Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadın ile engelsiz erkeğin ilişki hakkındaki düşünceleriniz?

loveandlive

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
23 yaşında spina bifidalıyım. Mebte memurum, araba kullanabiliyorum yürüyebiliyorum. 2.5 senedir arkadaş olduğum erkek ile duygusal yakınlaşmalar sonucunda 3 haftadır birlikteyiz. Kendisi ileriye yönelik çok ciddi düşünüyor. Çok seviyor bende çok seviyorum. Ailesine anlatıyor, hayaller kuruyor. Engelli bir kadın ve engelsiz bir erkeğin birlikteliği ve ilerde yaşayacakları sorunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelecek ile ilgili planlar yapmak doğru mu? Üzülür müyüm? Her konuda bana destek ve yardımcı oluyor ama evlilik çok farklı bir olay. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Sevgiler.

loveandlive

Her insan birer engelli Adayıdır,Aşkta engel olmaz,yeterki karşındaki insan,insan evladı olsun..Üzülmemen rencide olmaman adına Sağlıklı düşünmeni öneririm..

@loveandlive

Ece hanım merhaba,

Hastalığınızı bilmiyorum ama bildiğim tek şey aşk engel tanımaz. Dediğiniz gibi evlilik çok farklı bir olay... Günümüzde iki tarafında sapasağlam olup sıkıntılı evlilikler geçirdiğini görüyoruz.. Asıl konu evleneceğiniz insanın kişiliği.. Bir insanı çok seversiniz, iyi ve kötü huyları vardır. ölçersiniz tartarsınız ve karar verirsiniz.

Birde benim inandığım konu şudur, bir insanı flört ederek tanıyamazsınız, ortak yaşantılar gereklidir ama bu sinema tiyatro değil. Mesela aynı evi paylaşmak, beraber market alışverişi yapmak, zorluklara beraber karşı bakmak, bu böyle uzar gider.

Şuna da çok inanırım, insan alnına ne yazıldıysa onu yaşar ne bir eksik ne bir fazla.. Size tavsiyem acele etmeyin, iyice ölçün ve tartın.. Etrafınızda bulunan engelli ve engelsiz insanların evliliklerini inceleyin, nerede sorun ve zorluklar yaşıyorlar, bunları iyice anlayın ve kendiniz için en doğru kararı verin..

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Engelli engelsiz diye ayrım yapmamak lazım. Sağlıklı kişilerinde evliliklerinde sorunlar yaşanıp evlilik sonlana biliyor bazı şeyler nasip kısmet diye düşünüyorum. Olacak olan her şekilde oluyor önüne geçilmiyor. Tabiki bizler durumuzdan dolayı biraz daha ince düşünmemiz gerekebiliyor bazı şeyleri. Kendi fikrimce hani derler ya eşekten düşenin halinden yine eşekten düşen anlar diye aynı şeyleri yaşamamış kişilerin birbirini anlayabileceğini çok fazla düşünmüyorum.

Kimse sınanmadığı bir acıyı anlayamaz. Başta sorun olmasa bile mutlaka bir yerlerde çatışmalar olabilir. Örnek olarak yok mu gerçek anlamda eşlerden biri engelli diğeri engelsiz olupta mutlu olabilen tabiki var ama sayıları çok az :) Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın. Sizde inşallah mutlu olursunuz rabbim hakkınızda hayırlı olanı ömrünüze yansıtsın

2'niz için her şey tamamsa devam edin yolunuza 3. 4. kişileri düşünmeyin

loveandlive Aşk engel tanımaz.Ben kekemeyim daha türkçeyi konuşamıyorum gittim japonla evlendim Nazar değmesin çokta mutluyuz eşimle ^-^ o yüzden diğer insanların ne düşündüğünü umursamayın ^-^

Kac yıllık arkadaşınız. Az çok huyunuz suyunuz birbirini tutmus ki bu arkadaslik devam etmiş. Asla duygusal hareket etmeyin. Şartlar neyi gerektiriyorsa ona gore adim atin. Sevdiğiniz bir insanin sizi yari yolda birakma ihtimalini hiç aklinizdan cikarmayin. Ama eğer ciddi bir adimla devam edilecekse uzatmayın ciddi adim atin . Çünkü bu süreçte kafaniza takilacak evhamlar sizi yıpratır.

