Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun isteği dışında yer değişikliği hakkında..?

uNiQuE_54

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
3
Öncelikle Merhabalar,
Şunu merak ediyorum ve benim gibi merak edenlerde vardır mutlaka,
Devlet memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre;
Engelli memurların isteği dışında yeri değiştirilemeyeceği ve engellilik durumuna göre yer değişikliği yapabileceği yazmaktadır.
Ancak, isteği dışında yeri değiştirelemez ifadesi bütün engelli memurlarımı kapsamakta yoksa engellilik durumundan tayin olanlarımı?
Ayrıca engellilik durumuna göre tayin istediğinde engellilik durumundan kaynaklanan gerekçeler denilmekte bu gerekçelere nelerdir? bilgisi olan var mıdır acaba.
Sonuçta sağlık durumu, eş durumu ve can güvenliği mazeretlerini biliyoruz da engellilik durumuna bağlı yer değişikliğindeki gerekçe nedir sizce?

Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)

İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ileağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundankaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânlarıve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

(2)Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumununtedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkrakapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumuortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır

değerli arkadaşlar; mevzuattaki sıkıntıları anlatmaya çalışıyorum. bu bahsettiğiniz maddelerde açık ifadeler yoktur. ayrıca idareyi de kesin bağlamıyor. nereye çekerseniz oraya kadar uzar. idareye geniş bir karar verme yetkisi de tanıyor. meb de çalışıyorsan sıkıntı yok, mazeret kısmına (Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.) ) yazman yeterli olacaktır. raporun %40 ın altına düşmediği sürece meb seni isteğin dışında bir yere atamaz. öğretmen isen o biraz daha karışık. bu söylediklerim meb için geçerli örneğin üniversitede çalışıyorsan bu hakların hiç birinden yararlanamassın çünkü onlar uygulamıyorlar.

Hayır Orman Bakanlığında memurum ben, kanun biraz dediğiniz gibi ama merak ettiğim şudur;
1) Kurumlar engelli memurun isteği dışında başka bir yere görevlendirme veya tayin olarak yerini değiştirmek gibi gönderebilir mi?
2) ''[FONT=sans-serif][/FONT][FONT=sans-serif]Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez.[/FONT][FONT=sans-serif]'' ifadesi tüm memurlarımı kapsıyor yoksa sadece engellilik durumundan tayin olan engelli memurlarımı?
[/FONT]
3) 'E[FONT=sans-serif]ngellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. '' [/FONT][FONT=sans-serif]ne gibi gerekçeler bunlar bunu anlayamadım?[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]

orman bakanlığının uygulamaları geçerli olacaktır diye düşünüyorum. o kurumda çalışan engelli veya idarecilerle konuşman daha sağlıklı bilgi alman anlamına gelir.

1. isteğin dışında veremeyeceğini düşünüyorum en azından meb böyle yapıyor.

2. tüm memurları %40 raporu olanları (GİH, YHS, Şoför, bil. işleetmeni, VHKİ v.b) kapsıyor fakat kariyer memurluk dediğimiz öğretmen gibi memurluklarda durum değişir.

3. burası çok geniş bir konu; engelini yazıp örneğin ortopedik isen, bununla ilgili mimari durumları, ulaşımı falan gösterebilirsin. kısacası sana sıkıntı çıkaran durumları mazeret gösterip ilgili maddeyi de eklersen sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Memur olmuş fakat bu konularda yasal düzenlemeler ile ilgili fikir sahibi olmayan engelli arkadaşlar mevcut. Fakat kamuda engelli kavramını bilmeyen amir/müdürler var bu sebeple kurum idarecileri bizden bilgisiz. Devletimizin bizlere verilen hakları öğrenmeye ve bu durumlarla karşılaşan arkadaşlara yol göstermeye gayret ediyoruz lakin kanunlar nereye çekersen o tarafa gidercesine..

Engelli memurun isteği dışında kurum içinde görevlendirilmesi..?

