Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenlerin maaşı ne kadardır?

nce85

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
engelli öğretmenlerin maaşı ne kadar oluyor acaba çalıştığı işğününe göre değişiyormu
diğer öğretmenlerle aynı maaşı mı alıyorbide ek ders almada sorun yaşıyorlarmı acaba

[SIZE=2]MEMURLAR ARALIK MAAŞI OCAK MAAŞI [/SIZE]
----------------------- ------------ ----------

[SIZE=2] [/SIZE]

[SIZE=2]Müsteşar 1/4 4.546 4.667 [/SIZE]
[SIZE=2]Genel Müdür 1/4 4.153 4.264 [/SIZE]
[SIZE=2]Memur 9/2 1.254 1.291 [/SIZE]
[SIZE=2]Memur 14/3 1.250 1.287 [/SIZE]
[SIZE=2]Hizmetli 13/3 1.218 1.254 [/SIZE]
[SIZE=2]Öğretmen 1/4 1.683 1.731 [/SIZE]
[SIZE=2]Öğretmen 9/2 1.453 1.496 [/SIZE]
[SIZE=2]Kaymakam 7/1 2.702 2.776 [/SIZE]
[SIZE=2]Başkomiser 3/1 2.190 2.251 [/SIZE]
[SIZE=2]Polis memuru 9/3 1.934 1.988 [/SIZE]
[SIZE=2]Uzman doktor 1/4 2.213 2.275 [/SIZE]
[SIZE=2]Doktor 7/1 1.870 1.923 [/SIZE]
[SIZE=2]Hemşire-Lise 11/1 1.416 1.457 [/SIZE]
[SIZE=2]Mühendis-Büro 1/4 2.166 2.266 [/SIZE]
[SIZE=2]Teknisyen-Büro 12/3 1.416 1.458 [/SIZE]
[SIZE=2]Profesör 1/4 3.564 3.660 [/SIZE]
[SIZE=2]Araştırma görevlisi 7/2 1.691 1.739 [/SIZE][SIZE=2]Avukat 1/4 2.362 2.428 [/SIZE]
Not: 2009 Aralık maaşlarına 83,88 lira aile yardımı, 41,94 lira (2 çocuk için) çocuk yardımı, 25,98 lira asgari geçim indirimi dahildir. 2010 Ocak maaşlarına ise 86,07 lira aile yardımı, 43,03 lira (2 çocuk için) çocuk yardımı, 27,34 lira asgari geçim indirimi dahil edilmiştir.

Engelli öğretmenlerin, engel derecesini ispatlamaları durumunda birkaç vergiden indirim yapıldığını biliyorum. Arkadaşım gitti, sonuç da aldı. Lakin bunun için o kadar çok koşuşturmasına değmedi. Maaşında 18 liralık bir artış olmuş...

Öte yandan engelsiz öğretmen ne alıyorsa engelli öğretmen de aynını alıyor. Ek ders, branş öğretmenleri için bazen büyük sorunlara neden olabiliyor. Okulda aynı branşın birkaç öğretmeni olması demek ek ders saatlerinin paylaşılması demektir.Sorun burda baş gösteriyor. Gidilen okulda tek branşsanız ve yeterli sınıf varsa sorun ortadan kalkıyor. Okul idaresinin ek ders konusunda adaletli olması gerekiyor. Ki ben çoğu zaman bu adaletsizliğe kurban edildiğimi hatırlıyorum.

Öğretmen 9/2 1.453 1.496 Mı?

HADİ ORDAN DİYORUM... :))

10. Yılım ben daha o rakamı görmedim...

hmmm çok teşekkrler mezopotamyali kederi ve valeciraptor
peki mezopotamyali kederi net maaş nedr ayıp olmassa
bide affınıza sıgınarak birşey sorayım emeklilikteki maaşlarda bir farkllık oluyormu acaba?

