Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı toplu taşımalarda geçerli mi?

@Istanbuladair

sen soruna sadece kendi bakış açınla 140TL vermemek için kart çıkarmak istemiyorlar gibi bakmışsın.

Ama sorun şu ki Kayseride, Kocaelide, Eskişehirde ikamet ediyorsun. İstanbula 1 hafta için geldin.

Her bölgede engelli kartı çıkartılmıyor. Belli merkezlere gitmen lazım bu birinci konu.
Hadi diyelim gittin, ama normal kart çıkaran sistem öyle denk geliyor ki saatlerce engelli kartı çıkartamıyor. bu da ikinci konu.

1 hafta, 3 gün, 5 gün gezmeye geldiği bir yer için 1 gününü kart çıkarmayla heba etmek gerçekten anlamsız.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım mahkeme de tam olarak böyle bir karar vermiş.
Engelli ikamet etmediği il için belediyeden kart çıkarmak zorunda değil.

@ucuncubahar, Ben çok yer gezdim dolaştım hiç de öyle dediğiniz gibi bir gün falan sürmüyor bu konuda boşa kendinizi yormayın. Bir kartın basılıp verilmesi maksimum on dakika, sizin hatrınıza yarım saat olsun. Otogarında, havalimanında ulaşım kartı basım yeri olmayan çok az yer gördüm buralarda da vatandaş talebiyle zamanla açılacaktır diye düşündüm.

Diğer yandan, verdiğiniz İstanbul örneği zaten yanlış milyon tane kart noktası var İstanbul da.

Bir diğer yandan, gittiğimiz yerlerde kart çıkartmayalım diyenler bu konuda sıkça bahsedilen mevzuyu es geçiyor. Engelli kartın üzerinde herhangi bir çip var mı? Nfc özelliği var mı? Yine bu konuda ve forumda daha evvelden de bahsedildiği gibi, suistimale çok açık bir yapısı var. Yani sizin bahsettiğiniz gibi "engelli kartımızı gösterip geçelim" mevzusu realitede imkansız çünkü o kartın aynısından yapıp geçecek kaç milyon kişi var sence? Sen otobüste, metroda o kartın gerçek olup olmadığını doğrulayacak sistem hiç gördün mü veya o kartın bir çipi, nfc özelliği var mı ki okutulduğunda ben gerçek kartım desin yani nasıl doğrulayacaksın?

Engelsiz Mobil uygulamasını yüklediyseniz orada dijital engelli kartı gösteriyor. Buna paralel, yine bu konuda bahsedilen Türkiye Kart da Engelsiz Mobil uygulaması içerisinde yer alıyor. Geçen illerde kullanabiliyorsunuz.

Bahsettiğiniz mahkeme kararının gerekçeli kararını okumak lazım, o karara itiraz edildi mi edilmedi mi onlara da bakmak lazım.

Engelli kartlarının çipli nfc özellikli olması gerektiği sadece forumda değil her yerde dile getiriliyor.

Meseleye tek taraflı bakmak çok yanlış. Hep kendi açınızdan bakamazsınız. Empati yeteneğinizi kullanın, deyin ki bakanlık ile belediyeler bir protokol yapsın. Engelli kartlarının gerçek olup olmadığını sorgulayacak altyapı kurulsun, böylece engelli kartı tek başına otobüse binip inmeye yetsin. Bunu konuşmak yerine bambaşka mevzular konuşuluyor.

Neyse ki bu konuları konuşanların çabası ile Türkiye kart her ile yayıldığında zaten bu mevzuyu konuşmuyor olacağız.

@ucuncubahar istanbul'da 11 ayrı lokasyon da istanbulkart başvuru merkezi var.
ilgili evraklarla gidildiğinde bir kaç dakika içerisinde kartı basıp veriyorlar.

Üst Alt