Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olarak televizyonda yayınlanan bir yarışmaya başvurdunuz mu?
1997 de inermisin çıkarmısın bursa elemesine katıldım o tarihte ne ccep ne ev telefono vadı genel yarışmaya gidemedim.2001 de yerel radyo tel ile katılıp erikson cep telefonu kazandım.varmısın yokmusuna 2 yıl önce form doldurdum çağrılmadım=)))
Teşekkür ederim karakaya. Ben de iki defa başvurdum. İlkini yarışma ilk başladığında göndermiştim. İkincisini de birkaç ay önce gönderdim. Bugün aradılar. Bakalım 40 soru soruyorlarmış. Nasipte varsa yarışırız Mülakatta neler olduğunu anlatırım...
Arkadaşlar mülakata gittim. 25 soru sordular. Sorular epey zordu. Kendi çabamla birşeyler yapmaya çalıştım. Ama çok lakayt bir ortamdı. Herkes cep telinden internete girerek ; arkadaşlarına mesaj atarak soruları cevapladı. Ben bunu kendime yediremediğim için böyle birşey yapmadım Bu yüzden kopya çekenlerin gerisine düştüm Muhtemelen onlar çok az yanlış yaptıkları için aranmışlardır.
Neyse , yazılı sınavdan sonra sözlü sınava girdim. Sözlü sınav da kötü başladı. Editör arkadaşla elektriğimiz hiç uymadı. Ben başvuru formuna talep ettiğim rakam olarak 150.000 yazmışım Yazın başvurduğum için yarşımada ne kadar vereceklerini bilmiyordum. İlk bu yüzden ters bir tavır oldu. İkincisi sağlık sebeplerini açıklarken... Uzun hikaye.. Hatırlamak bile istemiyorum. Ama bizim gibi gerçekten paraya ihtiaycı olanları seçmediklerini anladım. Dün akşam yarışmaya katılan adamın Amerika'ya tatile gidecek kadar parası olduğunu , yarışmaya neden katıldığını bile bilmediğini duyunca iyice soğudum
Evet Ayşegülcüğüm.. Ben de çok şaşırdım ama öyle. Cep telleri serbest. Ve millet şakır şakır internete girip ; mesaj atıp soruları cevaplıyor. Bizim gibi dürüst enayiler de şansına küsüyor. Ama ben yine de haketmeden alınan bir başarının hayır getirmeyeceğine inanlardanım. O yüzden içim rahat.. Sadece üzüldüğüm bu şekilde kopya çeken insanların 2. mülakata davet edilmesi. En azından program ekibinin bu uyanıklığa izin vermemesi gerekiyordu...Bakalım 1 hafta 10 gün içinde ararız demişlerdi ama benim hiç ümidim yok...
Mülakata davet edilen başka arkadaş varsa başarılar dilerim
boşver takma tvler hep böyle hayatın gerçkleri diyorlar ama tvde masallar anlatıyolar o hayatın gerçeğinde nedense hiç engelli kişiiler olmuyor . yok sayıldığının yarışmalar diziler en büyük göstergesi, sadece birkaç haber programında acıma amaçlı yapılan şeyler bunlarda benim hoşuma gitmiyor.
Baştan üzüldüm ama şimdi takmıyorum tatlım. Aslında " Milyoner" yarışmasını severek izliyorum. Kaliteli bir program olduğunu düşünüyorum. Kenan Işık'ı da ayrıca takdir ederim. Yarışmada görme engelli biri de yarışmıştı. Yani engelli ayrımı yapıldığını zannetmiyorum. Ancak benim mülakatım ters başladı ve ters gitti. Yazılı sınavda kopya da çekemedim Öğrenciyken de kopya işlerini başaramazdım zaten Neyse kısmette yokmuş. Kendi emeğimizle çalışmaya devam
kral fm de telefonla katılmıştım, 6 yıl evvel tek soruydu kazandım.
iki ay kadar öncede varmısın yokmusuna ve kim milyoner olmak istere başvurdum hala cevap yok, çoktaa tınndıı
acunu bende annemde sevmiyoruz
arkadaşlar TRT de birçok yarışma var örneğin TRT Türküde nostaljik görünümlü radyo hediye ediyolar
TRT FM de de bu tür yarışmalar var hiç katıldınız mı hediye kazandınız mı?
eskiden starda passaparola vardı ona başvurumun 3 gununde çağırıldım kuzenin düğünü yüzünden gidemedim düğün nasıl geçti derseniz berbat !! geçen yaz da büyük riskten arandım ama gidemedim yol param olmadığı ve yakın akrabalarım olmadığı için
Gözlemlediğim kadarıyla bilgi birikimi veya yetenekleriyle değilde daha çok engeliyle ön plana çıkmaya çalışanlar oluyor yani bir nevi ajitasyon. Toplumun merhamet duygusuna hitap ederek bir şeyler başarılmaya çalışılması, Kişinin engelinden ziyade mantıken acınacak bir durum bence. Benim pek tarzım olmadığından tasvip etmiyorum.
ayrıca bende sesime güvenirim ama programlara katılmayı hiç düşünmedim. Çünkü şunu biliyorum ki eğer bir tanıdığın yada seni öne koyacak birisi yoksa işin çok zor o yüzden hiç umut etmedim ama çevremden katılmam için çok baskı gelmişti tabi bahsettiğim bundan 10 sene önce felen, şimdi sesim kalmadı eskisi gibi