Merhabalar. 5 yıl önce %47 raporumla (kalp rahatsızlığım var) atandım.

İsteğin dışında bir yere atamam yapılamaz bunu biliyorum. Fakat A okulunda memur olarak çalışırken B okulunda memur bulunmadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü beni her iki okulun işlerini yapmak üzere görevlendirebilir mi?

Kusura bakmayın karışık oldu sanırım. Yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.

DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE
ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu
ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

İyi günler bu yazdığınız atama ile ilgili. Benim sormuş olduğum görevlendirme konusunda. Beni alıp 6 aylığına bir kuruma görevlendirebilir mi.

Kanun gayet açık aslında engelli memurun şu engelli bu engelli diye ayırt etmeksizin engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında tayin edilemez diyor. Ama sen engel durumunu bahane ederek tayin isteme hakkın var neresi anlamadınız bende onu anlamadım. @uNiQuE_54

@bghns
657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 87 madde ile yasaklanmıştır.
"İkinci görev yasağı:
Madde 87 - Memurlara;
a) Bu Kanuna tabi kurumlarda,
b) Sermayesinin tamamı Devlet tarafından verilmek suretiyle kurulan iktisadi kurumlar ile sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait bankalarda,
c) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan banka ve kuruluşlarda,
ç) Yukarıdaki bentlerde yazılı idare, kuruluş ve bankalar tarafından sermayelerinin yarısından fazlasına katılmak suretiyle kurulan kuruluşlarla bunların aynı oranda katılmaları ile vücut bulan kurumlarda,
İkinci görev verilemez; bu kurumlardan her ne ad ile olursa olsun para ödenemez ve yarar sağlanamaz.

87. maddenin dışında ayrıca 88. maddede de bir düzenleme daha yer almaktadır. Devlet memurları Kanununda ikinci görev verilmesi şartları, usulü ve sınırları, ikinci görev verilecek bazı unvanlar ile bunlara ikinci görev olarak verilebilecek görevler 88 inci madde ile düzenlenmiştir.

"İkinci görev verilecek memurlar ve görevler
Madde 88- Bu Kanuna tabi kurumlarda çalışan Devlet memurlarına esas görevlerinin yanında;
A) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak memurlara gördürülmesi öngörülen sürekli hizmetler,
B) Mesleki bilgisi ile ilgili olarak, hizmet olanakları elverişli bulunmak ve atamaya yetkili amir tarafından uygun görülmek şartiyle;
1) 87 nci maddede yazılı kurumların tabiplikleri, diş tabiplikleri, eczacılıkları, kimyagerlikleri, veterinerlikleri, avukatlıkları ile Adli Tıp Kurumu Uzmanlıkları,
2) Asıl görevlerinin bulunduğu bucak, ilçe ve zorunlu hallerde iller belediyelerinin yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar ve mimarlarca yürütülmesi gereken teknik hizmetleri,
İkinci görev olarak verilebilir.

Asıl görevlerinin yanında;
a) Tabiplere; sağlık müdürlüğü, sağlık müdür yardımcılığı, sağlık grup başkanlığı, baştabiplik ve baştabip yardımcılığı,
b) Diş hekimlerine ve veterinerlere, meslekleri ile ilgili baştabiplik,
c) Veteriner, dişhekimi ve eczacılara; baştabip yardımcılığı,
d) Öğretmenlere; okul ve enstitü müdürlüğü, başyardımcılığı ve yardımcılığı görevleri,
ikinci görev olarak yaptırılabilir."

cicikıs

Ben anladım 'engelli memurun isteği dışında yeri değiştirilemez deniyor' tayin yada görevlendirme farketmeksizin isteği dışında yer değiştilmiyor. Bunu bile bile yapan kurumlar mevcut hala bir engelliyi yada engelli yakınını başka yerlere görevlendirebiliyor sonra sen uğraş dava mahkeme cart curt .. Kurumlarda personel şubeler bizlerden bilgisiz.

