Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak YGS ve LYS'de haklarım nelerdir?

ae.ayvaz38 Başvuru sırasında sisteme engelli olarak kaydedilmişseniz yararlanırsırsınız

Engelli kaydımı ygs'den sonra yaptırdığım için ek puan gelmedi malesef.

önce yazılan mesajları okuma zahmetine hiç girmiyorsunuz değil mi?

Life ve gökhan_ etüm mesajları okudum ama kesin bir bilgiye hala ulaşamadım. şimdi tercihlerde veriyor ek puanı sanırsam. benim de %80 engelim var ekpss ye başvuru sırasında raporları teslim ettik malum ama engel bilgisi yok sitede zaten rapor ellerındedir. aöf ye puan verıyor sanırsam ama ygs lys ye de veriyor mu ? lütfen bunu kesin bir şekilde öğrenen varsa bilgi verse sevinirim tercıhler bır kaç güne başlıyor

bende bu sene ygs girdim ve engelliye ek puan verdiklerini yeni örendim çok şükür hiç gerek kalmadan iyi bir puan aldım. okuduklarımdan yanlış anlamadıysan, bu sene AÖF kayıt yaptıracağımız sırada engelli olduğumuzu raporumuzla kayıt yaptıracağımız yere ibraz edersek AÖF harcı ödemiyeceğiz.

ek puna mezun olduğunuz okulun puanı değil mi? Ayriyetten ek puan mı veriliyor..

@Life ve @gökhan_ etüm mesajları okudum ama kesin bir bilgiye hala ulaşamadım. şimdi tercihlerde veriyor ek puanı sanırsam. benim de %80 engelim var ekpss ye başvuru sırasında raporları teslim ettik malum ama engel bilgisi yok sitede zaten rapor ellerındedir. aöf ye puan verıyor sanırsam ama ygs lys ye de veriyor mu ? lütfen bunu kesin bir şekilde öğrenen varsa bilgi verse sevinirim tercıhler bır kaç güne başlıyor
[FONT=sans-serif]Kelebek çok iyi anlatmış. Engelli kontenjanı diye kontenjan yok. 23ncu tercihime 8 puan düşük puanla yerleştim. Diğer 22 tercihimi kontrol ettiğimde (yani 3-4 tanesine yerleşen arkadaşa sorduğumda) engelli birey tercih etmemişti. Yani okul birincisi kontenjanı gibi engelli konrenjanı var, sen bu bölüme engelli alacaksın illa! ama en yüksek puanlıyı alacaksın! diye bişey yok.tercih listeni yaparsın puan 350 dir mesela 380-378-375-370-....-350-345-340...330 gibi punlar arası tercih yaparsın; bir bakarsın kurul seni 380(zor) 370 puanlık yere yerleştirir, bir bakarsın kendi puanının olduğu yere yerleştirir. Yani kesinlikle puan oynayacak diye bişey de yok.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bende 8 puan oynadı. 25 puan oynasa Aynı okulun! aynı bölümünün! Birinci öğretimi! ne yerleşiyordum. Böyle de garip bir sistem.
[/FONT]

yazmışım vakti zamanında. Size göre yaşanmışlar net bilgi değil mi? bana göre bunlar referans çünkü.
Sorularınıza yaşadığım tecrübelerle cevap vereyim:
* Sınava gir tertibat götürmeniz gerekiyor mu? işitme cihazı gibi, koltuk değneği gibi. Çünkü ösym'yi aradığımda eğer böyle bir durum yoksa engel bilgisi yazmaz dedi. bende de yazmıyor.
* Sınava engelli salonunda mı girdiniz? Eğer engelli salonunda girmediyseniz engelli olarak yerleştirilmeniz yapılmaz. yani bir imtiyaz uygulanmaz. Daha düşük puanla yerleşemezsiniz
aklınıza takılan varsa yazın 2008 den beri sınava giriyorum :)

arkadaşlar merhaba. ben bu yıl ösyme engelli oldugum belirtim sadece yüksek katlar vermemeleri için ..ama ygs açıklandıgında sonuçlarımın altında (sınav değerlendirme işleminiz,engel türünüz ve engel dereceniz dikkate alınarak yapılmıştır ve ek puanınız YGS puanlarınıza yansıtılmıştır) bu yazıyordu. ve yaklaşık olarak hesapladıgımda 4 ,5 puan verdiklerini anladım..aynısı lys de de oldu ve onda da aynı şey yazıyordu . ama lys de 10 ,15 puan arası bi puan verdiler. yani demek istedigim sonuç anında puan veriyolar tercih te ekstra birşeyimiz yok..

Fatma97 internetten geçmiş senelere baktım da genelde tercih zaman eklenmiş ek puan. ek puan eklendiğine kesin olarak emin misiniz ? acaba sorun olmayacaksa sonuç kısmını kırpıp atabilir misiniz buraya ?

kırpıp atmayı bilmiyorum . ama o parantez içine yazdıgımın aynısı sonuç kısmında yazıyordu..

@Fatma97 peki ösym hesabınıza giriş yaptığınız zaman engel bilgilerm kısmında engel bilginiz yazıyor mu yoksa yazmıyor mu kontrol edermisiniz ona gore kafama takılan bir soru varda ?

@Fatma97 bir de bu sene mi girdiniz lys ye ? ek puan bu sene mi eklendi yani

merhaba arkadaşlar, bu sene bende ygsye girdim. Dokuz eylül Üniversitesi bilgisayar programcılığı(uzaktan eğitim) bölümünü istiyorum fakat geçen sene 540 bin sıralaması vardı. Ben 854 bin sıralamadayım. Geçen seneki YGS-1 puanı 232. Bense Engelli puanı okul puanı herşeyiyle toplam YGS -1 den 229 almışım. Girme sansım var mıdır arkadaşlar ?

İşitme engelliyim. Daha once lisans okuyup bitirdim. bu ikinci üni olarak tercih yapıcam.

James Eastwood evet engel bilgilerim kayıtlı ve her şey yazıyor. bunu ösym ye dilekçe göndererek yaptım.evet lys ye bu yıl girdim ve ek puan verdiler.geçen yıl engel bilgilerimi ösym ye bildirmediğim için ek puan vermediler.

Fatma97 ek puan verildiğinii bildiğin için mi dilekçe gönderdin ? gönderdikten kaç gün sonra işleme alındı ?

James Eastwood hayır ek puan verildigini hiç bilmiyordum.ben sadece sınva girdigim zaman giriş katlar vermeleri için kayıt yaptırdım. ygs açıklanınca alttaki yazıyı gördügümde sok olmustum.zaten ygs kayıtları başladığı zaman bunu yapmak istedim ösym(kendi ilimdeki) binasındaki adam engel bilgilerime işledi zaten daha sonra bana ösym ye(ankaradaki) dilekçe gönderip onaylamamı söyledi.zaten işledikten sonra gerisi önemli degil ösym nin onaylamasına kalmış.

Fatma97 bende bugun dilekçe yazdım ekpss ye başvururken zaten rapor gıdıyor onlara engel bilgilerim sistemlerinde mevcut dendi ama bana gelmemiş ek puan allah korusun 1 2 puanla kendi şehrimdeki hukuk fakultesini kaçırabilirim. dilekçe yazdım gözden geçirin durumumu diye umarım olumlu sonuçlanır. şans dileyin bana lütfen

James Eastwood eger ösym ye giriş yaptıktan sonra saglık durumu engel bilgilerim kısmında engelin yazıyosa sıkıntı yok zaten. inşallah senin için en hayırlısı olur.

Üst Alt