merhaba herkes ve Diba
sana güzel şeyler söylemek için geldim biliyor musun
öncelikle kararlığını alkışlıyorum.bundan başka küçük bir hikaye anlatacağım sana.
Ben kas hastasıyım.görünüşümden engelim anlaşılmıyor fakat kas güçsüzlüğü yaşıyorum.ve yakın bir zaman önce evlenmeye karar verdik.ismi Kadir.ve t.sandalyeli.yaklaşık 10 sene evvel kaza geçirmiş.kazanın bunalımını çoktan atlatmış durumda.biz evlenmeyi düşünüyoruz.düşünebiliyor musun.ben engelliyim.hem de kas hastasıyım.hastalığım yavaş da olsa ilerleyen bir hastalık.yani güçsüzüm.ben ki eşim diyeceğim adama küçücük bir basamağı bile güç yettirip çıkartamadım.
bu ne kadar acı verici biliyor musunuz.neden vazgeçmedik.SEVGİ.SADAKAT.bağlılık yaaa...Kadir her zaman bana, bunu yapamadığının eksikliğini hissettirmeyeceğim sana der.şimdiye kadar hissetmedik de şükür.ama evleneceğiz...annem karşı çıkıyor ki Diba sanırım senin böyle bir sorunun yok.bu da başka bir problemimiz.ama biz yine de evleneceğiz...
canım, Kadir kazayı geçirdiğinden bu yana yalnız yaşıyor.her işini kendi yapıyor.t.sandalyede olması onun için hiçbirşey değiştirmemiş gibi.hatta benim yapamadığım birçok ev işini bile kendi yapabiliyor...
ona senin sorununu biraz anlattım ve bu konuda yorumunu sordum.o da senin arkadaşının yaşadığı olayları yaşamış deneyimli biri olarak bana düşüncelerini söyledi.aynen yazıyorum
"tekerlekli sandalyedeki bir bireyin, eğer ki kaza yeniyse buna alışması ve atlatması zaman alacaktır.bir yıl bu atlatma dönemi için çok kısa bir süredir.çevresi anlayışlı ve ilgiliyse, sağlık problemlerinden uzaklaşıp başka şeylerle ilgileniyorsa bu dönem 2 yıla kadar düşer.ama şartları iyi değilse, evde kapalı kalıp kimseyle konuşmuyorsa bu adaptasyon süresi 5-6 yıla kadar uzayacaktır.
yaşadığı ve yaşayacağı şeyler onu Diba dan uzaklaştırabilir.ben de uzaklaşmak istedim herkesten ilk başta.annemi ve babamı bile görmek istemedim.ama onlar tarafından sevildiğimi bilmek güç veriyordu bir yandanda..anlatamadığı şeyler vardır Dibaya.bunlar ondan uzaklaşmasına neden olabilir.ve bu nedenler çeşitli olabilir.
Diba nın iyi bir tahlil yapıp, eğer seviyorsa onu bırakmaması gerekiyor.onu sevdiğini hissettirerek, ona,' seni bırakmıyorum biraz uzaklaşacağım,sana zaman vermek için' diyerek ondan biraz uzak durmalı.uzak durarak ama onu aramaya devam ederek ona bu şekilde destek olmalı.öncelikle Diba onun kendisini sevip sevmediğine karar vermeli.eğer birbirlerini seviyorlarsa ve o uzaklaşmak istiyorsa bu kesinlikle adaptasyonunu tamamlamamış olmasından.ona destek olmalı ve vakit tanımalı.ama bunu bırakıp gitti beni dedirtmeden yapmalı Diba."
işte böyle söyledi Kadir dibacım.ve bende eşime katılıyorum.
ben ki eğer bu kadar güçlüğe rahmen pes etmediysem kararlıysam onun olmaya, sen sağlıklı bir birey olarak evlilikten hiç korkmamalısın.
umarım birazcık faydalı olabilmişimdir.özel mesaj atmak istersen ben yanında olacağım...
uzun oldu.sıktığım için üzgünüm.
görüşmek üzere