Gerekçe olarak neden tayin istediğimi yazmıştım ikametime yakin olmasini istemiştim gecen yıl bu yıl da basvurdum

MEB'in gözünü seveyim be bence engelliler için en iyi bakanlık MEB bu net :)

Meb te iyi...
Özellikle evine yakın okula memur olarak atanmışsan. Bundan iyisi şamda kayısı tek kötü yanı yükselemzsin.

engel durumum yuzde 40 ancak benı baska bır yerde gorevlendırmek ıstıyorlar ne yapmam gerekır anlatırmsınıuzz

vega1616

Kanun senden yana, mazeretlerini sıralayan bi dilekçe yaz madde madde. Önce mazeretlerini yaz mümkünse, son maddeyi de yönetmeliğe bağla. Yani mahkeme heyeti dilekçeni okuduğunda ''bu adam yönetmelik sayesinde kuruma meydan okuyor düşüncesinden ziyade; Bu adamın mazereti var ve mağdur'' düşüncesi oluşsun. Allah kolaylık versin, it-köpekle uğraşmak zor, %100 haklı olsan bile.

Merhaba ben ilce milli egitim müdürlüğüne esim ile birlikte tayin olduk. Dagitim yapılmak uzere yazdığı için bizi istegimiz disinda zorla bi okula vermek istiyorlar. Biz ikimizde engelliyiz benim bakima muhtaçtır raporum esimin de oz bakimini başkasının yardimiyla görebilir raporu var. Benim hastalığım nedeniyle gecirdigim nobetler var. 5 dakika icinde yapilmasi gereken igne var. Yapilmadigi taktirde hayatimi kaybederim. Bu nobetleri okul yada herhangi bir merkezde ogrenci yada kursiyerlerin gozleri onunde yasamak istemedigimi de belirttim. Ilce milli egitim müdürlüğünde kalmak istiyoruz. Esiminnde iki kolu protez. Bunlari dilekcede belirterek kalmak istedigimizi belirttik fakat buna ragmen bizi halk eğitim merkezine kadrosu dolu oldugu halde resen verdiler. Bana yardimci olun lutfen ne yapabiliriz...

Olgunluk: Oncelikle,
a) Kendi müdürlüğün ile halletmeye calis. İdari amirinle gorus, sonra idari mudur yardimcin ile gorus. En son il müdürün ile görüş. Olmadiysa,
b) İlçe yönetimi ile görüş. İlçedeysen, kaymakam ile görüş. İldeysen idari Vali yardimcisi ile görüş. Olmadiysa,
c) İl yönetimi ile görüş. İlçenize bakan Vali yardımcısı ile görüşme talep et. Olmadiysa,
d) Kamu Denetçiliği, Ombudsman a basvurabilirsin - https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/Giris.aspx ve aynı zamanda Cimer e konuyu burada yazdigin gerekcelerinle bildir.

Taleplerini ilk once sözlü olarak gerçekleştirmeye calis, eger seyahat engelin varsa, ya da sagligin nedeniyle problem yasiyorsan, resmi e-posta adreslerine ilk uc maddedekilerin e-posta atarak durumu bildir. Valiligin resmi e-posta adresine de yaz. Yalniz resmi bir dil kullan sanki resmi evrak yaziyormus gibi.

Cimer üzerinden yazılı hale geldikten sonra, yazdigin yazi resmi evrak olur ve sistemde kayitli hale gelir. Eger bu durumdan sonra "vaay cimere mi yazdin sen, he ya, cumhurbaskani okuyo onlari zaten kendi eki eki " gibi bir tepki ile karsilasirsan bu kez bu tavrı da sikayet olarak cimer e bildir.

Benim bildigim bu ama konuyu bir de OturanBoğa cevaplasin, o daha iyisini bilir.

