Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadın ile engelsiz erkeğin ilişki hakkındaki düşünceleriniz?

Love Master Başınız sağolsun. Sırf bahsettiklerinizden dolayı herşeyi düşünmek zorundayım, ki ben bir anlık çılgınlıkla adım atan biri değilim bu yüzden bütün sonuçları kestirmeye çalışıyorum. Tekrar teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alacağım.

yav arkadas evlilik konusu ciddi bir konu yok sarkma yok v.,s nerde kaldi sizin beyniniz duygulariniz aska sayginiz sevgiye emege hurmetiniz neyse hakkinizda hayirlisi olsun kardesim

loveandlive Allah razı olsun Ece. Allahım ömür boyu hiç acı yaşamayacağınız mutluluk versin kardeşim.

Arkadaşlar konuya bir açıklık getirmek istiyorum. 23 yaşındayım evet. Yakın zamanda evlilik düşünmüyorum. 23 yaşında olmama rağmen düşünce yapısı ve mantık olarak çevremde örnek alınan biriyim. Herşeyin farkındayım.
Ama tüm sorunları bir kenara atıp pollyannacılık oynamak da istemiyorum ve oyalamak gibi olacağını düşünüyorum. Evlilik dediğiniz ciddi bir olay, çevremde çok örneğini gördüm. "Normal" evliliklerde bile sorunlar olabiliyorken engelli bir bireyin evliliği hiç kolay olmasa gerek ve bunun farkındayım. Sadece fikir almak istiyorum, daha önce benzer durum başından geçmiş varsa o arkadaşları da dinlemek istiyorum.
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap veren herkese.
Halen düşücelerinizi bekliyorum, sevgiler. :)

Aydin Demir Aşk tek bir kişiye duyulur oda Allah'a. Eş alacaksan da Allah'a bir söz vererek alıyorsun Emanet olarak bizde de Emanete Hıyanet olmaz. Severiz Sevgi duyarız. Saygı duyarız. Bakarız, İlgileniriz, iaşesini karşılarız. Allah ne emrediyorsa onu yaparız.

Vermezlerse Kaçırırız :D

merhaba guzel kardesim hayata dair bir suru acilar yasamissiniz hayati sirtlamissiniz kendinizi unutarak eger yuzunuz onun yaninda guluyorsa günese bakip tebessum ediyorsaniz ailelerde uyusuyorsa size hic kimse ENGEL olamaz yinede hakkinizda hayirlisi

merhaba taha arkadasim ona ne suphe yaratilani sev yaratandan ötürü o baska en buyuk asktir ALLAH aski ama sen bir kulsun ve kullarda bir sekilde nefes aldikca yasamak zorundadir ama eger bir bayani degerlendirirken sadece objeye bakarsan ruhu göremezsen ömür boyu kaybedenlerden olursun yinede sizinde hakkinizda hayirlisi olsun.

Ben de spina bifidalıyım, onun yanısıra 2 tane daha cok ciddi omurilik hastalığım var. Epey sağlık sorunum var ve maalesef ilerliyor. Eşim gayet sağlıklı bir erkek, 5 yıl flörtten sonra evlendik, 5 yıldır da evliyiz. Çocuğumuz da oldu...

Olmayacak diye birşey yok yani ama her iki eşin birbirine yaklaşımı çok önemli..

Bir de sağlıklı olan eşin çevresine kulak tıkayabilmesi önemli sanırım.
Eşimden önce kendi çevrem, benim engelli biri ile birlikte olmamı bekliyordu. Sağlıklı biri ile aramı yapmaya çalışan hiç olmadı, ama engelli arkadaşlarla tanıştırmak aramı bulmak isteyenler oldu..

İnsanlar uyumu dış görünüşte arıyor.. oysa ki mühim olan kalplerin ruhların uyum içinde olması.

Kalca cikikligi...bu ruh meselesi.bunu sen anlarsin.ama emin degilsin bence...dedigim gibi yasamadan bilemezsin herseyi...ama onsezilerin bilir.anladin bence ? Cok da programli etkilenerek gitme , ruhuna sor o bilir canım...

