Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun raporu geçersiz sayılıp memuriyetine son verildi!?

turhaa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kamuda engelli memur olarak 2016 ekpss ile göreve başlayan memur arkadaşın ataması iptal edilip hakkında dava açıldı...
2005 yılında istihdam amacı ile almış olduğu sürekli ibareli %40 rapor'u bulunan arkadaş, engelli istihdamı ile özel bir şirkette çalışır iken vergi indirimi için 2009 yılında vergi dairesine yapmış olduğu başvuru sonucu tekrar hastaneye sevk ediliyor ve sadece vergi indirimi için değerlendirilen %14 oranında yeni bir rapor çıkıyor ve haliyle bu haktan faydalanamıyor ama aynı engelli istihdamı ile çalışmay devam ediyor.
Bu arkadaş 2005 yılında istihdam amacı ile almış olduğu rapor ile başvuru 2016 yılında ekpss ile memur olarak atanıyor ve 3 sene sonra yapılan inceleme sonucu sadece maliyenin sevki ile vergi indirimi amacı alınan %14 lük rapor veri tabanında en son alınan rapor olarak gözüküyor ve bakanlık müfettişi"en son alınan rapor bir önceki raporu geçersiz kılar, sen geçersiz raporla başvuru yapmışsın" diyerek tutanak tutuyor istihdam amacı ile alınan rapor ile vergi indirimi için alınan rapor bir tutularak eski raporu geçersiz sayıyor..
Bu konu ile ilgili aile ve sosyal politikalar bakanlığı bile aranılmış,konunun saçmalığını bakanlık personeli bile şaşkınlık içinde dinlemiş olup yapılacak tek şeyin avukat tutması gerektiği belirtilmiştir.piyasada bulunan avukatların bu konu ile hiç bir bilgisi olmaması sıkıntımızı arttırmaktadır.
Tamamen kendi çabalarımız ile haklı davamızın sonuna kadar mücedele edecek olup aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın, şiddet ve tacize uğrayan kadınlarımıza uyguladığı davalara ücretsiz deneyimli avukat gönderme hizmetinin engellilerede uygulaması gerektiğinin altını çizmek isterim.

Bu konu ile ilgili destek,görüş,önerisi veya elinde emsal dava belgesi olan arkadaşları bekliyorum

turhaa

emsal dava yok ama emsal olayı bir iki ay önce yaşadım. bende %44 istihdam raporu ile özel sektörde işe başladım. 1 sene sonra ötv muafiyeti için başvuru yaptım başvuru yaparkende bir form verdiler ve orda sadece ötv indirimi için başvuru seçeneğini işaretledim. bu forumları alan hastane görevlisine bu raporu almam eski raporu etkiler mi dedim hiç alakası yok dediler aldım. şimdi senin yazdıklarını okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü açıkçası. ben istihdam raporu ile devam ederim diye düşünüyodum özel sektörde.

Eski yönetmelikte istihdam raporları ile vergi indirimi için alınan raporlar farklı değerlendirilme sureti ile düzenlenmekte olup %44 lük raporunla başvurularını yapman gerekir.

En son alınan rapor geçerli o bir öncekiyle başvuru yapıp devleti yanıltıyor

turhaa

ötv için aldığım rapor %11 ama :( çünkü bi çok rahatsızlığım olmasına rağmen araç için başvurcam dediğimde ortopedik sıkıntınız var mı dedi var dedim sadece oraya yönlendirdiler

Arkadaşlar kimse naptigini ne ettiğini anlamıyor o yüzden yeniden rapor almamaya çalışın

orhanbeyy

aynen öyle büyük bi hataydı o raporu almam. forumda bi avukat abimiz var o kpss ye bile girebilirsin dedi ama açılan konuya bakarsak durumlar karışık bakanlık bile naptıgını bilmiyo bence

Engelli kadrosundan istihdam edilen arkadaş vergi indirimiyle daha erken emekli olmayacak mı? Dolayısıyla emeklilik için vergi indirimi raporu esas teşkil etmiyor mu?
Ayrıca birkac raporun olmasi halinde alinan son rapor gecerli sayılır denmektedir.

Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 13 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, engellilik indirimine esas olmak üzere
düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kurum ve kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki İl Vergi
Dairesi Başkanlığına, Vergi Dairesi olmayan illerde ise İl Defterdarlığına gönderilen rapor esas alınır.

şiddet ve tacize uğrayan kadınları koruma ve yardım etme gayet normal bir davranıştır. çünkü bu kadınların çoğunun maddiyat ve manevi olarak yardıma ihtiyacı var. sizin anlattığınız durum kişiseldir ve kendinden kaynaklıdır. mevzuatı araştırarak ve danışarak uygulamak gerekir yoksa sonucuna katlanılmalı.

