Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olduğum için öğretmenliğimi elimden aldılar!? [Hukuk]

Bugün gazetesinden Serkan Erol kardeşimizdir. Bu başlıkta bir mesajı var... Özel mesaj yazarak iletişime geçebilirsin Serkan'la.

Merhaba Bulent abi

Aynı şey benim başımada geldi. Durum bildirir yazdılar bu rapor hiçbir işe yaramıyor durumumuzu gozlede goruyorlar zaten ve bu, doktorların öğretmen olur raporunun krıterlerınden habersız olduklarını gösteriyor. Bir kriter hazırlayıp tum doktorlara bıldırılmedıkce bu iş hep boyle gidecek sanırım.

slm

sevgili öğretme_20 BURADA SENİ ANLAYACAK EN İYİ İNSANLARDAN BİRİYİM. BUNUN NEDENİ İKİMİZİNDE AYNI DURUMDA OLMASI. BENDE SENİN YASADIĞIN HAYAL KIRIKLIĞINI 5 YIL ÖNCE YASADIM. BENİMDE ATAMAM ENGELİMDE DOLAYI İPTAL EDİLDİ. PSİSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBER ÖĞRETMENLİK BÖLÜMÜ MEZUNUYUM OKUL BİTTİ SINAVI KAZANDIM MARDİNE TAYİNİM ÇIKTI. DAHA SONRA KOMİSYON TOPLANDI VE İKİ DAKİKADA ATAMA İPAL KARARI ÇIKTI. BENDE ŞOKA UĞRAADIM İLK BAŞTA NE YAPACAĞI MI BİLEMEDİM. BU DUYGUYU İYİ BİLİRİM BİR ÜLKEDEN SINIR DIŞI EDİLMEK GİBİ Bİ DUYGU BU. SONRA TOPARLANDIK HEMEN MAHKEMEYE BAŞVURDUM BİR YIL KADAR SÜRDÜ KAYBETTİK ŞU ANDA DAVA YÜKSEK MAHKEMEDE VE BANA ÖLE GELİYOR Kİ ORADAN DA SONUÇ ÇIKMAYACAK VE DAVA BÜYÜK İHTİMAL AVRUPA İNSAN HAKLARINA Gİ,DECEK VE SONUÇ ORADAN ALINACAKL.

SANA TAVSİYEM ŞU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNUSUN BİR AN ÖNCE MİLLİ EĞİTİMİN ACTIĞI ÖZEL EĞİTİM SERTİFİKASI ALMAYA CALIŞ. BU SERTİFİKA SAYESİNDE ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA RAHATLIKLA İŞ BULABİLİRSİN..

Sizin davadan hangi gerekçelerle olumsuz karar çıktı bilmiyorum ama ben şansımı deneyeceğim. Bakanlık üniversiteye girmemize izin veriyor okul bitiyor, atama çıkıyor ondan sonra böyle bir karar geliyor. Bu kadar saçma ve vicdansızca bir durum asla kabul ediemez. Belki örnek teşkil ederiz de bizden sonra gelenler aynı sıkıntıyı çekmez. İş hususuna gelince benim özel eğitim sertifikam var zaten işsiz kalmam ama burada mesele işsiz kalıp kalmamak değil hakkımızı aramak meselesi. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gidilecek olsa da. Saygılarımla.

Seni düşüncelerinden dolayı tebrik ediyorum saygıdeğer meslektaşım.4 sene boşuna okumadık.Belki de birçok öğrencinin çekemeyeceği eziyet ve sıkıntıları sonunda işsiz kalmak için çekmedik.Değerli meslektaşım sonuna kadar savaşacağız ve sonunda da hakkımızı alacağız ve senin (belkide herkezin) savaşında sonuna kadar yanında olmak istiyorum.
Bildiğin üzere bende aynı duruma düşmüş söz konusu iptal kararını mahkemeye taşımıştım.Allah'a çok şükürler olsun mahkeme beni haklı görmüş hakkımı geri almıştım.
Daha sonra meb idare mahkemesinin kararını danıştaya göndermişti.Danıştay mahkemesi konuyu incelerken ben görevimi layıkıyla yapıyordum.Bu düşünce sadece benim değil okulumdaki idari amirlerimin, öğretmen arkadaşlarımın ,öğrencilerimin ve beni teftişe gelen müfettişlerin düşünceleri.Bütün bu kişiler beni tebrik ederek ,performansımdan dolayı kutluyorlar.
Geçen hafta içerisinde danıştay'ın kararını verdiğini öğrendim.Dün G.antep bölge idare mahkemesine giderek danıştayın kararını aldım.VE GÜZEL HABERRRRR

Danıştay'ta beni haklı görmüş G.antep idare mahkemesinin kararını onamış.Daha bitmedi İPTAL kararıyla boşta kalmam sebebiyle geriye dönük ,yoksun kaldığım parasal ve özlük haklarımın yasal faiziyle geri alabilmem için G.antep B.İ. mahkemesinin tekrar konuyu görüşmesini istemiştir.