Bende "sağlam" diye tabir ettiğimiz bir eşe sahibim. Önce yaradanım sonra benim isteğimle olan bir evlilik. Kişi engelli veya değil kendine ne kadar sevgi saygı duyuyorsa o denli sağlam değerler üzerinden yola çıkar ve tabiki engelliyle sağlam evlenebilir, evlenmelidir.

merhaba ben de doğuştan kalça çıkığı sol ayağımdan 6 santim kısa olan biriyim 21. yaşımda evlendim eşim de on yaşından bu yana tip 1 şeker hastası yirmi yıllik evliyiz evlendiğimizde sadece benim engelimdi göze çarpan ama eşim sağlam görünsede benden daha zordu hayat şartlarda tabi çok yoruldum ve yıprandım sadece sevgi yetmiyor yani bakıyorum bazen içimden geçen eşimin işte şeker hastası olmasaydım seninle niye evlenirdimki diye düşüncelerini okur gibi hissediyorum

hiç bir zaman bana elimden sen tuttun bende senin elinden demedi evlendikmi evlendik hep arkasında durdum tek basımızaydık aman yanlız başına borca harca dalıp sinir sitres şekeri çıkmasın sağlığı bozulmasın diye beraber çalıştım yıllarca sskasız ev işlerinde çocuk bakarak halada devam ediyorum ev aldık köye ev yaptık borç yok harç yok eşimde kdv emeklisi oldu ünüversite1egiden engelsiz bir kızımız var 18 yaşında eşim şu an üç haftadır yoğun bakımda şeker 700 lere çıktı düzenleme yapıyorlar doz ayarları felan ev iş hastane mekik dokuyorum ama hala allah razı olsun deyip te elimden tutmadı hiç bir zaman hala yanlızım bana varlığını sevgisini hissettirmedi ben çok sevdim halada seviyorum tabiiki ama nolurdu sağ salim biriyle evlenseydim sever şevkat gösterirmiydi bilmiyorum ama iki engelli olacak iş deil birinden biri sahip çıkabilmesi için diğerine engelsiz olmalı bencil olmamalı ayağı kırılmıştı üç ay önce şimdi sağlam ayağım ağrıyor üstüne hep zorladığım için diyor bende diyorum

doğduğumdan beri tek ayağımın üstündeyim birde beni düşün hiç aklına geliyormuyum sadece evet demeyle yetiniyor mevla hayırlısı neyse onu nasip etsin olacak oldumu sapa sağlam da olsa her birey engelli adayı dayımın bir sözü vardı bir pazara gidersin sebze meyve alırsın gözün görerek çürük meyvayı sebzeyi almassın eve gelir kesekağıdını açarsın çıkan çürük senin şansına kaderinedir ama sen gözün görerek çürük meyvayı alıyor yapışıyorsun demişti iki ucu pis değnek bizimki sağlam olsan dert engelli olsan dert biraz uzun oldu kusuruma bakmayın

güzi

Allah sağlıklı uzun ömürler versin :) :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kalca cikikligi...bu ruh meselesi.bunu sen anlarsin.ama emin degilsin bence...dedigim gibi yasamadan bilemezsin herseyi...ama onsezilerin bilir.anladin bence ? Cok da programli etkilenerek gitme , ruhuna sor o bilir canım...

Tek tereddütüm ileride sorun yaşar mıyım korkusu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Engelliyim ,engelsiz biriyle evliyim . Dert etmeyin anı yaşayin tadini cikarin . Yarin kime ne getirir bilinmez . 😉

merhaba ben de doğuştan kalça çıkığı sol ayağımdan 6 santim kısa olan biriyim 21. yaşımda evlendim eşim de on yaşından bu yana tip 1 şeker hastası yirmi yıllik evliyiz evlendiğimizde sadece benim engelimdi göze çarpan ama eşim sağlam görünsede benden daha zordu hayat şartlarda tabi çok yoruldum ve yıprandım sadece sevgi yetmiyor yani bakıyorum bazen içimden geçen eşimin işte şeker hastası olmasaydım seninle niye evlenirdimki diye düşüncelerini okur gibi hissediyorum

