tarihinde engelli raporu aldım
Engelli emeklilik için bağlı bulunduğum yerdeki SGK ya gidiyorum abi yönetmelik daha gelmedi deyip ne işlem başlatıyorlar nede bilgi veriyorlar nasıl bir yol izlemeliyim.
İki hastalıktan raporum yüzde 60 ve yüzde 3 toplamda 63 rapor oranım.

Benim başvuruda bir satır daha oluşmuş. Bu sefer de ilgili birim değişmiş. SGK il müdürlüğü yazıyordu yeni oluşan satırda ilgili birim il saglık kurulu büro işlemleri servisi yazıyor. Konusu kısmında da ödenek talebi yazıyordu şimdi bu satırın konusunda tespit yazıyor. Hayra mı yormalı şerre mı 😵‍💫

Hicbirsey yok genelgelde 15.01.2025 sonrası başvuru yapan herkes iş gücü kayıp ile emekli olacak ozeti bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt