Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişinin trafik kazası yapması..?

kaan222

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim engelli amcam var %60 zihinsel ve konuşma engelli , kendisi birisinden motor alıyor motorun evrakları yok 2 şişede alkol almış motorla bi direğe carpıp kaza yapmış bi kaç gün hastanede yattı çıktı olay yerine ambulans çağırmışlar hastaneye kaldırmışlar jandarmada tutanak tutmuş işlem yapmış şimdi alkollu motor kullanmaktan ehliyetinin olmamasından dolayı 30 bin tl ceza kesmişler bu cezayı ödeyecek gücümüz yok bu duruma karşı yapabilecegimiz neler vardır bu cezayı iptal ettirmek için bir yol var mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim

Hiç bir şey yapamazsınız, bunun iptali ertelenmesi söz konusu olamaz, Başkasına çarpıp sakat bırakabilirdi. Motor sahibinin masrafını nasıl ödeyeceksiniz ?

Hocam yanlış anlamayın ama alkollü merkebe bile binilemez. Yasak.

bu cezayı kaldıracak herhangi bir açık yok. engelli olması bir şey değiştirmez. o direğe çarpmak yerine bir insana da çarpabilirdi. ucuz kurtulmuşsunuz. bu ceza sayesinde amcanız ve çevresindekiler artık daha dikkatli olursunuz.

edit: üşenmedim baktım internetten şöyle bir yasa buldum
"""TCK madde 32/1: Akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan kişi ceza almaz""

böyle bir durum var ama ben cezayı almasını isterim sonuçta bir insana masum birine çarpıp engelli bırakabilir yada öldürebilirdi.

Son düzenleme:
ben diyorum ki zihinsel engelli 5 yaşında çocuk gibi normal bi insan gibi düşünemiyor davranamıyor siz alkol kullanmasını motor kullanmasını söylüyorsunuz yanlış zaten bi yolu varmıdır bu duruma karşı onu söyleyin lütfen

5 yaşındaki çocuk gibi ama motorsiklet alıp kullanabiliyor. Savcı her durumu sizin yerinize düşünecektir.

@kaan222,
Bırak kardeşim hikaye anlatma birine çarpsa sakat bırakacak öldürecek sen tutturmuş 5 yaşında çocuk gibi diyorsun. Bu tarz kişilerin zaten toplumdan soyutlanması gerekir. Tehlikeliler.
Direk yerine 3-5 kişiyi de biçebilirdi cinayet de işleyebilirdi. 30 bin liranız ne kıymetliymiş arkadaş insan canının değeri yok mu ?

@Polmiks, @dreamfail,

ufak motorlamı milleti biçecek milleti biçenler adamı olan parası olanlar dışarda boş yapma yanlış olduğunu söylüyoz zaten anlama kıtlıgımı var bazılarında bilmiyorum konuyu başka yere çekiyorlar

@kaan222, boyle bir insana motoru hangi akılla veriyorlar anlayamadim!?

benim abim atipik psikoz denge sorunu var bir kere arac verdik ( hastalığını o dönemde bilmeden ) katlanıp araçtan çıkmadığımıza şükrettik o günden beri direksiyona oturmadı oturamıyor oturtmayız kimsede vermez zaten Tebdir alinmadan kişinin yaptıkları sorgulanmaz tebdir alınır sonra bir yoluna bakarsın malesef verilen cezanın caydırıcılık açısından bence yerinde olduğunu boyle şeylerin insanlara ders olması gerektiğini düşünüyorum geçmiş olsun

Söyle bir durum var tebligattan 15 gun icinde ödersen yüzde 15 veya 25 indirim uygulanıyor düşünün derim

Üst Alt