Yarın ona yada bir başkasına olmayacağı ne malum. Tekerlikli sandalyede olanlar ne yapsın evlenmesin mi? huyu suyu güzelse ilerde seni pişman etmeyecekse aç açıkta bırakmayacaksa evlen gitsin. vermezlerse kaçır.

Benimde rahmetli eşimin hiçbir engeli yoktu beni aldı. Sonra rahmete kavuştu ayrı mevzu. Empati kurulduğu sürece hiçbir şey olmaz. Kalpler önemli gerisi boş. Birbirinizi iyice tanıyın. Evlilik bambaşka bir dünya. Birbirinizi taşıyacağınıza inancınız varsa hiç düşünmeyin. Mutluluklar sizin olsun. Kimsenin engelli olmayacağının garantisi de yok.

bu işin kadını erkegi yok engellisi saglamıda yok gonul işidir .

• Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir. (Mevlana)

Sevdiğinize (ki bundan eminseniz ) ve hayata odaklanın derim.Kula değil yüreğine sor beni diyor Sabahattin Ali çok ta doğru .Kimin ne düşündüğünden öte sizin istediğiniz ve yaşamınızı istediğiniz gibi yaşama hakkınız aslolan. Ece mutluluklar dilerim .Sevmenin sevilmenin tadını çıkar .

günümüzde engelsiz insanlar bile evlilik sürdüremiyo.bence bu şans işi.engelli yada engelsiz ayrımı yapmak çok saçma.. bikere aranızda gerçek bi aşk varsa zaten engelleri aşarsınız...çoğu insanlar evliiğin ne demek oldugunu bilmeden evleniyo.karsındakı kısı sana değer veriyosa en önemlisi bu.bide aileside çok önemli.ailesi nasıl bakıyor bu duruma.eğer ailesi bi problem cıkarmazsa daha da mutlu olursunuz üçüncü şahıslarda çok can sıkıcı olabiliyo.sana tavsiyem hersey sevgililikteki gibi olmayabilir.söz yada nişan olursa o süreyi uzun tut.iyice tanımaya çalış ailesiyle çok vakit geçir.niyetlerini ve sana bakış açılarını rahat görürsün

İron

hahahahhahah ne güldümmm :) :) :)

bu başlığa yazmayacam yazmayacam dedim en sonunda yazmaya karar verdim.
ben aşka inanmıyorum yok öyle birşey öldürdüm onu ben :) :)

şaka maka aşk diye birşey yoktur ,inanmıyorum asla olamaz da benim için asla inanmam.
bütün olan şey CİNSELLİK ...

bu çok güzel bişey ama buda yasak :) demekki oda olmamalı hiç olmasaydı daha iyi. işkenceye dönüşüyor
az buz çok fazla şehvetlenen biriyim ama hakim oluyorum kendime çok şükür.

SONUÇ

AŞK DİYE BİRŞEY VAR OLMADIĞINDAN BU KONUDA NE DEMEK İSTEDİĞİNİZ ANLAŞILAMAMIŞTIR :) :) :)

EĞER MALİ DURUMUNUZ SORUN OLMAYACAKSA ,AİLENİZİN İZNİ VAR İSE VE KENDİNİZ DE VİCDANEN-FİKREN SIKINTI ÇEKMİYORSANIZ evlenin...

