Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli haklarını kısıtlayan iktidarı pretesto edelim

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilirsinizki bu ikdidar döneminde sürekli olarak engelli hakları kısıtlandı.özürlü cetveli değiştirilip birçok arkadaşımız mağdur durumda bırakıldı.malülen emeklilik %67 den %60 a düşürülüyor diye sevinirken bir baktık ki aldatmacaymış.çünkü baltazar formülü ortandan kaldırılıp tek hastalık değerlendirmeye alınma şartı getirildi.buda yetmezmiş gibi çalışma olanağının olmadığı engel veya hastalık sartı getirildi.eskiden baltazar formülü vardı bütün rahatsızlıklar hesaplanmaya alınıyordu.yani sonuçta aldatıldık oyuna geldik.BU SİTE ÇOK BÜYÜK BİR SİTE ,SİTE YÖNETİCİLERİNİNDE ÖNDERLİĞİNDE,İNTERNET ,ÜZERİNDENDE OLSA DAHİ BİR BOYKOT HAREKETİ İÇERSİNE GİRMEMİZ GEREKİYOR.YOKSA ZAMANLA ELİMİZDEN BÜTÜN HAKLARIMIZ ALINACAK.
daha önce böyle bir boykot hareketi yapıldımı bilmiyorum ama yapılsa dahi tekrar tekrar yapmakta fayda var.çünkü ''SAVAŞAN KAYBEDEBİLİR AMA SAVAŞMAYAN ÇOKTAN KAYBETMİŞTİR''

olmaz olurmu ama yaz ayı tatıl dolayısıyla olacak biraz sakınlık var ama biraz daha ılerı zamanda ses getırecek birseyler yapabılırız

mutlaka kitlesel bir hareket yapmamız lazım.yoksa kendi kendimize dövünür dururuz.bu konuda yeteği olan arkadaşların önayak olması lazım.yavaş ama hazırlıklı ve detaylı olmalı.gidişat gerçekten çok kötü.yaz olması engel olabilir ama şimdiden bazı planlar yapılması lazım.

bu başlık silinmediği sürece destekliyorummmm

tamam siz desteklemeyin.çünkü haklarımızı kısıtlayan siz kabul etsenizde etmesenizde bu iktidar herşey ortada ne yapalım TABİİ Kİ MUATABIMIZ İKTİDAR YASALARI O DEĞİŞTİRDİ VE DEĞİŞTİRME YETKİSİ ONDA YANİ MUHALEFETİMİ BOYKOT EDELİM EDERSEKTE ÇOK KOMİK OLUR ÇÜNKÜ MUATABIMIZ ONLAR DEĞİL.

arkadaslar 8milyon engelli ailesi ile birlikte 32-40milton kişi yapar 40milyon insan demek türkiyenin %48i demek yani istesek öyle bir dayanişma olurki haklarimizi bu sefer fazla veriler misal:eek:tomobil aliminda ötv tamam + kdv i de almamalarini sağlayabiliriz biz 45milyon kişiyiz herkese kafa tutariz engeli yazilari yazan fatih çekirgeye toplum mesaj atsin herkes fatih çekirgede medyadan duyursun sesimizi medya da arkamizda olursa tüm sorunumuz çözünür baksaniza medya garipoğlu cinayetinin üstünde durmaazsa çoktan gaeriip olur türkiyede elini kolunu sallardi...şimdi bizim eksiklerimiz neler bir bir onlari belirleyelim sonra herkes o yaziyi fatih çekirgeye göndersin sonra medya çikariz

+1 ben varım.. malzeme konusunuda rezil ettiler zaten hepten deli oluyorum..

Bu SGK yasasında hep bizden tırpanladılar,tek bizekalan nefes almak, ama yakında onada katkı payı istemezse şaşmamak gerek.

Arkadaşlar yeni çıkan özürlü cetveli gercekten içler acısı.öyle rahatsızlıklara öyle yüzdeler vermişlerki.
Bu cetvelin insan hakları adına değişmesi lazım

----------

Malülen emeklilik için şart: %60 iş gücü kaybı= çalışamıyacak bir engel veya hastalığın mevcut olması.
%60 iş gücü kaybı sizce biraz az değilmi çalışamıyacak durumda olmak için.
hani %80 olurda biraz mantıklı olur.
BURADA BİR YANILTMA VAR. %60 DA ÇALIŞAMIYORSA ACABA %80 DE YAŞIYOR MU?

