Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur olarak atandıktan sonra engel oranı düşerse bir sorun yaşar mı?

mikican

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2013 yılında %44 sürekli raporumla 2014 yılında memur olarak atandım. engelli raporumu keyfi olarak yenilemek istiyorum(Ehliyet için) engel oranı düşerse memuriyet için sorun olurmu? engelli oranı düşen raporu kuruma ibraz ettikten sonra, SGK engelli durumundan çıkardığında mahkemelik olursa memuriyetten atabilir mi? mutemetimiz atılablirsin diyor.

%40 ve üstüne dokunulamaz diye biliyorum.

%39 oran ve altı ne olur orasını bilmiyorum işte.

Normal memur kadrosuna geçersiniz . Engelli kadrosundaki haklarınız gider , işinize devam edersiniz. Atılma vs yok . Kazanılmış bir hakkınız var .

Çok fazla farklı söylemler var? İşin içinden nasıl çıkılır anlamıyorum

Yasal olarak bir karar varmı? Emsal mahkeme kararı varmı bu konuda. Eğer bu durum kişilerin yetkisine kalırsa ters biri çıkar sorun yasatabilir. Bu konuda en net bilgiyi hangi kurumdan alabiliriz acaba?

Son düzenleme:
Bu konu yakın zamanda yine soruldu arkadaşım. Orda başka bir arkadaşımız çok net cevap verdi.
İstersen forumda o konuyu aratıp bulabilirsin.

Memurluktan atılma şartları belli, bunlar arasında engelli olarak işe başlayıp engel oranı düşen memurluktan çıkarılır diye bir madde yok.
Dolayısıyla herhangi bir engelli memuru engel oranı düştü diye memurluktan çıkaracak yasa mevcut değil. Kamuda kimse yasal olmayan bir işlem yapamaz.

@mikican,
Sınava Girişinizde, evraklarınızı verdiğinizde ve İşe başladığınızda engelliyseniz hiç bir şey olamaz.O tarihteki kazanılmış hakkınız var örnek veriyorum çoğu arkadaşımız süreli raporla memur oldu kiminin raporu yenilenmedi.Engelli memur diye bir ayrıcalık yok zaten kurumlarda hepimiz 657 sayılı Memur yönetmeliğine tabiiyiz...Mutemetinize selam söyleyin neye istinaden atacakmış sizi boş boş konuşmasın.Şöyle olur raporunuz sahtedir bir operasyon olmuştur vs vs .O bile zor kazanılmış hak sonuçta
Memuriyetten atılma koşulları bellidir.
Gönlünüzü ferah tutun işinie bakın.

Peki aday memur iken engel oranı %40 altına düşerse memurluk yanar mı? Sonuçta asalet onaylanmadığı için kadrolu memur sayılmıyoruz.

@berke26

aday memur da, memur da 657 sayılı kanuna tabidir.
657 sayılı kanunda olmayan bir madde ile memurluktan çıkarılmaları mümkün değil.
Memurluktan çıkarılma maddeleri bellidir. Hiç kimse ama hiç kimse kanunda olmayan bir maddeyi uygulayamaz.

bu arada madem ki aday memursun 657 sayılı kanunu baştan sona öğrenmelisin :)

@berke26,

Düşmez memurluğun tekrar ediyorum.İşe giriş evraklarında raporun varsa işe başlamışsın demektir.kontrol etmişlerdir ve raporunda bir sıkıntı görmemişlerdir.Memuriyetten çıkarılma şartları bellidir.Aday olsan da olmasanda.Üstte yazdım raporu kanunsuz almışsındır şikayet edilirsin kanıtlanır gibi gibi onda bile zor ...
rahat ol sen bir şey olmaz engelli ve engelsiz memur diye bir kavram yok engelli hakları var extradan tayin vs gibi ...657 oku baştan sona.

@mikican,

Memurluktan çıkarılmazsın diye biliyorum. Ancak burada konunun uzmanı olmayan kişilere sormanızın bir anlamı yok. Bilen de yazıyor bilmeyen de. Hatta bilmeyenler sanki profesör kadar biliyormuş gibi yazıyorlar. Ayrıca kurumun mutemedi bu işi bilmez. Bilmeden atmış. En iyisi sen kurumunun insan kaynakları birimine başvur oraya sor. Onlar doğru bilgiyi verir. Tecrübeme dayanarak memuriyetten atılmayacağını söyleyebilirim. Ancak, engellilerin yararlandığı hakları (tabi ki varsa öyle haklar) kaybedebilirsin.

@aydünyavaz,
Engelli memur diye bir kavram yok herkes 657 sayılı memurlar kanununa tabirdir.Ayrıca kurum sizden yeni rapor istemez.sadece vergi indirimden yararlanırsınız.(O da yararlansan da olur yararlanmasa da olur)Engelli tayin hakkından yararlanırsınız ve erken emeklilik için lazımdır.Süresiz raporu olan memuriyetten sonra yeni rapor alınca kuruma neden ibraz ediyorsunuz anlamadım.Ben 2010 yılındaki raporumla 2016 yılında memur oldum Personel Şubede çalışıyorum.Kimse benden rapor istemedi.Çoğu arkadaşım süreli 1 yıllık raporla ile memur oldu yeniletmeyen de çok tekrar söylüyorum EKPSS ye girerken engelli raporunuz olması ve işe girerken raporunuz olması önemli.Mesala EKPSS girdiniz raporu kurum ben bunu kabul etmiyorum yeni rapor istiyorum diyebilir çok eskiyse yapan kurumlar oldu.Altını çizerek söylüyorum işe girdikten sonra kimse sizden yeni rapor ve raporunuz düştü diyemez.

Üst Alt