Son düzenleme:
Bence olabilir ama erkwk çook aşık olmalı. Rahatsızlık nasıl bilmiyorum ama bedensel olduğunu biliyorum. Bence çok zor bayab için çünkü ev işleri sende bikere çocuk taşıcan. Yaşın küçük zaten

ahmet22

gülünecek durum yok ben 23 yaşımda evlenseydim 35 yaşıma gelmeden 3 kez boşanırdım. mantıklı hareket etmek lazım bir erkek 30 ile 35 yaşında olgunlaşıyor bir kadın 30 olmadan evlenmemeli ha kadın 30 olduğunda sarkmalar başlıyor o ayrı bir konu evlilik eşittir cinsellik yani kadında sarkma ve kilo olmamalı çok zayıfta olmamalı tuttuğun zaman ele avuca gelmeli yani hanım göbeği dilber dudağı olmalı

İron

1) söylediğinizde çelişkiler görüyorum :) hem ("30 olunca sarkmaların olması" ile"tuttuğun zaman ele avuca gelmeli" filan)

gençlik ayrıdır

2) herkes 23 yaşında evlendiğinde öyle boşanmıyor 3 kez. biraz da size bağlı. zira ergen gibi hareket etmemek lazım

3) bilimsel verilere dayanarak konuşyorum

hanımlar ortalama 45 yaşından sonra menopoza girerler. adet kanaması kesilir ve bir dahada çocuk edinemezler bu evreden sonra.
40-45 arası ise risklidir , kleinfelter , down ve mongolizm (süper erkek ,süper dişi bozuklukları) görülür.

dolayısıyla senin dediğini yapacak olsalar 10 yıl içinde zor olurdu iş.. ki 37 yaşında bile bazen sakat doğumlar görülebiliyor (down mongol)

ahmet22

bu dediğin olay türk kadınına has bir olay avrupa da yaşayan bir kadın 60 yaşında çocuk yapıyor menopoza girmiyor . türk kadını 40 ile 45 yaşında patlıyor menopoz başlıyor bu tamamı ile ekonomik güce dayanır bir kadın vardır 35 nde bile dim dik bir kadın vardır 35 nde sarkmış buruşmuş aman Allahım dersen tamamen ekonomik ve genetik yapıya bakar . Evlilik için 30 yaş olgunluk için 35 yaş ve üstü uzmanlık işidir .

İron

yok hayır ne yazık ki bu bilimsel bir veri olması lazım. hanımlar ortalama 45 -50 yaşlarında menopoza girerler ve bir daha çocuk sahibi olamazlar ...

zaten avrupa abd ,avustralya dediğin ülkeler gelişmiş ülkeler dolayısyla oralarda daha fazla stres ve psikolojik sorunlar oluyor. ondan bizim türkler bilakis daha uzun yaşarlar ama menopoz değişmez hemen hemen aynıdır 40 ila 50 yaşları arasında. menstrual döngü sonlanır ve sonra hanımlar bir daha çocuk sahibi olamazlar..

hayırlı geceler.

Ben zorluk çekecegini dusunuyorum.cunku evlilik cikip flort etmek gibi birsey degil..Yarin birgun zorluklarla yuzyuze gelince neler yasayabilirsin bunu analiz etmelisin.Benim basima geldi dusunuldu evlilik ve ailesi sorun cikardi,hayli zor bir donem gecirdim ve en sonunda bitti.ben acikcasi inanmiyorum sonuna kadar mutlu olunabilinecegine...Tabi kader kısmet...

Allah mutlu etsin demek düşer bize.. Tabi bu konuları aranızda konuşup anlaştıysanız sorun olmaz bence..

Sana abi tavsiyesidir,

1. Aska inanma,Ask demek bizim toplumda,saygi ve sevgi demektir.Annelerimiz,babalarimiz asik olmadan evlendiler ve halen beraberler.Kim der ask vardi,mesk vardi diye? Ama saygi vardi,sevgi vardi. Yani ask diye birsey yoktur...

