Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olan kişiler diğer insanlardan daha alıngan mı oluyorlar?

engelliler kırılgandır. duygular birbirini tetiklediğinden kırılganlık alınganlık alınganlıkta agresifliği tetikleyebiliyor. yani engelliler de bence tüm duygu mevcut.

kendimden örnek vereyim

ben ne kadar içimden bu duyguları dizginlemek istesemde alıcılarım, sohbetlerde benimle,engellimle ilgili olmasada onu çağrıştıran herhangi bir kelime olsun hemen ona odaklanıyor.

normalde çok sakin espirili biriyim ama hiç benle alakasız bi kelime bana dokunsun ani parlamalarım olabiliyor.karşımdakini gereksiz kırabiliyorum. sonra topla toplayabilirsen. bizlerin psikolojiside beden bütünlüğü olanlara göre daha hassas

engelli insan, kalbi kırık insandır ..Allah kalbi kırıklarladır..

Bence pek çok engelli belli dönemlerde kırılgan-alıngan olmuştur. ama eminim ki iş sahibi olma derecesine gelmiş hiçbir engellide artık bu alınganlıklardan eser kalmamıştır.
zaten yeterince alınganlık gösterilecek vaka yaşamıştır :)
Biraz da yaşla ilgili bir durum bu aslında. arkadaşlarında dediği gibi 20 yaşından sonra artık insan kendine de engeline de bakışlara da sözlere de isteyerek yada zorla alışmak zorunda kalıyor.
Sonradan engelli olanların durumu biraz daha karışık sanırım.
Ayrıca bir dip not düşmek istiyorum.aronayaklık diye bir benzetme yapılmış.kesinlikle katılmıyorum.hiç bir zaman boşuna alınganlık yapan bir engellide olacağını sanmıyorum. orada ki konu iyi yada kötü alınganlık gerektirecek boyuttaysa kesin bizle ilgilidir:)

bende katılıyorum bu araştırma cok yerinde bende

bir kere engelli olmak ayıp birşey değil,engelli biri bu gerçeği benimserse,kendisinin alınmasına ,kırılmasına gerek kalacak bir neden kalmaz,engellilere karşı sorumsuzca,patavatsızca davranan ve konuşan birinide zaten ciddiye almaya gerek yoktur,öyle biri ya ahmaktır ya da cahil

ii dedin gokce ama amaaaa
en zoru kucuk cocukkendir bilirseniz, donaniminizda yoktur fazla cocklar her ne kadar saf maf derler aaa olede zalim olanlari olurki
alinsan ne yazar uzulsen ne yazar arkalarini donup taklidinizide bi guzel yaparlar bisi olunca sen duymuyosun saaagirrr derlerdi
gecmis olsun artikin iiice pistikkk buyuklerde sirasinda kucuklerin versiyonu olsada bizler kaserlendik artik cokta tinnnndi

Bence bu durumun engelli olamaak veya olamamakla bir alakası yok bu kişilik ile ilgilidir diye düşünüyorum ben ben engelliyim ve yaptığım işlerde bir çok engel ile bir çok gurur kırıcı durumlar ile karşı karşı ya kalıyorum ama bu benim gururumu kırmak yerine aksine beni kırbaçlıyor indına üzerine gitmeye başlıyorum .. Dediğim gibi bu kişilik ile ilgili bir durum tamamen ..

yoo bazen hayatı tii ye alanlarda oluyor.insanın yapısında varsa ondan olabilir.

Bence evet engelli arkadaşlar geneline bakarsak daha küskün dargın,kırılgan oluyorlar bana göre bunun nedeni engelin oluşturdugu psikolojik baskı. Ama ben öyle degilim tam tersi hayatı yaşamayı ve engellim ile mutlu olmaya gayret ederim. Ben buyum işte kendi kendime felsefe mi oluşturmuşum

Araştırmanın sonucuna katılıyorum doğru tespit,
Kişilikten gelen duygusallık ve kırılganlığın sınır çizgisi , engelli olmakla daha bir aşağı çekiliyor ,kişinin hassasiyeti daha çok artıyor.
Engelli bireylerde kendine acıma , hayata küsme , kendini şanssız ve kadersiz görme gibi düşünceler daha yoğun yaşanıyor.Bu yoğunluğun içinden sağlıklı ve olumlu düşünmeye geçiş daha zorlaşıyor .Kişi bu olumsuz düşünce durumunda daha fazla kalarak kendini daha çok yıpratıyor..

gökçe istisnalar kaideyi bozmaz diyecegim yine alınganlık yapacaksın:)

şaka bir yana aslında bizdekine alınganlık demeyelimde şartlar zorladıgı zaman bunalıyoruz.
şöyle düşünelim geçici sakatlık yaşayan (örnegin ayagını kıran bir insan) ne zorluklar çekip ne bunalımlar yaşıyor.pek çogu güya iyi temennilerde bulunup ''çok zor yaa iki ay deynekle neler cektim. Allah yardımcın olsun''diyo.(alt metin:sen git öl:) )
şimdi burdaki acımamı yoksa sadece masumane bir iyilik temennisimi.
nasıl anlarsan artık:)

ayrıca metin şentürk modu diye bir durum var bizde.gerçekten bi saatten sonra en güzeli kimseye fırsat bırakmadan dalga geçilecek bir durum varsada biz kendimizle geçeriz dagamızı:)
ahh ah bu sakatlık başa bela.buluttan nem kapacak yaşi dönemi psikolojiyi geçelim lütfen :)
çevrem depresyona girmiş engelli dolu.kardeşim ne bu yaaa:)
yormayın bu kadar insanı...

Üst Alt