hiç bir zaman bana elimden sen tuttun bende senin elinden demedi evlendikmi evlendik hep arkasında durdum tek basımızaydık aman yanlız başına borca harca dalıp sinir sitres şekeri çıkmasın sağlığı bozulmasın diye beraber çalıştım yıllarca sskasız ev işlerinde çocuk bakarak halada devam ediyorum ev aldık köye ev yaptık borç yok harç yok eşimde kdv emeklisi oldu ünüversite1egiden engelsiz bir kızımız var 18 yaşında eşim şu an üç haftadır yoğun bakımda şeker 700 lere çıktı düzenleme yapıyorlar doz ayarları felan ev iş hastane mekik dokuyorum ama hala allah razı olsun deyip te elimden tutmadı hiç bir zaman hala yanlızım bana varlığını sevgisini hissettirmedi ben çok sevdim halada seviyorum tabiiki ama nolurdu sağ salim biriyle evlenseydim sever şevkat gösterirmiydi bilmiyorum ama iki engelli olacak iş deil birinden biri sahip çıkabilmesi için diğerine engelsiz olmalı bencil olmamalı ayağı kırılmıştı üç ay önce şimdi sağlam ayağım ağrıyor üstüne hep zorladığım için diyor bende diyorum

doğduğumdan beri tek ayağımın üstündeyim birde beni düşün hiç aklına geliyormuyum sadece evet demeyle yetiniyor mevla hayırlısı neyse onu nasip etsin olacak oldumu sapa sağlam da olsa her birey engelli adayı dayımın bir sözü vardı bir pazara gidersin sebze meyve alırsın gözün görerek çürük meyvayı sebzeyi almassın eve gelir kesekağıdını açarsın çıkan çürük senin şansına kaderinedir ama sen gözün görerek çürük meyvayı alıyor yapışıyorsun demişti iki ucu pis değnek bizimki sağlam olsan dert engelli olsan dert biraz uzun oldu kusuruma bakmayın

Bence öyle düşünmeyin belki de sizi sevdiğini dile getiremiyordur ama eminim sizi çok seviyor. Üzmeyin kendinizi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

Bende "sağlam" diye tabir ettiğimiz bir eşe sahibim. Önce yaradanım sonra benim isteğimle olan bir evlilik. Kişi engelli veya değil kendine ne kadar sevgi saygı duyuyorsa o denli sağlam değerler üzerinden yola çıkar ve tabiki engelliyle sağlam evlenebilir, evlenmelidir.

Çok haklısınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi.

Bence baştan her şeyi ona açıklıkla anlatın, baştan kabul ederse ve çok iyi biriyse bu ilişki ömür boyu gide diye düşünüyorum.

loveandlive

herhangi bir engeli olmayan insanlar da evliliklerinde sorun yaşayabiliyor veya aldatılabiliyor. evlendikten sonra yaşayabileceğiniz sorunların engelinizden kaynaklanacağı diye bir kayide yok yani. arkadaşınız sonuçta tereddütlerinizi paylaşabilirsiniz.

Benimde engelsiz sevdiğim vardı ailesi istemedi ben engelliyim diye,bizde ayrıldık.Bazi şeyler olmayınca olmuyor zorlamanın bir anlamı yok.olmaması daha hayırlı demek ki.

bir keresinde sizofren oldugumu paylastim bir bayanla. irtibati aninda kesti. arkadaslarim senin biseyin yok diyor. engelsiz bir bayanla evlenmemi tavsiye ediyorlar ve benimde ilk tercihim bu yonde zaten. en son uzun zaman gormedigim bir arkadasima anlattim hastaligimi. urkmeye basladi bir dahada paylasmiyacam cevreme

Sevgi ne din ne dil nede engel tanir nice ornek insanlar var engelini engelimizi gormeden seven mutlu olan
Kafanizdaki engelleri kaldirdiktan sonra gerisi teferruat bence bence bundan korkmayin umarim cok mutlu olursunuz ve boy boy cunyırlariniz olur :) simdiden mutluluklar dilerim arkadasim

Çok basit bir soru ile konu kısmen çözümlenebilir. Müstakbel eşiniz de memur mu? Aynı işyerinde mi çalışıyor?

loveandlive

eğer seni gerçekten samimi duygularla seviyorsa sana değer veriyorsa sana destek veriyorsa evlenmeye niyetlenebilirsin.
Ben ortapedik engelliyim koltuk değneği ile yürüyorum. Eşim rus vatandaşı sağlıklı onunla evlendim. Beni çok seviyor.

Benim için kendi memleketini bırakıp benim yanıma geldi.

ya ben bu sevgili işlerinden pek anlamıyorum

Üst Alt