ae.ayvaz38 Başvuru sırasında sisteme engelli olarak kaydedilmişseniz yararlanırsırsınız
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
[FONT=sans-serif]Kelebek çok iyi anlatmış. Engelli kontenjanı diye kontenjan yok. 23ncu tercihime 8 puan düşük puanla yerleştim. Diğer 22 tercihimi kontrol ettiğimde (yani 3-4 tanesine yerleşen arkadaşa sorduğumda) engelli birey tercih etmemişti. Yani okul birincisi kontenjanı gibi engelli konrenjanı var, sen bu bölüme engelli alacaksın illa! ama en yüksek puanlıyı alacaksın! diye bişey yok.tercih listeni yaparsın puan 350 dir mesela 380-378-375-370-....-350-345-340...330 gibi punlar arası tercih yaparsın; bir bakarsın kurul seni 380(zor) 370 puanlık yere yerleştirir, bir bakarsın kendi puanının olduğu yere yerleştirir. Yani kesinlikle puan oynayacak diye bişey de yok.[/FONT]@Life ve @gökhan_ etüm mesajları okudum ama kesin bir bilgiye hala ulaşamadım. şimdi tercihlerde veriyor ek puanı sanırsam. benim de %80 engelim var ekpss ye başvuru sırasında raporları teslim ettik malum ama engel bilgisi yok sitede zaten rapor ellerındedir. aöf ye puan verıyor sanırsam ama ygs lys ye de veriyor mu ? lütfen bunu kesin bir şekilde öğrenen varsa bilgi verse sevinirim tercıhler bır kaç güne başlıyor