Arkadaşlar ne yaparsanız yapın grubunuza +1 koyun çünkü bende varım ne yapacaksak el birliği ile yapalım unutmayın bir elin nesi var iki elin sesi var birlik olalım bir bütün olalım o zaman bizi görememezlik yapamazlar...:D

Hak peşinde

Bence herkes bulunduğu ildeki dernekleri harekete gecirmeli.Herkes bulunduğu ildeki sakatlar derneğinin başkanlarıyla görüşmeli.Dernek başkanları da başkanız diye boş boş oturup durmamalı.Burda toplum yararına yapılacak bir organizasyon var ve bu organizasyonu dernek başkanı bizzat yapmalı.Bu saye de Ankara'ya gider, sesimizi en iyi şekilde duyururuz. Ama gel gör ki; dernek başkanları da menfaat peşine takılmış gidiyorlar. Size bir örnek vereyim.Benim bulunduğum ilde AKSARAY'da dernek başkanı ben bildim bileli var.Adam koltuğu hiç bırakmıyor.Yaptığı bir şey de yok.Sırf kendini iktidar partilerine iyi gözükerek,çıkar peşinde koşuyor.Devlet dairesinde memur. Derneğe uğradığı bile yok.Secim zamanlarında hangi parti iktidara yakınsa ondan oluyar, biryerlerde bir ünvan kapma peşinde.Sırf başkanlığı kendi emelleri için kullanıyor.Bizler birşeyler yapılmasını istediğimizde,bizleri hizipçilikle suçluyor.Cephe alıyor.Bunun için engelli arkadaşlarımızın, bilinçli hareket etmesi gerekiyor.Onun için bu organizasyon da herkes yer almalı.Çünkü; hak verilmez,alınır mantığını hiç bir zaman göz ardı etmemeliyiz.Ben bu olayı daha önce de söylemiştim ama, sadece lafta kaldı.Görüyorum ki, şimdi den arkadaşlarımız olaya sahiplenmiş, ne güzel. Boş oturmak yok, hak arama zamanı.Haklarımız konusunda,içimizde avukat olan arkadaşlarımız vardır.Aceba diyorum, AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE dava mı açsak toplu olarak...:(

buklem o bahsettiğin illegal yapılanmayla bizim sorunlarımızın ne alakası var ki? o yapılanmanın çökertilmesiyle meşgulüz diye bizim sorunlarımız bir kenara atılamaz ki.o ayrı bir konu ,bu ayrı bir konu.ayrıca Amerika nın ne alakası var bizim konumuzla.bu sorunlarımızı düzeltecek tek merdi iktidar.AMA SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARININ ZARARDAN KURTULMASI İÇİN NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ İÇİN DIŞ FİNANSMAN GRUPLARI İLE ORTAK BİR ÇALIŞMASI VARSA İKTİDARIN O ZAMAN İŞİMİZ BİRAZ DAHA ZOR.HER ŞEYDEN ÖNCE ENGELLİ BİREYLERİN UĞRADIĞI BU HAK KISITLAMALARININ EN YAKIN ZAMANDA GİDERİLMESİ LAZIM.BEN ZANDEDİYORUM Kİ İKTİDARINDA BU KONUDA YAŞADIĞI VİCDAN HASSASİYETİ MEVCUT.AMA GERİ ADIM ATMA KONUSUNDA BAZI SIKINTILARI VAR.İŞTE BİZ BU SIKINTILARININ AŞMA KONUSUNDA ISRARLI OLDUĞUMUZU ANLATMALIYIZ.

