Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Klozu dayatması

03Afyon

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar %90 üzeri engelliyim ÖTV indirimi ile araç aldım önceden böyle değildi ama şimdi bütün kasko şirketleri zorunlu olarak istesen de istemesen de engelli klozu adı altında aynen şunu dayatıyor:

Engelli Aracı Klozu
Bu poliçe yalnızca, sigortalı aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/3. maddesinde belirtilen araçlardan olduğu ve aracın sadece ilgili yönetmelik hükmüne göre kullanma hakkına sahip kişi/ler tarafından kullanılması durumunda oluşabilecek zararları kapsamak üzere düzenlenmiştir. Hasar başvurularında, aracın engelli aracı olduğunu ve sürücünün aracı kullanma hakkına sahip olduğunu gösterir ehliyet ve belgelerin ibrazı zorunludur. Araç engelli aracı değil ise gerçekleşen hasar bedelinden %10 oranındaki kısım sigortacı tarafından tazmin edilmez. Engelli araçlarında ayrıca, tam hasar halinde, poliçede Anahtar Teslim Değeri ek teminatı bulunsa dahi, aracın ilk satın alınmasında muaf edilmiş, ÖTV vb. tutarlar, aracın rayiç değeri üzerinden oranınca düşülür.

İlgili kanun ve yönetmeliklerde sadece tertibatlı ve H sınıfı ehliyetle kullanılabilen araçlarla ilgili sürücü kısıtlaması olmasına rağmen; benim gibi %90 üzeri engelli olup tertibatsız araçlarla ilgili de sürücü kısıtlaması koyuyorlar! Ayriyeten aracın pert olması halinde hurda belgesi alırsanız size ödemediğiniz ÖTV miktarını düştükten sonra aracınızı tazmin ediyor ya da trafikten çekme belgesi alırsanız ki bu durumda ödemediğiniz ötv'yi devlete ödemek zorundasınız bu belgeyi almak için Bu şekilde yaparsanız size aracın rayiç bedelini ödüyor Sigortanın bu dayatması kazanılmış bir hakkın gaspıdır! Bunu yaparken dayandırdığı yönetmelik Sen nasıl olsa aracına hurda belgesi aldığın için yeniden ÖTV'siz araç alabilirsin diyor bu yüzden ÖTV iyi tazminattan düşerim diyor Halbuki ben tekrar ÖTV'siz araç almak zorunda değilim Gidip aracımın rayiç bedeli ile pert olan aracıma denk bir araç satın almak isteyebilirim ya da yeniden araç almak istemeyebilirim Kaldı ki kanunların bana verdiği ÖTV istisnası Sigorta şirketlerini ilgilendirmez

Hukuken biz haklıyız ama sigorta şirketleri mahkemede haklı çıkabilmek için hiçbir şekilde bu engelli klozunu kaldırmıyorlar zorla dayatıyorlar Ya kabul edeceksin ya da kasko yaptıramayacaksın arkadaşlar Allah aşkına yardım edin bu konuda ne yapacağız bu hukuksuz dayatmadan nasıl kurtulacağız

Üst Alt