Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gecenlerde hastahanedeki hasta bakici beyefendi ile aramizda bi konusma gecti beni tomografi icin indirirken neyin var senin dedi ben de artik o kadar sıkıldım ki bu sorudan ve dedikten sonraki vah vahh yakınmasından Artık alısilmis bi durum rahat bi sekilde akcigerlerim bitik nakil olmam gerekiyor dedim Abi de oradan benim de dalagim yok dedi sonra sohbet ederken konu memurluga geldi memur olucam hic bir sey yapmadan 2 bin tl alacagim kalem sallayarak dedi cok ciddi bi sekilde... Engelli bireylere agir isler vermemek güzel evet ama böyle de boş degildir diye düşünüyorum bilgisi olan var mı ? Ben de memur olmak istiyorum ama sadece oturup dedigi gibi boş boş durmak istemem bu bana kadar acizlik hani gücümüzün yettigi seyleri yapabiliriz diye düsünüyorum :/
Benim 3 ay oluyor . Öğrenci işlerindeyim ve işler yoğun geçiyor hadi sen yapma biz yapma demiyorlar sende zaten yapmamazlık yapmıyorsun yane normal şekilde işini ortaklaşa yapıyoz. Benim ağır şeyler kaldırmam yasak . Memurlukta da böyle şöyler yok o yüzden ben işimi yaparken rahatım. Parayı alıcan ayın 15 in ama çalışıpta almak vicdanen rahatlık getirir. Oturup 2 bin alıpta rahatsa vicdanları kendilerii bilir .
valla engelli diye herhangi bir durum söz konusu değil zaten bende bu tarz şeylerden gıcık oluyorum koşturuyoruz ne lazımsa allahtan arkadaşlarım çok iyi diyeceğim şu ki ; AYRIM OLMADAN ÇALIŞMAKTAYIM
ayrımdankasıt kolaylık diyor yani daha az efor olan işler ve engellinin yapacağı işlermi veriliyor diyor sizde biliyorsunuzki çeşit çeşit engellilik durumu var işler ona göre tayin ediliyordur sanırım
Ben öyle olduğunu hiç zannetmiyorum. Rapor alıyorsun hastane heyetinden memurluk yapabilir diye ama şu işlerde çalışır yada şu işlerde çalışamaz demiyorlar. Kısacası gittiğin yer hayırlı olurda amirlerin insan çıkar.
atandığında idari tarafından engeline,donanımına ve birimlerdeki gereksinimine göre yerin belirleniyor.verildiğin birimde de çalışma yoğunluğun birim sorumlusunun vicdanına adil oluşuna bağlı.
Birazumut..
Sorunuzu okuyunca biraz gülümsedim kusura bakmayın. Yıllardır kamudayım müh olarak çalışıyorum. Ne kendim nede benimle çalışan arkadaşlarım (benim hakkımda) böyle bir şey düşünmemiştir herhalde.
İster kamuda isterse özelde çalışsın. Engelli bir çalışan bedeni veya mental yeterliliği olan bir işi "ben engelliyim" mazereti ile yapabilecekken yapmıyorsa; bence zavallı bir kişiliğe sahip, işi çakallığa vuruyor demektir.
İşyerlerinde bu tipler zaten diğer çalışanlar tarafından tespit edilip; "uyanık tembel" damgasını yerler..
daha önceden özel sektörde çalışanlar bilir doğru dürüst hakkın olmaz çalışma saatin 12 saatten aşağı düşmez işin ağırdır hatta özel sektörde alt kademe işlerin tamamı hamallıktır resmen sabahtan akşama yük taşırsın sırtında en ufak bişeyde kapıyı gösterirler gözünün yaşına bakmazlar gerçekten hastasındır üç beş gün rapor alırsın işe gittiğinde seni vatan haini gibi görürler senelik iznini yazın alamassın kışın ortasında verirler kabul etmessen işine gelirse derler ve bukadar pisliğin içinde çalışırsın eline 850 tl verirler onun için diceğim kamuda çalışan arkadaşlar işlerinin kıymetini bilsinler
Ben de iki aydır Tekerlekli sandalye ile çalışıyorum. Müdür bey beni en çok aksayan yere verdiklerini kendi ağzıyla söyledi ve ileride daha da özelliklerinden faydalanırız dedi. Yani merak etmeyin devletin özel sektörden farkı kalmadı. İyi çalıştırıyorlar. Herkes hemfikir sanırım.
arkadaşlar 8 senelik bankacılık hayatımdan sonra birazcıkta olsa rahat ederim umuduyla kamuya geçtim ama inanırmısınız bankacılığı arar oldum eskiden devlet kurumlarında norm kadro diye bir şey vardı şimdi bunu sallayan yok taşradayım çalıştığım yerde norm kadronun 2 kişi eksik mevcuduyla iş yapıyoruz dolayısıyla iş yükü hemen hemen 2 katı fazlalaştı bu arada ne özel sektörde ne de kamuda hiç bir amirim sen engellisin diye bana kolay veya rahat,stressiz bir iş vermedi.
