Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun raporu geçersiz sayılıp memuriyetine son verildi!?

fatih_123

Çok çok doğru bir noktaya değinmişsin.
İlk mesajdan itibaren o kadar bariz ki sahtekarlık. Neden.
Konuyu açan arkadaş gerçekten engelli olsa ki olanlar forumda mevcut konuya engelini veya rahatsızlığını ibra ederek başlıyor.
Bu tür kişiler %40 rapor ve torpillerle atandılar.
Şimdi Sayıştayın araştırmalar neticesinde çıkan yolsuzluklar sonucu bu kişiler men ediliyor.
Bu kişi de almış olduğu "sahte" rapor ile vergi indirimi yapmak istemiş. E haliyle olmayan hastalığa da rapor verilemeyeceği için rapordan şüphelenilmiş ve yeni rapor istenilerek oran düşürülmüş. Kendimden örnek vereyim. İşe başlamak için 2013 yılında rapor aldım. 2018 de yeniledim vergi indirimi için Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvurdum. Raporum yeni olduğu için yenileme istemediler ve aynı oranda vergi indirimi onaylandı. İnsanlar burada sahte isimlerle gelip zamanında yaptıkları uyanıklıklar ortaya çıkınca tekrar nasıl uyanıklık yaparım da bu insanların hakkını daha fazla nasıl gasp ederim derdinde. Umarım hakkını gasp ettiğiniz bu insanlardan (sahte rapor vs alanlar) bu insanlardan daha da muhtaç duruma düşersiniz.

@DepresifLife

Arkadaşım ne sahte raporu yaa... Mümkünse 2010 yılından sonra rapor alıp bu tarihten sonraki yönetmeliğe göre burada bilip bilmeden yorum yapmayalım.ben 2005-2009 yıllarından bahsediyorum. Bi zahmet o tarihlerde bu işler nasıl uygulanıyordu bi araştırın ondan sonra gelin burda yazdığım konuya yorum yapın. Zaten bu arkadaşın başına ne geldiyse sizin gibi bilip bilmeden konuyu araştırmadan yeni rapor yönetmeliğine göre ahkam kesenler yüzünden geldi.ama konu mahkemeye gidecek ve kazanacak bu arkadaş rahat olun.sapla samanı birbirine karıştırmayın.sahte raporla bu işleri koşturanlarında allah belasın verir rahat ol.

@Mutlu678

aynen kardeşim.. Sen durumu anlamışsın..eskiyi hatırlayanlardansın..bu arada 4.maddeyi yanlış anlamışsın...vergi inrdirimi için başvuru yaptığı zaman 2009 yılında özel sektörde engelli kadrosunda çalışmakta ve maliye eski raporunu "sen bunu istihdam için almışsın biz seni hastaneye sevk edecez "vergi indirimi"için rapor alman lazım diyor ve 40 lik raporunu kabul etmiyor ve düşük oranlı rapor çıkıyor ama gene engelli statüsünde çalışmaya devam ediyor.o zamanlarda "yeni rapor aldığın zaman eski raporun iptal olması" durumu hiç bir yerde ve raporda belirtilmemekte engellide bilgilendirilmemektedir.bu arkadaş normal olarak 2016 yılında ki ekpss ile %40 lik raporuyla atanıyor.ama sistemde en son vergi indirimi için müracaat ettiği düşük oranlı rapor gözüktüğü için dolandırıcı durumuna düşüp ataması iptal ediliyor.durum bu...

@turhaa;