Selam..
Engellilerin tüm sosyal ekonomik hakları için EVET birşeyler yapılmalı...
Engellilerin emeklilik şartlarından rapor alınmada kolaylık sağlanmasından
SSK Bağkur Emekli sandığı (eski adları ile ) şartlar eşitlenmesinden tutunda
Okuma İşsizlik vb kadar gerekirse altarnatif bir kanun taslağı hazırlanıp
Temel istemlerimiz kabul edilinceye kadar eylemler sürdürülmeli
Bu eylem biçimleri tartışılmalıdır.
-İmza kampanyasından Yetkililerle görüşme başbakanla görüşme
-Yürüyüş Oturma Eylemleri vs vs. tartışılmalı
Çıkan sonuça göre hep birlikte hareket edilmeli zaman geniş tutulmalı hazırlık aşaması ne kadar olgunlaştırılırsa o kadar iyi olur.
Bu için bir düzenleyici komite seçilmeli
Aydın yarınlar...

bence 3 buyuk şehirde meydanlarda toplanalım yada hukumet partisinin(AKP) binasına siyah çelenk bırakalım..

Çok arkadaşımız madur oldu. Sonda kullanan arkadaşlarımızın sağlıkları tehlikeye girdi. Birşeyler yapmakta geç bile kaldık.

Benim anlıyamadığım birşey var. Bütün bu kayıplar yaşanırken yargı yoluyla neden hiç itiraz edilmedi. Bizi savunacak bir avukat yok mu. Kanunlara itiraz edilip iptal ettirilebiliyor. Bizde niye bu işlemiyor. Bunu hiç anlıyamıyorum.

Edelim edelim de, kimi kime şikayet edeceğiz??

Dilimin ucuna bi atasözü geliyo ama ama işte yeri değil! :mad:

Yine de birlikten kuvvet doğar demişler. Sonuna kadar desteklerim böyle bi girişimimiz olursa.

Ben derim ki Sivil Toplum Örgütlerine tüm üyelerimiz, belirlenecek bir imza kampanyasını mail atsın. Bakalım bizi ne kadar sahipleniyorlar.

Katılımlarını sağlarsan tek tek randavu yoluyla hükümetle yada organlarıyla ortak sorunlarımızı konuşsunlar. Dileçede versinler.

Forum sitemiz üye sayısı bakımından kalabalık ama STKlar hem kaynak sahibi hemde yöneticilerle rahat diyoloğa geçebiliyorlar. Ben birey olarak yöneticilerle konuşmaya çalıştığımda ya hangi dernektensin diyorlar yada derneğin yazılı talep yapsın diyorlar.

Hedefimiz STK'lar olsun, herkete geçirelim...

malülen emeklilik yasasını ve ek 1 inceleyin şu sonuç çıkıyor;
%60 iş gücü kaybı EŞİTTİR çalışamıyacak engele ve rahatsızlığın mevcut olması
ŞİMDİ GELELİM ÇELİŞKİYE; diyelimki doğuştan engelilik oranım%60 yani malülen emekliliği hak edemiyorum.dolayısı ile erken emekliliği hak ediyorum.rapor almam gerekti RAHATSIZLIĞIM %60 YANİ ÇALIŞAMIYACAK DURUMDA ENGEL VE RAHATSIZLIĞA SAHİBİM.PEKİ ÖZÜRLÜ RAPORUNA ÇALIŞAMAZ YAZMALARI GEREKMİYOR MU?TABİİ Kİ GEREKİYOR.YOK GEREKMİYORSA O ZAMAN MALÜLEN EMEKLİLİĞİ HAK EDİYORUM.
ŞİMDİ YUKARDA MALÜLEN EMEKLİLİK YASASININ GEREĞİ OLARAK VERGİ İNDİRİMİ VEYA ÖZÜRLÜ RAPORUMA ÇALIŞAMAZ YAZDILAR O ZAMAN BEN NE MALÜLEN EMEKLİLİĞİ NE ERKEN EMEKLİLİĞİ HAK EDİYORUM.
SONUÇ:%60 İŞ GÜCÜ KAYBI EŞİTTİR ÇALIŞAMAZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!
%100 VARASIYA KADAR KALAN %40 LIK İŞ GÜCÜ KAYBI NE OLUYOR?

