Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli haklarını bedelli askerlik yaptıktan sonra öğrenen kişi bedelli askerlik parasını geri alabilir mi?

Konular
11
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar merhaba.

Bana 24 yaşındayken asperger sendromu teşhisi kondu ancak benim engelli haklarından haberimin olması 32 yasinda oldu. Bana teşhis koyan hoca veya daha sonra gittiğim hocalar bana engelli haklarindan bahsetmedi. Ben 27 yaşındayken bedelli askerlik yaptım. Sizce gerçekçi olarak bu parayı geri alma şansım var mıdır? Asperger sendromuna sahip olanlar yüzde 40 engelli raporu alıyorlar ve askerlikten muaf olabiliyorlarmiş.

Devletin kasasına giren para tankla bile geri alınamaz. Senin durumunda hukuki de değil zaten. Neydi o meşhur söz ,atı alan üsküdarı geçti

@OturanBoğa, Calistigim kurumdaki avukata bunu sorduğumda bana askerlik hem hak hem de yükümlülük dedi sen engelli raporu alarak yükümlülükten kurtuluyorsun ama yine de bedelli yapma hakkın mevcut dedi, gerçi ben yükümlülükten kurtulabileceğimi bilmiyordum zira engelli haklarini bedelli yapmadan önce bilmiyordum.

Kurumdaki avukat bunu dese bile ben yine emin olmam istediğimden sordum. Acaba Cimer'e falan bir şey mi yazsam gerçi parayı geri alma şansım çok zor herhalde.

Üst Alt