1.si 1984 doğumluyum ve 1998 den itibaren rapor almaya başladım ve 6 defa rapor aldım.
2.si 2005 yılındaki raporun geçerli olmadığı zaten bilinen bir gerçek. ilgili madde şu şekilde.
[FONT=Verdana]"HANGİ RAPORLAR ENGELLİLİK İNDİRİMİNDE GEÇERLİDİR? Yetkili hastanelerce düzenlenen ve Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilerek çalışma gücünün asgari %40’ını kaybetmiş olduğu karara bağlanan engelli sağlık kurulu raporları, vergi indirimi uygulamasında dikkate alınmaktadır.
Engellilerin başvuruları sırasında 2007 yılı ve sonraki tarihlerde ilgili yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmiş raporlarının mevcut olduğunu beyan edenlerin bu raporları da Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmek üzere kabul edilmektedir." ilgili link " [FONT=Verdana]https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/yayinlar/engellilerrehberi2018.pdf" resmi site.
3. Olarak zaten yeni yönetmeliğe göre işlem YAPILIR. Geçmiş yönetmelik veya Kanunlara göre hüküm verilemez.
Söz konusu hak kaybında zaten engelli durumu ortadan kalkanlar için Memuriyet hayatına devam edebilme ile ilgili kanun maddesinin ilgili kısmını da aşağıya bırakıyorum. AMA !!! Sahte engelli raporu ile Memur olanları kurtaracak bir madde YOK. Kusura da bakmayacaksın.
[/FONT]
[FONT=Roboto]4- İlgilinin aldığı rapor 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin 7 fıkrası uyarınca işini yapmasına engel değil ise görevini normal memur olarak sürdürmeye devam etmesi gerekmektedir.[/FONT]
[/FONT]

turhaa

benim düşüncem özel sektörde çalışsa sanırım bunlar başına gelmezdi sanırım devlet olduğu için biraz detaylı araştırma olmuştur diye düşünüyorum.

Kotan

Özel sektörde çalışsa ne fark edecek ?
Eğer bir sahtekarlık varsa ki eninde sonunda çıkıyor. Emeklilik için sevk + Kontrol muayeneleri vs. Bu durumda daha ağır yaptırımlar olabilirdi. Herkesin bildiği ama dile getiremediği gerçekleri patır patır söyleyince de biz suçlu oluyoruz. Trajikomik.

ARKADAŞIM SANA SORULAR?
1- NEDEN 6 TANE RAPORUN VAR?
2-RAPORLARIN SÜREKLİMİ-SÜRELİ Mİ
3-BİZİM DERDİMİZ VERGİ İNDİRİMİ İÇİN DEĞİL.2007 YILINDAN ÖNCE VERGİ İNDİRİMİ İÇİN ALINAN RAPORLAR GEÇERLİ DEĞİL.ADAM 2005 YILINDA İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE ALMIŞ OLDUĞU SÜREKLİ ENGELLİ RAPORU VAR.YANİ İYİLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL.RAPORU VEREN DE BABASININ OĞLU DEĞİL-BU ADAM 2009 YILINDA DA AYNI DURUMDAYDI.SEN HALA SAHTE RAPOR FALAN MUHABBETLERİ YAPIYOSUN.BENCE YAPMA..
4-Kazanılmış haklar

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez.
5-ŞİMDİ DİYELİMKİ, 2009 YILINDA SADECE VERGİ İNDİRİMİ İÇİN DÜZENLENEN (RAPORUNDA ÖYLE YAZIYOR,İSTİHDAM İÇİN DEĞERLENDİRİLMEMİŞ) RAPOR YÜZDE 40 IN ÜZERİNDE Bİ ORAN ÇIKSAYDI,2016 YILINDAKİ EKPSS YE BU RAPORLAMI BAŞVURACAKTI?

HE KARDEŞİM HE BİZ SAHTEKARIZ SEN GERÇEKTEN ENGELLİSİN AZ ÖNCE ANLADIM ZATEN..MÜMKÜNSE YORUM YAZMA SEN..SAHTEKARLARLA UĞRAŞMA BOŞVER...
DepresifLife

@turhaa
Gülmeden yazamıyorum ;)
6 Tane Rapor Almamın nedenleri.
1 %67 Engelli durumumun tesbiti
2. %67 Başbakanlık Özürlülüler Kimlik Kartı isimli karttan yararlanmak.
3.
[FONT=Tahoma]%45[/FONT]
İşe başlangıç.
4.
[FONT=Tahoma]%45[/FONT]
Ehliyet
5. %45 İşe başlangıç (ki burada rahatsızlığım Balthazar cetvelinden çıkarıldığı için engelli sayılmadım. İtiraz ederek vücut deforme ve extermite kısıtlılığından rapor aldım)
6. %45 [FONT=Verdana]Vergi indirim.[/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]Senin mantığına göre benim 1998 'de aldığım %67 olan rapor'a göre Emekli olmam lazım ancak "KANUN" diyor ki; Hayır. Sen %45 olarak ilgili kanun maddesinde belirtilen Tarih ve Şartlara göre alınmış raporun ile ilgili kanun maddesine göre vergi indirimi ile emekli olacaksın. Hala neyin mücadelesini veriyorsun anlamış değilim. Akondroplazi hastalığı Cetvelten çıkarıldı tam 5 yıl rapor alamadı insanlar. Dava ettik süründük. Sen kalkmış neden bahsediyorsun. Sistemin saçmalığını bilmek ayrı sistemin açığını aramak ayrı. Benden alıntı yapmazsan cevap vermeyeceğim. Ancak bi alıntı yapacaksan raporunu ve rahatsızlıklarını yazmanı rica ediyorum.
[/FONT]