İnşallah bu karar benim hahkkımı geri verdiği gibi emsal teşkil ederek ; bu durumdaki haksız kararları da olumlu yönde etkileyip bütün haksızlıkları ortadan kaldırır...

Şuna inanın arkadaşlar işe yaramadığımı düşündüğüm anda görevimi hiç düşünmeden bırakırım.Çünkü öğretmenlik mesleği özel bir meslek.Benim dersine girdiğim 200 tane öğrencim var onların teker teker hepsinin vebalı var, sorumluluğun bilincindeyim ve TÜRK ADALETİNİN KARARINI HİÇBİR ZAMAN BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIM..

Hasan KARAMAN
Matematik öğrt.

hasankrmn' Alıntı:
[size=4]bakın bitane buldum aşağıdaki adreste.hem uğur arkadaşımız belli bir miktar görüyor.videodaki öğretmen tamamem görmüyor.tek sorun (meb in tek sorunu) uğur hocam sınıf öğretmeni videodaki branş öğretmeni[/size]

http://www.youtube.com/watch?v=psE-taIcypo

Bu örneğe ek olarak tekerlekli sandalye kullanan sitemizde de birçok öğretmen olduğunu hatırlatmak isterim. Bak bir haber mesela:

[size=4] Emine öğretmenin dersi mücadele

ANTALYA - Trafik kazası sonucu sakat kalınca idari hizmette görevlendirilen, öğretmenliğe dönebilmek için giriştiği beş yıllık hukuk mücadelesini kazanan Emine Hacıoğlu, dokuz yıldır tekerlekli sandalyesiyle ders veriyor.
1985 yılında Niğde'nin Çamardı Lisesi'ne tayin edilen Hacıoğlu, aynı yıl kaza geçirdi.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, kargatulumba taşındığı için omurları zedelenen öğretmenin belden aşağısı felç oldu. 14 aylık tedavinin ardından tekerlekli sandalyeyle hayata dönen öğretmen, bakanlığa başvurup yeniden çalışmak istediğini bildirdi ve 1987'de Antalya'ya atandı. Ancak tekerlekli sandalyeye mahkûm olması nedeniyle idari kadroda görevlendirileceği bildirildi. Hacıoğlu, bunun üzerine mahkemeye
başvurdu ve hastaneden 'Felci öğretmenliğe engel değildir' raporu aldı. Antalya Bölge İdare Mahkemesi, Hacıoğlu'na 1992'de öğretmenlik vizesi verdi.
Avni Çöllü İlköğretim Okulu'na Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni olarak atanan Hacıoğlu'nun öğrencileri, "O bizim annemiz. Dersini sabırsızlıkla bekliyoruz, çünkü bizlere hayatı ve mücadeleyi de öğretiyor" diyor.[/size]

Belki de ilk yapman gereken şey "öğretmenlik yapabilir" diyen sağlık raporu çıkarmak olmalı. Rapor için müracaat ettiğinde de İdare Mahkemesine dava açtığında da sana emsal olabilecek davalara dair belgeleri de yanında götür mutlaka.

Emine hocayla tanışmıştım ben çok ii biri.Kendini mahkemede emsal göstermemi istemişti hatta birkaç emsal daha vermişti.bende hepsini mahkemeye güzel bir dilekçe ile sunmuştum.Çok ta etkili oldu bence..
Uğur arkadaşımla konuştuk benim davamı emsal göstercek.Diğer kişilere ulşamalrınada yardımcı olabilirim.

Yukarda oturanboğanın dediği gibi ' öğretmenlik yapabilir' raporunu kesin alman lazım.Bencede o rapor çok önemli.

