Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişileri görünce çok şükür temennileri!?

msait19
Halkımızın bilinci o kadar,onları kibarca bilinçlendirmek de bize düşen bir görev,olmasa iyi ama cehaletle savaşmak kolay değil...

Bunu acik bayan kapalı bayan diye ayırmak cok yanlış bizde gozluklu erkek kel erkek yakisikli cirkin diye mi ayiralim bu mudur dogru olan yanlis bende kapalı bayanim denilenlerin hicbirini yapmıyorum acimak gibi Allah im korusun yada şükür gibi .. karakter kalp meselesi bu.. kiminle karsilasirsam karsilasayim engelli yada engelsiz karsimdaki kötü hissetmesin diye selam verir gözlerimi yere indirir yere bakarak öyle gecer giderm .. bana da hic acir gozle bakan olmadı kimle konusursam konusayim sempatik yapimdan dolayı herkes e sevdiririm kendimi işitme engelli oldugumu soyledigimde de oy kuzum canım imtihan hepimizin imtihanı farklı dyor herkesin sıkıntısı var gibi moral bozmayacak yorum yapip konuyu kapatip sonra muhabbete geciyoruz moral bozanla şükür Allahim koru diyenle karsilasmadim muayene sırası beklerken de neler görüyoruz bi kisinin bile böyle dediğini duymadım yanımda yada uzakta..

Birinde de ayagimi incittim topallayarak gidip gelmek zorunda kaldim bi hafta o zaman bile engelli sanan olmuştur muhakkak ama o gözle bakani aciyani görmedim aksine yardim edecek iyi kalpli insanlar bile tanidim.. sonuc olarak karakter meselesi tamamen acik kapali kel gözlüklü meselesi değil ..

Ha işte bu, ayrımcılık zaten burada hâsıl oluyor, çünkü biri bacak kırsa,bilek burksa,ne bileyim alçı falan filan,o kişiye sempatik tavırlar,abartılı iyi niyetli temenniler, gülümsemeler, şakalaşma,gülümseme,bu durumu, yürek burkarak hissediyorum!

Bilmem anlatabildim mi?

Kanserli bir insana sürekli yüzüne vurmak gibi;sen kanserlisin,sen kanserlisin,öleceksin. Adamı diri,diri öldürür!

Baskalarinin durumuna bakip haline sukreden saglikli insanlardan tiksiniyorum midemi bulandiriyorlar

Varsa birileri beni görüp hallerine şükreden;
Ne mutlu ki onlara, beni görüp Allahlari akıllarına geliyor ve hallerine şükredip, isyan ettikleri şeylerin önemsiz olduğunu anlıyorlar,
Ne mutlu ki bana, bunun için vesile oluyorum. :)))

Bende çok şükrediyorum sınav ne imtihan ne kul ne ile sınanır şuur insana ne kazandırır gibi soruların cevaplarını düşünebilecek kadar şuurum olduğu ve onlardan farklı yaratıldığım için :D

Selamlar

İnsana odaklanmak lazım

engelli-gözlüklü-sakallı vb takılmamak lazım...

Yav he he deyin geçin ya niye ciddiye alıyorsunuz ki ya da ceeeee diye bi korkutuverin

siz de onları görünce çok şükür deyip tahtaya vurun. ....🤓😹

Başkaları şükürddemesini sagladıgım için ne mutlu ♿ olmama

(ben)

Ona amenna ama iş başka olunca kendileri çok mu iyi sanki cehalet iş de

Siz de böyle yapanlara bakarak "Allahım şükürler olsun beni bunlar gibi beyinsiz yaratmamışsın" diyin😊😃

Benimde ayağım hafif aksıyor çok belli olmuyor sadece yorulunca. Arada aksıyor soruyorlar neden topallıyorsun. Bi evladım var kreşe giden ona sormuşlar baban topallıyor mu? Tekerlekli sandalyeli bir arkadaşımla asansöre bindik. bizden önce bi aile vardı kadın kapalı çocuğu sordu anne bu abi neden böyle annesi gülerek önüne geçip sus bakayım. dedi. Bende o abinin süper güçleri var dedim biz gülmeye başladık kadın bozuldu. Eğitimsizlik sadece, eğitimini almayan nasıl eğitim versin ki. Yurt dışında okul içinde kazanmak için destek olurlarken, bizde çocuğumun psikolojisi bozuluyor okula gelmesinler diye köstek olunuyor.

Niloya

Cahil olmasala, her birey bir engelli adayı bu sözübbilip acıyacagınayyardımeeder hiçoolmazsa bir tebessüm ile merhaba der

gerçek dua içten edilir zaten,yanındakilerin duyacak şekilde dua edilmez bu gerçek din anlayışına aykırıdır bana göre.

Çok şükür böyle değilim diyerek, yoluna devam edenler, vicdansız ve bencil kişilerdir.
Çok şükür, bencil ve vicdansız değilim.
Hiç bir engelli bu kaderi seçmedi.
Kendilerinin birer potansiyel engelli olduğunu unutmasın o vicdansızlar..

Bu yaklaşımın altında şu vardır: "Başkasının görece olumsuz durumundan mutlu olmak"

Eskiden tek başına yaşayan kimseye karışmayan sormadan bişey söylemeyen insanları nasıl dayanıyorlar bu şekilde izole hayata diye hayıflanırdım şimdi huzurunuzda onlardan özür diliyorum o bahsettiğiniz insanlar sadece engellilerle değil hayatın her anında karşısındakinin eksiğinden kendine prim çıkarıp mutlu olurlar bu insan illa sokaktada değildir akrabanız aile ferdiniz dahi olabilir nede olsa onlar mükemmeldirler ve boşluklarını araştırma ve kendini geliştirmeyle değilde başkalarının yaşamlarına burunlarını sokarak doldururlar

Bu sadece engellilikle ilgili bir durum değil. hozgul arkadaşımın da dediği gibi başkasının mutsuzluğu üzerinden mutlu olduğu hissinin dışa vurumu.
Halbuki kimin ne olacağı ne duruma düşeceği belli değil.
Ben 5-6 yıl önce maddi anlamda çok zor duruma düşmüştüm.
Yakın bir akrabam anneme hep hava atar dururdu. Çocukları maddi anlamda adeta nirvanaya ulaşmıştı.
"İşiniz çok zor Allah yardım etsin İşiniz zor Allah sabır versin" bilmem ne sözüm ona teselli ediyordu.
Ama aslında o sözlerin altında hep ben şöyle anlamlandırırdım;
"Ne haliniz varsa görün. Ohhh benim işim rahat" Bu benim sözlerim değil aslında yüzünden böyle okunurdu.
Ama 1 yıl önce damadı iflas etti. Yaklaşık 1 milyon TL borcu var. Ben seviniyor muyum.
İnsan olan böyle şeylere sevinir mi. Hele yaşayan o hissi tadan sevinebilir mi başkalarının zor duruma düşmesine?
Ülkemizde engellilere karşı acıma değil de tam anlamıyla yardımlaşma, destek olma yaşansa zaten sorun olmayacak.
Ama bizim insanımız sözde acıyarak sevaba girdiğini mi düşünüyor nedir bilinmez vazgeçemiyor bu davranış şeklinden.

Genelde dindar tipler çok yapıyor bunu kadınlardan özellikle Bedensel engelim yok ama insülin iğnesini eroin sanan bi çomar dede olmuştu :D

AhmetGS17
benim param çalınmıştı 3 sene önce 0'a düşmüştüm herkes böyle diyordu halbuki aylık 5000-8000 arasında geliri olan insanlar çıkarıp 50 lira vermediler

Üst Alt