Çok üzüldüm, herşey çorba oldu, işten anlayanlar ya emekli oldu yada pasifleştirildi, işten anlamayanların vicdanına kaldık vay halimize..Bu iyi günlerimiz gibi geliyor bana :(

@DepresifLife

Valla bende çok gülüyorum :) raporlu olan ben değilim,burada bi engelli arkadışıma yardımcı olmak üzere yazıyorum.Aynı zamanda bende engelliyim ve bu saçma rapor işleriyle bende çok mücadele ettim o yüzden bu arkadaşa yardımcı olmak istiyorum.bu arada tekrar söylüyorum bizim işimiz emekli olmak değil ama sen hala orada takıldın kaldın.5.madde de belirttiğin rapor işe girmek için anladığım kadarıyla sürekli bir rapormu ve hangi tarihte aldın-,6.maddedeki rapor vergi indirimi için doğrumu..bu 6. maddedeki raporun 40'ın atında çıksa idi 5.maddedeki raporun iptal olacaktı doğrumu

@elifsena

aynen kardeşim işten anlamayan memur ve bürokratların elinde kaldık maalesef..

DepresifLife

Valla bende çok gülüyorum raporlu olan ben değilim,burada bi engelli arkadışıma yardımcı olmak üzere yazıyorum.Aynı zamanda bende engelliyim ve bu saçma rapor işleriyle bende çok mücadele ettim o yüzden bu arkadaşa yardımcı olmak istiyorum.bu arada tekrar söylüyorum bizim işimiz emekli olmak değil ama sen hala orada takıldın kaldın.5.madde de belirttiğin rapor işe girmek için anladığım kadarıyla sürekli bir rapormu ve hangi tarihte aldın-,6.maddedeki rapor vergi indirimi için doğrumu..bu 6. maddedeki raporun 40'ın atında çıksa idi 5.maddedeki raporun iptal olacaktı doğrumu

turhaa

Bak kardeşim,
Eski raporlarda maliye sağlık kurulunun hastaneye sevk şöyle edebilir; sağlık kurulu raporunda vergi indirimi işaretli olmazsa belki oda... Ama ali tezelin yazsinda engelli raporu yeterli diyordu...

Bence vergi mahkemesine itiraz etseydin. Mahkeme seni adlı tıp yada üniversitesi Hastanesi'ne sevk eder. O yılların yönetmeliğine göre hastalığın var mi yokmu ? O yılla göre puanlama yapar...

Onun dışında senin için demiyorum bu arada sahte rapor nasıl olur... Şöyle ki; adamın gözü sağlamdır (kör değildir.) Sahte rapor alır. Yada haberler de örnekleri var.

YASA BELLİ , HAKLİ ADAM HAKKINI ARARSA UZUNDA OLSA HAKKINI ALACAĞINA İNANIYORUM

Buradan bana olumsuz cevap veren tüm arkadaşlara cevap:Konu ile ilgili dava olumlu sonuçlanmış olup arkadaş memuriyete geri dönüş yapmıştır. LÜTFEN İNSANLARI BİLİP BİLMEDEN YARGILAMAYIN..KONU İLE İLGİSİ VE BİLGİSİ OLMAYANLARDA YORUM YAPMASIN..

turhaa

Doğru söylüyorsunuz eskiden en son alınan diye yazmiyor ama son yönetmelikte yaziyor artık raporun altında yaziyor

En son rapor bir öncekini geçersiz kilar diye yaziyor

Üst Alt