Öğretmen 9/2 1.453 1.496 Mı?
6 yıllık öğretmenim bende görmedim böle bir maaş.
acaba veriyorlarda ben mi almıyorum:))
hadi ordan değil ben başka bir şey söylerdim ama neyse:)))

arkadaşlar bence maaş konusunda bukadar takılı kalmayın istediğiniz bir mesleğiniz olsunda maaş sonra gelmeli bana göre.

yaw arkadaşlar cok cok saolun cvb verdıgınız ıcın ama bır net cvb versenız kaç lıra alaıyorsunuz
söylemenin bri ayıplgı yok

aslında okullardaki hizmetli olayı genelde kalktı taşeron firmalar yapıo bu işi yani hizmeli alımı neden 4000 toplam memur alınsa lise mezunları 10 dan değil 13 ten alınsa derece ollarakhem önlisans hemde lise mezunları başvurabilse ne iyi oludu

1200 alıor öğretmenler yeğenim yeni atandı ordan biliorm

İnce 85... :)

Öğretmenliğe yeni başlamış bir öğretmen şuan yaklaşık 1.200 civarı ücret alıyor... Ek derslerini tam dolduruyorsa ayın 1-2-3'ü gibi de 472 civarı alıyor. Tabi ay başında aldığın para ile ortasında aldığın para asla birbirini görmediği için bence bir bereketi de olmuyor... Yine de biz Allah bereket versin diyelim...

2010 yılı maaşları diyorlar mesela orada maaşları hesaplarken içine herşeyi katıyorlar. aile yardımını eşi çalışmayan iki çocuğu olan daha ne bileyim yardımların hepsinden yararlanan bir kişiyi baz alıyorlar bildiğim katarıyla. :(

ben meb' te mutemetim. en düşük kıdemli öğretmenim 8/3 aldığı maaş 1360 tl dir. ek ders ücreti hariçtir. öğretmen engelli ise, vergi indirmi için aldığı rapor oranı üzerindende vergi muafiyeti alacaktır dolyısıyla oda maaşa yansıyacak çok değildir. ama önemli olan şey ücretteki artış değil erken emeklilik hakkıdır. o raporu almayan ve başvurmayan engelli çalışanlar erken emekli olamazlar. o raporu almak şarttır. benim raporum %60, bunu 40 düşürdülerler. vergi kesilmediği için maaşımda 25 tl lik bir artış oldu. engel oranı arttıkça buda artıyor. ama bakanlık oranı düşüyor arkadaşlar.

ticet77;

doğrudur arkadaşım temizliği şirketler yapıyor okul aile birliği karşılıyor. ama hizmetlilerde göreve devam ediyor. küçük işler yapıyorlar pas gibi çöp dökmek gibi... çok rahatlar.

valla memurıyet dıosan bu ulkede enıyısı ogretmenlık yada polıslık...düz memurun maası cok dusuk..duz memurda olacaksan hastanede olacaksın..:Damayınede cok sukur demeyı bılmelı..tabi..onca işsiz varke..n:)ayrıyeten iktisatın kuralı:gelır nekadar artarsa harcamada okadar artarr..yani insan oglu doyumsuzdur..söz meclısten dısarı..;)

ayrıca mezo ben 1400 lıra maas gormedım dıosunuz..o maas sanırım evlı olanlar ıcın ..eş parası..cocuk parası..vs..

Koçero 8/3'ten bahsetmişsin... 9/1 'den başlamıyor mu ?

doğru diyorsun hocam. yeni başlayan öğretmenimiz yok o yüzden en düşük kıdemli öğretmenin aldığı maaşı yazdım. 8/3 ü o yüzden belittim. kademe / derece olarak 4'e düşmediğiniz sürece çok fazla bir fark oluşmuyor. katsayılar birbirine yakın oluyor. 8/3 le 9/1 arasında 30 - 40 tl fark yoktur bile hocam. ben yeni memurum aldığım maaş 1250 tl

Murat, evli ya da çocuklu olana verilen ücret de atla deve değil ki... Vesselam helalinden olsun, varsın az olsun...

Mezo öyle deme ya..Öğretmenin maaşı çok ,tatili çok :) Servisi var yemek parası var eş parası var ...Ha yanlış anlaşılmasın çok çok şükür ama herkesin gözü öğretmende.Yukarıdaki miktarın bende 8 yıllık bir öğretmen olarak yakınına bile hiç yaklaşmadım.