Özel.sektörü bırakmamın yüz nedeninden sadece bir kaçını yazmışsınız. Kapı konusu yoktu çalıştığım yerde 850 'nin üzerinde veriyorlardı ama en çok zoruma gidende 8 yıl çalışma hayatımda 2 defa ayağım kırıldı ve rapor almama rağmen işe çağırdılar. Gelmem desen işinden olacaksın sikayet etsen zaten işinden olursun. 2 aydır işsizim işkuru da anlatmama gerek yok. Sizinde dediğiniz gibi kamuda çalışan varsa işinin kıymetini bilsin.
Valla güzel yazmışsınız arkadaşlar ama öyle kurumlar var ki bazılarında işe gitmeden maaş alan bankamatik memurları var üstelik şube müdürü düzeyinde maaşlarıda 3500 TL civarı Allah hakkın adaletin olduğu yerden ayırmasın yaşadığım sürece ama açıkçası dünyada adaletin var olduğundan da şüphe etmeye başladım doğrusu öyle insanlar var ki gelmemesi gereken yerlere gelen ve öyle nitelikli insanlar var ki işsiz çaresiz galiba en doğrusu Allah bir an önce bu dünyanın sonunu getirsin yada dünyaya adalet getirsin inşallah amin.
bana hele o işkurdan hiç bahsetme eleman alanlar tamamen saçmalıyor arkadaşım aranılan şartları görsen varya sağlamlarda bile bulamassın adam yazmış esnek saatlerde çalışacak hızlı tempoya ayak uyduracak diye yahu adamda bu vasıflar varsa neden engelli olsun ki anlamadım
Hiç sorma abi ilanda tecrübesiz aradıklarını yazıp iş yerine görüşmeye gittiğinde tecrüben var mı demeleri ve bu durumu işkura şikayet ettiğinde buna biz karışamayız ilanlara bile karışamayız kurum dilediği gibi ilan vermekte özgürdür demeleri adamı çileden çıkarır.Bir ilan denetim masası ve iş denetim birimi kurmak bu kadar mı zor olur.İşte esas işkur ve işkur görevlilerinin geneli ki buna özellikle şube müdürleri dahil olmak üzere hiçbir şey yapmıyorlar.Çalışıyorlarmış iyileştirmek için külahıma anlatsınlar..!
deep_blue85;
arkadaşım adamlar öyle eleman arıyorki hiçbir fiziki engeli ve tehlikeli bir hastalığı olmasın tehlikeden kasıt ağır iş verdiklerinde yapabilsin ve engelliye bişe olmasın çünkü başları belaya gider özel sektörde çalışacak engelli gurubu sadece duyma engelli arkadaşlarımızdır dediğim gibi bu arkadaşlarımıza bedenen bir engeli ve hastalığı olmadığı için hertürlü işe koşulabilmektedirler saldım çayıraaaaa mevlam kayıraaaa
tsrahman;
arkadaşım sizinkilerde şans işte benim çok var arkadşım çok memnun olanlar var içinde sanırım bu amire bağlı
3 yil evvel kamuya gecmeden iskura gittim adam 20 kalem is saydi ozel bi bankanin is gorusmesi yaparmisin dedi dedim kolay 3 kisilik is saydiniiz 3 ununde maasini bana verirseniz olur dedim. Iskurun icinde girtlak girtlaga geldik ilk kez lafimi cekmemem ise yaradi baska bi sirket asgari ucretin baya ustunde is verdi o gun orayida memurluk yuzunden birakmak zorunda kaldim.
arkadaşlar bakıyorum memur arkadaşlar hep şikayetçi peki neden milyonlarca insan gerek kpss gerek ekpss de çile çekiyor o zaman herkes özel sektöre koşsun tamam işi zor olan arkadaşlarda vardır mutlaka memurlukta ama emin olun bu türkiye çapında % 5 i geçmez fakat özel sektörde çalışanların % 95 memnun deil
Zaman geriye donse sodexo kosuyolu merkez binasinda insan kaynaklari biriminde calisiyordum. Zaman geri donse binada yatardim yine ayrilmazdim isimden etrafimdaki sevgi dolu insanlardan.Dolu dolu ise yariyordum en azindan suanda ise yaramaz bi noktada daha cok maas.