yürütmeyi durdurmayı deneyin benim gibi; bakın sehirler arası özürlü yolcu tasımacılığı yürütmesinde eski rapor oranı yüzde 40 olana indirim yaplıyordu ama yeni yönetmenlik gereği . . . bu oran yüzde 60 çıkarıldı ben idare makmesine mahkemesi aracılığıyla yürütmeyi durdurma talep ettim kim bana destek çıktı hıç kımse sizde benim gibi rahatsız olduğunuz bir konuyu yargıya tasıyın akıllı olun biraz özürlüsünüz dıye geri zekalı değısınız ya . . . buyrun bulunduunuz yerdeki aslıye hukuk mahkemesi aracılıyğla bu iş danıstaya gider gelir . sonuç olumlu olur . yargı ayrı devlettir bunu untmayın

Pek ala orası 15 sayfa olmuş göreceksin ki 150 sayfa olduğundada hiçbir şey değişmeyecek.kendi aramızda tartışdığımız sürece sorunlar kendi aramızda kalır.

İsmail,
Anlatmaya çalıştığım şeylerden biri buydu. Çok iyi yapmışsınız. Tebrik ederim.

Ayrıca bildiğim kadarıyla mahkemelere müracat ücretli. Masraflar konusunda bilgi verirseniz aynı yolu izlecek arkadaşlarda bilgilenmiş olur.

Tekrar tebrik edrim. Nadir insanlardansınız.

Bu durum daha derin bir konu,özürlü cetveli,malülen emeklilik yasası.

Hayır bağlı bulunduğun yerden yanı kendi ilinden aslye hukuk mahkemesi ne yürütmeyi durdurma ve iptalıne iliskin ;sahsi menfaatlerim (idari iptal davası nda bu mevcuttur)

söz konusu olduğundan yürütmenin iptaline karsılık dilekçeni verirsin aslıye hukuk mahkemesi ise kendisini aracI gösterir . Ve hiçmasraf olmadan . Ki benim hiçbir masrafım olmadı . Ve dılekçeni . Danıstaya gönderir .
Ben iki gün once basvurmustum

özürlülerin emeklilik süreleri bu iktidar dönemindemi uzatılmış tı?

Arkadaş bazen mahkemelerde birşey yapamıyor,işi kılıfına uyduruyorlar.gerekirse yasa değiştiriyorlar.benim bahsettiğim konularla ilgili yargı pek birşey yapabileceğini zandetmiyorum.sadece malülen emeklilik yasasındaki çelişkiyle ilgili birşey yapabilirmi bilemiyorum.

----------

Ediyorum etmezmiyim ama ondan bir sonuç çıkmaz emin olun

Bir çok alanda olduğu gibi rapor verenkurul da mevzuat bosluğunu biliyor bu bir mevzuat bosluğudur.
Raporda ki ağır özürlü ibaresi mevzuatta yeralmadığı için bu oranı istedikleri gibi belirliyorlar . Tek çare ağır özürlü ibaresini dikkate almaları unutmayalım kı yüzde 45rapor u olanlarda ağır özürlüdür ama hükümet bunu dikate almadı ve oranlar üzerinden belirledi . Büyükbır mevzuat bosluğudur . Hak ihlali vardır . Hukuki tartısmalara açıkbir konu

bu iktidarın bir amacı var ,oda sosyal güvenlik kurumlarını zarardan kurtarmak.zarardan kurtarmak içinde mutlaka hak kısıtlamasına gidilmesi gerekiyor başka çare yok.
AMA SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINDA KAR ARAMASSAN ZATENDE NORMALDEDE ÖYLE OLMASI GEREKİR İŞTE O ZAMAN HAK KISITLAMASINA GİTMEZ ÜSTÜNE ÜSTELİK HAK DAĞITIRSIN.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI ANONİM VEYA LMD. ŞİRKET DEĞİLKİ KAR ARAYASIN.ADI ÜSTÜNDE SOSYAL GÜVENLİK.VEYA EN AZINDAN ÖZÜRLÜ BİREYLERİN HAKLARINI KISITLAMA YOLUNU TERCİH ETMEMELİSİN.DİĞER ALANLARDA DEVLETİ GÜÇLÜ BİR SEVİYEYE GETİRİP,SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINIDA MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ZARARA UĞRATMADAN O AÇIĞI KAPATIRSIN.
KALEM HANIM SİZİN SORUNUZUN CEVABI SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINDA KAR AMACININ OLMASIDIR.

Üst Alt