Arkadaşlar ben e devletten engelli park karti icin basvuru yaptim.Kısıt kodlu ehliyetim var.İşitme engelliyim 42.01-03-05 kodları var.B engelli ehliyet aldım.O zaman ben bu kartla engelli yerine park edebilirim degilmi.Sanirim illaki ortopedik rahatsizlik olma sarti kaldirilmis diye anladim.Sizin gorusleriniz nedir ?
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53’üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca; aşağıda belirtilen şartları taşıyan engellilere ve gazilere talepleri halinde, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, il ve ilçe trafik birimlerince Yönetmelik Eki: 47’de yer alan “Engelliler İçin Park Kartı” düzenlenmektedir.
-Engellilere ait park yerlerinden faydalanma imkânı sağlar,
-Park süresince dışarıdan görülebilecek şekilde aracın ön camına konulur,
-Amacı dışında kullanılamaz.

Emniyet Genel MüdürlüğüEngelli / Gazi Park Kartı Başvurusu
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53’üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca; aşağıda belirtilen şartları taşıyan engellilere ve gazilere talepleri halinde, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, il ve ilçe trafik birimlerince Yönetmelik Eki: 47’de yer alan “Engelliler İçin Park Kartı” düzenlenmektedir.
- Engellilik oranı %90 ve üzeri sağlık kurulu raporu bulunanlar,
- Gaziler,
- “H” sınıfı ya da uygun kısıt kodlu yeni tip sürücü belgesi sahibi kişiler,
- Adına tescil edilmiş engelli aracı olanlar
-Engellilere ait park yerlerinden faydalanma imkânı sağlar,
-Park süresince dışarıdan görülebilecek şekilde aracın ön camına konulur,
-Amacı dışında kullanılamaz.