Bakanlık yeni yönetmeliğe göre davranıyor hatası burada,yeni yönetmelikte bu karışık durumun farkına varıldığı için ayrı ayrı rapor almak kaldırıldı.

turhaa

bence buna yeni bi düzenleme getirirler çok fazla mağdur olan engelli vatandaş var

NURTAN..Engellilerin korunma ve yardım hakkı yokmu acaba? Ben kadınların korunmasına karşı değilim eğer aynı bakanlık engellilerinde bakanlığı ise onlarada yardımcı olmak yalnız bırakmaması gerekmekte değilmidir? Benim anlattığım konu kişisel değil kişiyi bu rapor karmaşasına sokan sistemin hatasıdır.mevzuat zaten bellidir...mevzuatı uygulama konusunda kendisi ile çelişen ve kendi mevzuatı ile sonunda engelliyi madur eden bir eski sistem vardır.benim anlattığım durumu kişisel olarak algılıyorsunuz ama kadına şiddet ve taciz bence daha çok kişiseldir.

Ayrı ayrı rapor kaldırıldı belki ama kurumların sevk etmesi üzerine rapor alıyorsun. Bazı konularda nihai karar ilgili kurumun çünkü.

nfrysmn

en son alınan rapor vergi indirimi için kardeşim.. Peki en son sadece vergi indirimi için alınan ve istihdam için değerlendirilmeyen rapor %40 ve üzeri çıksaydı genede bu raporlamı müracaat edecekti acaba?.."en son alınan rapor geçerli" ibaresi yönetmeliğin neresinde yazıyor? Ben 2005-2009 yıllarından bahsediyorum.

turhaa
"İstihdam için alınan rapor ile vergi indirimi için alınan rapor aynı değerlendirildi" demişsiniz.
Aynı zaten, ikisi de engelli sağlık kurulu raporu formatında ve oran değerlendirmesi aynı cetvel esas alınarak yapılır.

@Ufukalp
peki neden istihdam için alınan rapor ile vergi indirimi için alınan raporların oranı farklı çıkıyor sizce...bunu başvururken hastane yetkileri bile söylüyor VERGİ İNDİRİMİ İÇİN ALINAN RAPORUN ORANININ DÜŞECEĞİNİ...SİZ YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE YORUM YAPMAKTASINIZ GALİBA..

@turhaa
Gelirler idaresi başkanlığının "engellilik indirimi yönetmeliğini" incelerseniz istihdam için alınan raporların geçerli olmadığı,vergi indirimi için ayrı rapor alınması gerektiği" vurgulanmıştır.sadece vergi indirimi için değerlendirilen rapor ile istihdam için başvuru yapabilirmisiniz peki...????????

engelliler için sosyal devlet anlayışı içinde yapılan o kadar hizmet var bakmak isterseniz görebilirsiniz. emekliliği iptal edilmiş ya da emekli olamayan da çok kişi var bunlara da bakın. demek ki mevzuaata uygunluğu yok atama iptal edilmiş turhaa

Turhaa@ engeli raporu ayri vergi indirim icin alinan rapor ayri isdihtam icin alinan rapor ayri diye bisey yoki tek rapor var engeli raporu siz bu rapora muracat ediyosunuz hangi amac icin kulanacaginizi raporu almadan muracat formuna isliyosunuz bunu islemek demek vergi indirimi amacli engeli raporu almis olmiyosunuz butun engeli haklarindan yararlanacaniz raporunuz oluyo dolayisiyla yeni bir engeli raporu almis oluyosunuz dolayisiyla eski rapor gecersiz yeni oranli rapor gecerli oluyo cunki rapor tek oda engeli raporu nicin kulanacaginizin devlet icin onemi yok orana bakiyo onlar yuzde 40 gecmismi gecmemismi gecmissen engelisin gecememişsen son rapora bakiyo butun haklarini iptal oluyo

Aytektek

peki bu iptal süreci nasıl işliyor benim 5 ay oldu araç için rapor alalı. iş yerime herhangi bir yazı gelmedi bi süreci var mı bunun

Atamanin iptali hukuki bi konudur atanmadan engeli olarak atanip raporu iptal olunca duz memur olarak devam edebilir burda bunu kimse tam olarak budur yada şoyledir diyemez mahkemelerin verecegi bi karar bu benim şahsi dusuncem memur asaleti tastik olduktan sonra işe engeli alinan kisi sonradan raporu iptal edilirse raporda bi şaibe yok sa duz memur olarak devam eder engeli haklarindan yararlanamaz ama genede bu konuyu mahkemeler cozer

