Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartlarını belirli sürelerde yenilemek gerekiyor mu?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
678
Reaksiyonlar
461
Engelli kimlik kartlarını belirli sürelerde yenilemek gerekiyormu?

gereksiz bir şey benim kimlik kartım bile yok hiç de ihtiyaç duymadım.

Gerekmiyodur umarım süresiz yazıyor yenilemeye gerek olduğunu düşünmüyorum

engelli kimlik kartı üzerinde süresiz ise rapor süreriz yazıyor kanki o yüzden yenilemeye gerek yok. örneğin %69 süresiz raporun var engelli kimlik kartını çıkarttın süresiz olarak daha sonra tekrar rapor çıkarttın rapor oranın ,%45 e düştü süreli yada süresiz olsun yeniletmeye gerek olabilir ama tam emin değilim

@Polmiks Maalesef trene binerken istiyorlar. Raporumu ve toplu taşıma kartımı göstermeme rağmen kimliksiz kabul etmemişlerdi.

@aydünyavaz Eğer raporun süresizse yenilemene gerek yok. Dün tren bilet kontrolünde kadın eski tip başbakanlık engelli kimlik kartını gösterdi (süresizmiş) ve kabul ettiler

Bende de 21 yıl önce aldığım başbakanlık engelli kimlik kartı var. Nerdeyse hiç kullanmadım. Kart gerekli yerlerde, beni tekerlekli sandalyede görünce sormuyorlar zaten. Üzerindeki resme baksalar, bu sen değilsin derler 🤣

Ben sık sık kullanıyorum. Uçakla bir yere gittiğimde örnek Adanadan mersine ve ya samsun çarşamba hava limanından memlekete gideceğim zaman havaş a gösteriyorum şehirler arası 1,5 - 2 saatlik yolculuk engelli kartı sayesinde ücretsiz kullanabiliyorum en son 300 küsür tl lerdeydi. Artı olarak yine ücretsiz olarak hızlı trene binerken göstermek zorunlu.

En son ki havaş kullanırken şöför dikkatli dikkatli bakıp bu kartı yenilemen gerek yoksa sıkıntı yaşarsın dedi. Kaale almayıp o gün bugündür duruyor. Her zaman uçak kullanmıyorum artık eskisi gibi. O kadar şehir gezdim İzmir, Antalya, Adana burada hiç bir şey denilmedi Samsundaki şoför değişecek dedi. Kendi aracımla gidiyorum. Ayrıca Sabiha Gökçen havalimanı otoparkından ücretsiz park hizmetinden yararlanıyorum. Motosikletlerin günlük otorpark maliyeti 3 ocakta 255 tl idi günlüğü. Gerisini siz düşünün. Millet kuyrukta beklerken ben fast trackten hiç yolcu olmayan yerden trans geçebiliyorum deli gibi kuyrukta beklemeye geçmeye gerek yok. Eskiden arkadaş ile devlet tiyatrosuna ücretsiz gidiyordum uzun zaman oldu gitmeyeli. Fırsat bulamıyorum. Çünkü bankoya gidip bileti fiziki olarak almam gerekiyor.

Bunları düşününce baya bir faydasını görüp, kaymağını yedim diyebilirim. :)

Son düzenleme:
Engelli kimlik kartı başvurusunda bulundum e devletten hizmet süresi başladı diyor kartımı nereden temin edeceğim ?
ulaşım vs de bu kartı kullanarak direk normal ulaşım kartları gibi geçiliyor mu ?
yada yapmam gerekenler nelerdir ?

@aydünyavaz,

Sürekli ise gerek yok. Süreli ise süre bitince değiştirmen gerek. Yıprandı ise gidip degistirebilirsin

@blowteam,

Engelli kimlik kartın ile gidip bedava ulaşım kartı alıyorsun bazı illerde.

@barcan88,

istanbulda oturuyorum ben engelli kartım e devletten cıkmıs olarak görülüyor ama daha adresıme gelmedi gidip kaymakamlıktan alabiliyor muyum ?
ücretsiz ulaşım kartını nereden alacağım

@blowteam,

Engelli raporun varsa eğer bulunduğun il veya ilçedeki halk otobüslerine binmek için bedava kart çıkartabilirsiniz.
ZOR Bİ YANI YOK.

İSTANBUL da iseniz ALO 153 den de destek alabilirsiniz.

Bahçelievler Metrosunda vardı önceden şimdi nerede var bilmiyorum.

Sosyal hizmet müdürlüğüne gideli 1,5 ay oldu hala haber yok. Edevlette başvuru bile gözükmüyor.

Üst Alt