Memur arkadaşlardan şikayetçi olan yok sarasota. Kısacası memur arkadaşlar diyor ki her türlü işi ayırım yapmadan engelli memura veriyorlar diyorlar. Bunun neredesinde bir şikayet var anlamadım. Soruya net cevap olmuş.
bende ne demişim kamuda % 5 lik kısım böyle amire bağlı demişim ayrıca bak yukarda yazan arkadaş ne demiş dolu dolu çalışmak istiyorum ama bana rahat iş verdiler ama daha çok para kazanıyorum demiş demekki herkese zor iş verilmiyor bu arkadaşımızın kendi tercihidir ama öyle engelliler varki gerçek efor gerektiren işlerde çalışamıyor
erdalakbay;
arkadaşım seni anlıyorum fakat zaman geri dönse demişssin sende biliyorsunki özel sektörde işin garanti değildir ne büyük firmalar krizlere giriyor batıp gidiyor belkide işten çıkarılacaktın ve çok kötü durumda olacaktın onun için çok şükür diyelim napalım
Hhaklisin ama rahat isim demedim atil dedim bos yani daha faydali isler yapabilirim daha aktif calisabilirim. Yapamayacagim bi isi bana vermek yerine yapacagim on isi verse daha verimli olabilirim. Yapamayacagin oyle sacma bi is buluyorki aklin durur.Artik sen is yapmaktan degil bu sacma luzumsuz isleri duymaktan yorulur hale geliyorsun.
Öyleki ben mesela şizofreniden engelliyim iş görüşmesine gidiyorum adama özür durumumu bildiren kağıdı gösterdiğimde şizofreni hastasısın hmmm dediği zaman anlıyorum beni işe almayacağını özellikle ruhsal rahatsızlığı olan engellileri toplumda fişleme gibi bir özellik var nedense.Halbuki şizofreninin de kendi içinde türleri var öyleki karıncayı incitmemek için yerlere bakarak yürüyenler var ama gel de adama anlat bellemiş ruh hastalar delidir diye.Çalışma ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet ettim durumu bakalım ne diyecekler bu işleri denetlemek bu kadar zor olmasa gerek hele hele ruhsal engelli bireye yapılan negatif ayrımcılık tamamen son bulmadan bu savaştan vazgeçmemeli.
Siz hiç gördünüz mü engelli vali, Engelli bakan ve benzeri bürokrat bu ülkede bence en başta kendi Türk vatandaşı maddi varlığı yoksa 3. sınıf insandır. Engelli insan sırf engelli olduğu için Türk vatandaşından da daha alt tabaka olarak görülmektedir. Kısacası bu ülke vatandaşı ve üstelik birde engelliysen vay haline hayat sana fena geçirmiş demektir ve hiçbir yaşam hakkında yoktur. Bu düzeni bu şekle sokan ve bu şekilde kalmasını sağlayanlarda bir gün bize yaşattıkları hayatın 10 mislini yaşarlar inşallah.
Buraya tayinim cikmadan evvel gece 5 te gidip kazan yakmam istendi % 72 raporla ise girdim engelim gorme ustelik gece korlugu bunu yapamayacagimi essek degil essoglu essek olsa bilir ve teklif etmez.Suan bulundugum yerdede git sertifikasini al dediler burda dogalgazli bi dugmeye basiyoz tamam o sertifika dosyaya girdikten sonra ilerde eskisi gibi komurlu bi yere tayinim ciksa burnumdan gelmezmi o zaman ben kimlere sogerim basmazmi bi insanin kafasi velhasil gelinde gorun her kademede engelli cahil insan kabul edilir ve ona gore muamele edilir bunlari yasarsiniz itiraz edip hakkinizi ararsaniz vay halinize gizliden baski baslar. Hele bide siyasi safiniz ayni degilse bittiniz siz cay dagitirsiniz iskurdan tycp kapsaminda ise girenler bilmem nerenin baskaninin yegeni cikar sizden cay ister. Neler ha neler hadi kapatin omrunuzun geri kalaninin sartelini gidelim diyesiniz gelir.