Aytektek

özel sektör için durum nasıl olur acaba ? hiç bildirmemek mi lazım ses çıkana kadar yoksa en azından bilgi vermeli mi ? sonuçta özel sektör gözünün yaşına bakmaz hemen çıkarırlar

Kotan@ kamu kurumlarinda isiniz yoksa işleyen bi surec yok devlet bu raporu kayitlarina alir engeli hakkiyla ilgili bi talebiniz olursa kayitlarindaki engel durumuna bakar devletle bi işiniz yoksa kimse sizi rahatsiz etmez taki siz engeli haklarini kulanmayi isteyene kadar

Eğer gerçek engelliye mağdur olmaz ama değil rapor aldıysa mağdur olur

nfrysmn

gerçek engelli demekle ne demek istediniz bilmiyorum ama... yanlış bi sözcük seçimi oldu. araba için sadece ortopediye girdiğim için oranım düştü yani ortopedi dışında ki biçok engeli de sayarsak GERÇEK ENGELLİ!!! sınıfına giriyorum

Aytektek
sanırım erken emeklilik talep edersem ya da iş değişikliği yaparsam bu iş başımı ağrıtıcak en iyisi 65 yaşıma kadar burda çalışayım ben :)

Aytektek

o zaman hiç bir engelli vergi indirim hakkından faydalanmak için başvuru yapamaz korkudan eski raporum iptal olur diye..doğrumu..sence mantıklımı..ayrıca bu arkadaşın yeni raporunun arkasında sadece vergi indirimi için değerlendiridiği diğer hakları ile ilgili işlem yapılmadığı belirtiliyor...cevabını bekliyorum..

Turhaa@ kardesim 657 sayili devlet memur kanunu dada yazar engeli olarak ise girenler ilerde engeli orani duserse duz memur olarak devam ederler idare ye karsi dava acip yůrūlugu durdurma karari alip ise geri donebilir size tafsiyem bi memur sendikasindan ve hukuk burosundan destek almaniz kurumlar kanun geregi engeli memur alirlar sonrada kurum yoneticileri bunlari nasil canindan bezdirelim haklarini gasp edelim diye ugraşip durular engeli memurun işe girdigine girecegine pisman ederler elin kolun ayagin bacagin gozun kulagin varsa seni engeli saymaz hakini hukukunu gasp etmek icin ugrasirlar.saygilar

Ayrica vergi indirimi maaşa 40-50 lirayi gecmez memura avantaji vergi indirimininde emeklilikte hicbi etkisi yoktur

Aytektek
emeklilikte bir etkisi olmaz olurmu? ayrıca erken emeklilik hakkı elde etmiş oluyosunuz...

turhaa
05/08/1991 ve öncesi girişi olan bir engelli vergi indirimi alırsa 15 yıl 3600 gün de emekli mesela

Bunlar ssk gecerli memurlukta hizmet yili esas alinir vergi indirimi emeklilikte etkisi yoktur

Merhaba anladığım kadarıyla;
1. Sürekli engelli raporu var.
2. Vergi indiriminde %40 altına düşüyor.
3. İlk raporu ile memur oluyor.
4. Kurumu da vergi indirimi%40 altında olduğu için memuriyeti iptal ediyor.

Bence;
1. Engelli raporunun iptali ; itiraz olursa, hakem hastanesi karar veriyor. Burada maliye sağlık kurulunun iptal yetkisi yok.

2. Eskiden hatırladığım kadarıyla maliye sağlık kuruluna oran düşürme ile açılmış davalar var ve kazanılmış.

3. Bence idare mahkemesine oradan bölge idare oradan Danıştay oradan anayasaya mahkemesi ordan Avrupa insan hakları na kadar hak aranır.

4. Devlet personel başkanlığı görüşlerinde sağlığına kavuşan engelli normal memur kadrosuna geçer diyor...

içimizde olup olmadığı konusunda birşey diyemem ama geçenlerde ankarada 97 kişinin sahte rapor yüzünden tutklandıüğını 20 sinin sağlıkçı 77 sinin rapor alan masum! engelli olduğunu unutmamak gerek diye düşünüyorum. art niyetli doktora yalvar yakar yüksek rapor alanların da olduğunu biliyorum. %90 raporun maliyede % 30 lara düştüğü yazıyor. demekki sahte alınmış raporlar. ağır engelli raporu alanlar üst kurulda %14 alıp çalışabilir raporuna çevriliyor vs vs. konuyu açan kişinin bahsettiği şahsın da benzer durumda olduğu kanaatindeyim. ben üç kere rapor aldım %56 maliteyeye gitti o da %56 bir puan bile sapmadı millete bakıyorum %90 lara-dan %10 -20 lere düşüyor aklım almıyor :D

Üst Alt