Simdikiler,tanimadan asik oluyor,sesine asik oluyor,görüntüsüne asik oluyor vs vs.Yani tamamen hayvani bir duygu ile seviyor.Ama oysa ask baska birseydir.Aski yasanlar da anca efsane olur,alsana Leyla ile mecnun,Ferhat ile sirin.Digerleri fasa fiso,asigim ölüyorum,üc gün sonra siddetli gecimsizlik hop bosan....

2.Evlenecegin adam,olaki olmadi,sürmedi evliliginiz,Bosanmaya degermi diye sor kendine.Cünkü insanlar gercek yüzünü esas o anda gösteriyor.

3.Kendine sunu sor!!! Evlendin ve yürümedi,Ne kaybederim diye?! Kaybedecek cok seyin varsa iyice düsün,hemen karar verme.YOk kaybedecek birseyim yok dersen,durma evlen.Ama sizin yasta insan kendini tanimaz,ne istedigini bilmez.Yanlis karar veme olasiligin %75

Yolun ve Bahtin acik olsun

Bu aşamada cok dua et hayırlısını dile, Allah sana yol gösterecektir.Yada bir pslikologdan destek al burada söyleyenlerin sözlerine göre hareket etmeyin derim.Cunku herkes farklı birşey söyleyecek bu sefer doğruyu yanlışı ayırt edemeyeceksin ve kafan cok karışacak.Hakkinda hayırlısı olsun inşAllah.

merhaba ece hanim benim dedem rahmetli kivanc tatlituga benzerdi güresciydi ninemin kiz kardesini sevmis kaynanasi bir oyun yapip ninemi ona vermis ninem yürüme engelliydi aksardi yani dedem onu cok severdi oda dedemi cocuklar yaptilar torunlar gördüler ninem 64 yasinda vefat etti dedem onun hasretinden 66 yasinda pesinden gitti o sahis benim dedem gibiyse tut elini derim ve ne olursa olsun birakma yok yamuk ise yolu acik olsun

Umut112 çok teşekkür ederim.
yesilsy çok haklısınız. Dediklerinize katılıyorum zaten şuan için evlilik düşünmüyorum henüz 23 yaş erken. Sadece gelecek için kaygılarım var.
Şefika çok haklısınız çok sağolun, amin.
Schizophrenia alacağım o ayakkabıyı 🙃 :)
doctor_student Ne güzel, allah birlikte sağlıklı uzun ömürler versin.
msait19 Ciddi olmak istiyoruz ama bu kısa vadede değil tabiki 23 yaş erken, sadece kaygılarım var.
İron Evlenmeyi şuan için değil ilerisi için düşünüyorum zaten. 23 yaşın erken olduğunun farkındayım. Fakat birlikteliğimiz öylesine ve gönül eğlendirmelik bir birliktelik değil ve İLERİSİ için planlar yapıyoruz.
rmysklc96 yaşımın küçük olduğunu ve erken olduğunu biliyorum. İlerisi için düşünmek zorundayım.
gokcesydn sizin engeliniz nedir?

loveandlive Bak abicim yaşın küçük evlilik dediğin çok zorlu bir turbo. Her an neyin olacağını kestiremezsin. Yüreğinle seviyorsan sonuna dek giderim diyorsan hiç düşünme. Öyle whatsapp ve telefon konuşmaları buluşup gezip akşam evlere dağılma değil evlilik. Tamamen sorumluluk. Yanınızda hiç kimse olmayacak ikinizden başka sorunlarınızı siz çözeceksiniz. Yani çok sağlam adım at. Sonunda üzülmeyesin. Bir evlilik yaşamış daha sonra eşini kaybetmiş bir abin olarak nacizane önerilerim.

Love Master şu üye buluşma organizasyonları varya tek kişilik odalar pahalı diye gitmiyorum şahsen çift kişilik odalar daha ucuz. tabi üç kişilik odalar ondan da ucuz. arada "benle yatacak var mı" diyesim geliyor. Aklımı kaçırdım zannedecekler diye yazmıyorum. :D

Üst Alt