Hasan Hocam, yorum yaptığını görünce dedim ; "hocam şimdi devasa bir farktan bahseder, ben de ona "Hasan Hocam biziiii tatile götüüür" diye takılırım... :)) Ama yok... Nerdeee? Bütün öğretmenler ağlıyo yaw... :p

Yok ben ağlamıyorum hocam.Gerçi benim durumum farklı belki ondandır.Bakmakla yükümlü biri değilim.Evli olsam ,evim kira olsa ,başka başka giderler olsa belki o zaman ağlardım.Maaaşım tek kişiye yetiyor çok şükür.Ama öğretmenler odasında sık konuşulan bir konudur bu.Mevcut maaşla bir öğretmenin evi kira ise ,okuyan çocuğu var ise vay haline..İnşallah bir gün düzelir.Bu arada Hocam senin bağırmana ne hacet sen ve değerli eşin buyrun gelin her zaman.Kendi çapımızda olanaklarımız dahilinde misafir ederiz hocam...

valla hocam allah daha cok versın gözümüz yok,ama ek ders sudur budur az almıosunuz yav..:)idari memura oranla ıyı yıne durumunuz..ben mıllı egıtıme gecmıorum mesela neden alacagım 1100lıraymıs..(kamuyönetımı 4 yıl mezunuyum bırde)yapıkredı nı gözunu sevım dedım bu maası duyunca..ben memurıyet ıcınde enıyısı ogretmenlık yada polıs dedım..haksızmıyım..:)

Samimiyetinden yüz bularak şımarıklık yapıyorum Hasan Hocam. Benimki latife... :)

Ücreti, şusu, busu değil de öğretmenlerle iligli beni en çok üzen şey tatillere takılıp kalınması... Hafta sonu iki günü, sene sonu iki ayı sürekli yüzümüze vururlar... Bilmezler ki, ya da biz anlatamayız ki aslında bize "sürekli çalış deseler" , "olmaz" demeyeceğimizi... Öğretmene verilen maaş konusunda Yılmaz Özdil'in bir konuşması vardı.Bulursanız dinlemenizi öneririm...

Gül'üm...
Ben o yarı yıl tatilinde öğrenci çalıştırıyorum. Tiyatro ya da münazara grubunu... O yüzden onu saymadım... Cumartesi kursum var. Pazar günü de olursa sınav görevi... Yani boş durmazsan "Allah ne verdiyse geçinir gidersin" diyorum öğretmen maaşını soran arkadaşlara... :)

mezo sımdı daha acıklayıcı oldu bos durmassan gecınır gıdersın:D

evett slmlar arkadaslar RAbbim herkese daha cok versin ...Binlerce şükürler olsun işimiz ekmeğimiz var...bana görede öğretmen olmak daha avantajlı...Çünkü okul başlarken eğitim ödeneği, ekdersler vs.başka şeylerle öğretmenler daha cok maaş alıyor ben İL milli eğitimde oldugum için bu işlerin içindeyim bi öğretmenin ek dersler artı maaşı ve diğer şeylerle bayagı bi miktar oldugunu gördüm...arkadasım yeni türkçe öğretmeni işe ilk defa başladı maaşı 1.300 e yakındı ek derslerle beraber bayagı güzel bi maaş alıyordu...RAbbim daha cok versin...aslında insanların aldıkları maaşlar falan bu muhabbet gereksiz...Rabbim daha cok versin herkese...cok şükür ekmeğimiz var işimiz var yiyoruz içiyoruz...aç deiliz açıkta deiliz...Allahım olmayanlarada nasip etsin...

Bilmukabele hocam,
Düşüncelerinize katılıyorum.Sayın Yılmaz ÖZDİLİn konuşmasını facede sizin paylaşımınızda da izlemiştim.Olayı çok güzel bir anlatılma aktarmış.
Bu arada sen yazılıları bitirdinmi :p :D Ben bir haftadır okuyorum bitmiyor ya.Evine iş getiren tek meslek olan bu kutsal görevde olan bütün arkadaşlarımızda bizimle hemfikirdir sanırım...

hasankrmn;

ya hasan abim yemin ediyorum sizin kontenjanları öğretmen ihtiyaclarını evde girmekten ben bıktım onlar girin bitsin şu güne yetiştirin demekten bıkmadılar valla hakkımı yemeyin evde cok çalıstım :):):)

Evet Baben Abicim... Sözünü ettiğim konuşma bu...

Hasan Hocam, ben yazılıları geçen hafta bitirdim... Yazılı yaptığım gün de okudum. Şimdi performans notlarını giriyorum... Tembelliğin sonu yok... :))

1/4'ü engelli indirimli, 2 çocuklu, kpds C seviyesinden tazminatlı, eşi çalışmayan öğretmen maaşı: 1740 TL. Aylık girdiğin ders saatine göre değişen ekders ücretiyle beraber ele geçen para 2000 TL'yi buluyor ve geçiyor da.

kederli kafa mı buluon mıllet 1400 gormedık dıyor sen 2000tl den bahsedıyorsun

Üst Alt