Bu yaptiklariniz sonunda herhangi bir sekilde sizinle ugrasabilirler, isinizi zorlastirabilirler, ilce mudurlugune alinsaniz bile orada kurallar dahilinde zorluk cikarabilirler. Bu nedenle, zor surectir. Iyice dusunun ne yapacaginizi, sonucta memuriyetin zulme dönüşme durumu da var.

Zor durumlar yasiyorsunuz hem siz hem de eşiniz. Rab yanınızda olsun.

Christian

Valla kardeşim senin dediklerini yapmamıza rağmen olmazsa tek seçenek kalır: toplanıp amirleri sıradan geçireceğiz...

Bu kadar açık bir durumda dahi çalışanın talebi karşılanmazsa, yansın o kurum! Olgunluk

Christian
Bence OturanBoğa oradaki "sıradan geçirmek" deyimi ile TCK 102 kapsamındaki eylemi kastetmedi. Örneğin kılıçtan geçirmek gibi sadece şiddet içeren bir eylem kastedildi.
Ona da ceza-i ehliyete haiz olmayan bir sürü raporlu arkadaşımız var sitede. :)))

OturanBoğa
Ben de tam olarak filmdeki eylemden bahsediyorum.
Yalnız TCK 102 nin kapsamı biraz farklı.
Hem o kapsamdaki bir eylem bu site için biraz pahalıya patlar.
Bir sürü Papaverin gerekecek çünkü. :)))

OturanBoğa ve Christian dediklerinizin hepsini yaptim. Vali yardimcisina gittim olmadi. Il milki egitime yonlendirdi gittim olmadi.yazili olarak bir sürü yere yazdim sikayetimi cimer uzerinden. Hatta bu is yerinde bir personel tarafından mesaj yoluyla taciz edildim. O kadar açık mesajda bir kere birlikte olursan benimle seni rahat birakirim yaziyor.hepsini kurum müdürüne, vali yardimcisina okuttum. Esas swbebin esim ben ve o sahsin birlikte calismamizin dogru olmayacagiymis. Ona cevap verince bu defada kurum amirinin tasarrufu deniyor. Is aslinda müdür tarafindan inada bindirildi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Varsa bir avukat yardimlarini bekliyorum.hem engelli olan benim hem tacize ugrayan benim ama yine de biz magdur ediliyoruz.

@OturanBoğa @Ufukalp Alternatif cozumler uretiyoruz sizin de hosunuza gitmiyor. "))) Ben şiddete karşıyım. Bir de şunu düşünün:
- müdür bey geçmiş olsun neyiniz var?
- OturanBoğa'yı isteği dışında tayin ettik. Sonra tüm amirleri topladı sıradan geçirdi.
- Darp raporu aldınız mı bari? Kırık falan yok ya dizlerde?
- Aldık raporu ama.. Öyle pek dövmediler
- Ee naptılar?
- TCK 102..
- ...

@Olgunluk

Hocam okudum, yazacak tek kelime bulamadım konu hakında.
Mesaj konusunda, savcılığa şikayette bulunabilirsin. Bakanlığa bu konuyu da belirterek müfettiş görevlendirilmesini talep etmeni soyleyebilirim.
Şu an aklımdan amirleriniz hakkında tüm geçenleri yazamıyorum, affedin.

sneyper yardımcı hizmetler. Meb e atandigi süre boyunca maaş servisinde çalışıyordum. Ben dava açıyorum ama önemli olan benim sucluymusum gibi sürülmek istememem. Orada inatla kalmak istiyorum.

Biz sürüldüğümüz için insanlar sanki ben suçluymuşum gibi yaklaşıyor. Ve ben kendimi aklayamiyorum

Olgunluk yapılanlar karşısında sizin adınıza üzüldüm, özel olmaz ise ne kadar zamandır çalışıyorsunuz

@sney.per 5. Yılımı çalışıyorum. Sirf dagitim yapılmak üzere yaziyor diye istemediğimiz halde bizi gonderebilirler mi?

Üst Alt