Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşına zam yapılır mı?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadşlar en düşük emekli maşı 1500 olursa engelli nsl gecinir 537 tl ile cok haksızlık var acaba engellilerinde en düşük engelli maaşı 1500 olurmu ve bu coronadan dolayı alınan 1000 tl yardım 3 aymı sürecek yoksa 1 aylamı sınırlı 1050 kiram 150 aşşdat yakıt fatura vs 1800 nasıl olur gecim çalışamıyorumda kaloco kalp piline verilen oran saka gibi 53 kendi işimi bile yapamıyorum cabuk yoruluyorum vede dr danda raprum var kalıcı kalp piline ragmen sendromlar devam ediyor diye 3 defada sok almısım yazkya

Hiç kendini kandırma kardeşim zam sadece Temmuz ayında ve o Ocak ayinda olur onun dışında zam falan yok .

alime pullu
[FONT=sans-serif] coronadan dolayı alınan 1000 tl yardım 3 aymı sürecek yoksa 1 aylamı sınırlı[/FONT]
bu herkese 1 defa verilio.sürekli olan bişi deil.
engelli maaşının 1500 olmasınıda beklemyın.ebmliler 1460 alıyo belkı onlarınkı zamla 1500 olabilir ama 2022lerin olacagını sanmıom
ayrıca engellı maaşlarında gidere bakılmıo yani gidere göre ödeme yapılmıo sadece 2022lerde emsal kıra bedelı gelır hesabından düşülüyo.gidere göre verilmeside mümkün değil

Bende sandim aile reisinine engelli maasini 1500 tl veriyrlar

Yaşlılık aylığından emeklilerde temmuzda zam alacakmı arkadaşlar bilgisi olan varmı

Engelliye 32.22 TL zam. Doya doya harcayın!

Temmuz ayında yapılacak zam miktarları

65 yaş ve üstü vatandaşlara aylık 750,81 lira veriyor.
Temmuz'da 800,72 olacak.

Evde Bakım Parası Yardımı! Devlet, engelli ve engelli yakınına aylık 1619 lira bakım maaşı veriyor.
Temmuz'da 1625 lira verecek.

Engelli Maaşı Engel seviyesi %40-69 arası olanlara devlet aylık 537,08 lira veriyor.
Temmuz'da bu maaş 558,36

Engel seviyesi %70 ve üzeri olanlara 805,62 lira veriyor.
Temmuz'da bu maaş 837,84 olacak.

32.22TL Zam Doya Doya Harcayın Arkadaşlar...

Bu bilgiler yanlış zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirlenir şu an evde bakım parası 1460 tl

haberi gazete yapmış
yanlış bilgi varsa sorumlusu haberi yapan gazetedir

Bu Konu burda beklesin
temmuz ayı zam zamanına kadar ölmezsem eger
bu konuya tekrar geri donuş yapıcam

4.5 + enflasyon farki %5 max.oda 26.5 lira en yüksek oran .bu gazete 3.91 oranindan hesaplamis bu oranı ona kim vermis nerden biliyormuş mayis haziran enflasyonunu.

arkadaş ya 20tl yada 30 tl zam oluyor bunuda merak edip sorana şaşıyorum.

Engeli maasi artis

500 tl kime yetcek nezann duzgun bir seviyeye cekilecek bu engeli maasi sesimizi meclise duyuralim bu nedirya 1 hafta bile yetmez bu para komik bir rakam

Biz bunu yıllardır söylüyoruz, hatta üst makamlara yazılar yazıyoruz ama ilgilenen olmuyor. En son TBMM'ye verdiğim dilekçe, AKP'li dilekçe komisyonu tarafından sümen altı edilmişti. Bunlar engellinin kalkınmasını ve sosyal yaşama dahil olmasını istemiyorlar. Sizin şahsi gelirinize değilde, hanenizin geliri üzerinden sizi değerlendirerek maaş bağlama veya bağlamama kararı vermeleri bu duruma en büyük kanıttır. Kendilerine ve yandaşlarına gelince " itibardan tasarruf olmaz " diyerek lüks hayat sürenler, vatandaşın itibarını ayaklar altına almaktadır. Bugün normal bir vatandaş bile asgari ücretle geçinemezken, engelli insanların 500-800 lira gibi komik bir rakam ile yaşamlarını sürdürebileceklerini öngörmektedirler ki; Engelli insanların, sağlıklı insanlara göre daha çok maddi desteğe ihtiyacı oluyor. Bu sahte dinci iktidar ülkemizin başındayken, bizim şartlarımızın iyileşeceğini düşünmüyorum. Allah yardımcımız olsun...

Olsa olsa % 5 olur zam temmuzda

engelli vatandasin aldigi 537 tl zaten engelli hasta ilacmi alsin gidami alsin soruyom size hic aylik alip lokantada yemek yemege gittinizmi 65 yas ayliklari firladi gitti engelli olsun.

2022

Slm 2020 tembusta özürlü maaşları nekeder zam lı alcez bilenler bir acıklama yaparsa seviniriz

Tahminen 30- 40 tl aralığında zam olabilir.

Engelli aylıklarına yeni düzenleme getirilmesi gerek çok az

en düşük emekli maaşı bile 1500e ayarlandı asgari ücret oldu 2400 insanlar bu paralara isyan ediyor geçinemiyor haklılarda!
peki %70 engelli vatandaş nasıl 805 liraya geçinsin.. en düşük emekli maaşının nerdeyse yarısı.. acaba bununla ilgili bir düzenleme yaparlar mı hiç değilse 1000 lira üstü olsun.. böyle 30lira 40 lira zam gelmeyle olmuyor

Normal memur maaşlarına ne kadar zam gelir ?

Engelli 2022 aylığı maaş değil yardım grubudur,
yani sgk aylığı gibi olamaz, sgk emeklileri para yatırarak emekli oldukları için arada ücret farkı olacak tabiki. Çünkü biri 2022 yardım, diğeri sgk hizmet karşılığında veriliyor.

yani alfa kardeş
ben anlatamıyorum sosyal yardım adı üstünde

ben ek işler yapıyorum kömür odun taşıma çay ocağına bakma vs
zaten çok ağır engelliler evde bakım alıyo emekli maaşı kadar

demek istediğim bu yardmı engelliyi lüks içinde yaşatmak için vermiyolar ufak bi ihtiyacını karşılamak için veriyolar
ayrıca işkur olsun ekpss olsun bunlara başvurmak yerine ek işler yapmak yerine işin kolayına kaçıp 537 veya 805 lirayı alıp evde oturmayı tercih ediyolar fiziki engellilere sözüm yok

ALBiNOGER

Emin misin ? Yüzde 5 enflasyon farkıyla zam yapılsa daha fazla olması gerekmez mi ?

en düşük emekli maaşının bile 1500 e ayarlandığı ülkemde asgari ücretle çalışanın haklı isyanı 2320 tl olan ülkemde %400 engelli asgari ücretin 5/1i %70 engelli 3/1 alıyor başka herhangi bi geliri olmayan insan bununla nasıl geçinsin ki gerçi başka bi geliri olsa zaten maaşı kesilir bence buna bi ayarlama yapması lazım yurtdışında insanlar engelli maaşıyla kirada oturuyor araba alıyor hayatını sürdürebiliyor bizdekiyle fatura zor ödeniyor ama bizim insanımız hala neymiş bu bi yardımmış maaş değilmiş devleti savunuyor şükür Allaha yapılır kula değil hakkınızı arayın !

Üst Alt