Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen olarak 21 saat ders dilekçesi verdim..?

Kagan92.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Herkese merhaba %34 ortopedik engelim var . Öğretmen olduktan sonra trafik kazası sonucu oluştu. Engelimden dolayı 21 saat ders dilekçesi yazdım . Kabul olmama durumu var mı ? Ders programı hazırlanırken önceliğimiz oluyor mu ? Teşekkür ederim .

@Kagan92.,

Selam,

Yapıştırdığım linkte konunuz haberleştirilmiş.

Geçmiş olsun.

@friends cevap için teşekkür ederim . Ancak müdür bey 21 saat ders veremem 24 saate gireceksin diyor . Müdürün insiyatifinde bir durum mu ?

@Kagan92., İnisiyatifinde olabileceği gibi zorunlu hallerden de bu şekilde dağılım yapılmış olabilir. Ders dağılımlarında çok fazla etmen bulunuyor. Öğretmen sayısı, maaş karşılığı doldurulması gereken saat, branşın haftalık ders saati vb. derken çoğu zaman zümrenin tamamına kusursuz ders saati düşmez zaten.

@WinstonSmith branşta iki kişiyiz geçen sene 24 saat girdim ancak sene sonunu zor getirdim. Ortopedik sıkıntılar yaşadım rapor kullandım vs . Bu sene başında 21 saat istiyorum dedim . Direkt hayır olmaz dendi . Engel durumu olunca bu konularda hakkımız var mı diye merak ettim .

@Kagan92., 2 kişi olduğunuzda daha zor olur. Branşınızdaki ders yükü fazla olacağından idarenin inisiyatifinden çok mecburiyeti olması olası. Matematik, Türkçe gibi branşlarda bir kişinin derslerini diğer zümre öğretmenlerine paylaştırmak kolay iken 2 kişide bunu yapmak pek mümkün değil.

@Kagan92.,

Hocam sizi anlıyorum, size hak veriyorum. Yönetmelik de sizden yana ben olsam 3 saat fazla derse girer İdareyle ters düşmezdim. Branşınızı bilmiyorum ama 3 saat demek 40*3 dakika; yani toplamda 2 saat fazladan çalışma demek.
Boş gün verecekse ve siz de açıkça söylerseniz ''müdürüm şikayetim olduğunda yine rapor alırım'' diye çok üzerinde durmamalıdır.

Ama hem boş gün vermiyecek ve hem de 24 saatte diretecekse sendikanızla görüşüp bir yönlendirme isteyebilirsiniz.

Okulda / işte meseleleri sulh yoluyla çözmek bence iki taraf için de daha kazançlı oluyor.

Sitedeki tüm eğitim çalışanlarının iyi bir eğitim öğretim yılı geçirmesini dilerim.

Bu kadar klavyenin tuşuna gerçekten üç saat için mi bastın hocam yoksa bilmediğimiz başka bir sebep mi var açıklamadığın? Bana mantıklı gözükmedi kusura bakmayasın hakkını helal et.

@friends teşekkür ediyorum hocam .

@Istanbuladair Engelli öğretmen olarak zorlanmasam sağlık problemleri yaşamasam böyle bir isteğim zaten olmaz . Olan isteğimin hemen kestirilip atılması herkesin işi yapılırken bana doğru gelmiyor . Eğer böyle bir hakkım var ise kullanmak istedim . İnanın 20 saat ile 25 saat arasında ders programı yapılırken bile çok fark var .

Son düzenleme:
@Istanbuladair, adam anlatmış işte ortopedik engelim var diye. Bu gruptaki arkadaşların da ve hepimizin Allah yardımcısı olsun. müdür ile anlaşılır şekilde fakat halinizi de izah edecek şekilde sinirlenmeden bir şekilde konuşun derim. müdürle anlaşamadığında çok problem. (yada benim müdürüm çok toksik biri. resen atamadan muaf olmama rağmen ben tayin istedim bu müdür yüzünden)
neyse hocam. illaki hukuki açıdan zorlamanız mümkün gibi fakat bu, işinizi daha da zorlaştırabilir.
geçmiş olsun ve Allah hepimize kolaylık versin.

@kar&yağmur çok teşekkür ederim hocam sanki keyfimizden böyle bir istekte bulunuyoruz . Yönetmelikte hakkımız varsa olsun yoksa ne yapalım . İzah ettim dilekçe yaptım olmaz dedi kendisi .

Üst Alt