Hastaneden alacağın 'Öğretmenlik yapabilir' raporu bana göre çok önemli.Mahkemeye kesin sunman gerekir.Mahekenin dikkate alacağı noktalardan biri bence.Ben şimdiye kadar 4 tane aldım o rapordan.

Denizlideki heyet sorun çıkarıyorsa raporu vermekte.Başka bir ilden al bence.Yardımcı olcaklarını düşünüyorum.

Merhaba Ogretmen_20! Öncelikle dava açma süresi 60 gün. İdare Mahkemesine başvurman gerekiyor. Dava açma süresi idari işlemin tebliği tarihinden itibaren başlıyor. Dava açmadan önce red işlemini tesis eden kurumdan ya da kurumun üstü konumundaki kurumdan işlemin düzeltilmesi istenebilir. 60 gün içinde cevap alınamazsa, talep reddedilmiş sayılır. Cevap verilirse cevaptan itibaren 60 günlük süre başlar. Bu arada idari işlemin tebliğinden idareye başvuruya kadarki süre dava açma süresinden düşülür. Yani idari işlemin öğrenildiği tarihten itibaren 10. idareye düzeltme için başvurulmuşsa, dava açma süresi idarenin işlemi düzeltme talebini reddeden ya da 60 gün içinde cevap vermemesi nedeniyle zımnen reddeden işleminden itibaren 50 gün kalmış olur. Bu arada kazanılan benzer dava emsal teşkil eder. Selamlar.

Sayın ögretmen.Bizim,eski 521 sayılı i danıştay kanunu ve yeni 2577 sayılı idari yargılama usulü kanununa göre böyle bir durumlarda 60 gün içerisinde Bölge idare Mahkemelerine işlemin iptali ve öncelikle yürütmenin durdurulması için dava açmanız gerekirdi. Sanırım bu 60 günlük süreyi geçirmişsiniz.Benim kanatime göre idari mahkeme hakimleri büyük bir olasılıkla yürütmeyi durduracaktı.Yürütme durduğu anda da sizin tekrar göreve dönmeniz söz konusu idi.Şimdi ise sizin göreve dönmeniz zor .Diger mahkemelerden lehinize karar çıksa bile siz ancak ve ancak maddi ve manevi bir hak kazanırsınız.Böyle durumlarda aklınızda olsun 60 günlük süreyi geçirmeyin.Bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim.

konuyu hem güncellemek hem de bazı gelişmeleri haber vermek için tekrar yazıyorum. Yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğüm mücadelem sonucunda engellilerin sınıf öğretmeni olması hususyla ilgili bazı çalışmaları başlatabildim. Halen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde z. engelliler öğretmeni olarak görev yapılıyorum ama özel sektörün en merhetli insanları bile inanın gözümü istismar edip düşük ücret vermekten geri kalmıyorlar, herneyse..

benim şimdi sizden ricam benim durumumda herhangi bir sebepten ataması iptal edilip mağdur olan öğretmenlere ulaşmanız ve benimlr irtibat kurmalarını sağlamanız. Ne kadar çok sayı olursa o kadar iyi olur..

MSN: mericcan_21@hotmail.com

Benzer bir durum şu an çalıştığım Adalet Bakanlığında benim de başıma geldi.
Durum bildirir heyyet raporunda ne yazıyor. Uğur hocam sana gelen yazılar ve diğer evrakları taratıp siteye koyarsan bizim için daha bilgilendirici olur.
Daha önce Hasan Hocam bununla ilgili milli eğitim bakanlığına dava açıp idare mahkemesinde kazanmıştı. Sitede tüm evrakları var.

Size gönderilen evrakları bekliyorum.

Hocam bilgi ve belgeleri taratıp koyarsanız bizim için daha bilgilendirici olacaktır. Ayrıca Hasan hocamın başından böyle bir olay geçmiş, site de tüm verileri var.

Her türlü yardıma hazırım.

Şimdiden allah kolaylık versin.

Hukuki süreci kaybettim!
Konyla ilgili güncel bilgi: /www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=41843

Elinizde (Çalışabilir)Sağlık kurulu raporu olduktan sonra hiç kimse öğretmen olmanıza engel olamaz.Bu konu ile ilgili Danıştayın aldığı önemli kararı aşağıda yazıyorum.Mahkeme sonucunu temyiz ettirir,ve aşağıdaki kararı emsal olarak gösterebilirsiniz.
GÖREVİN DEVAMLI OLARAK YAPILMASINI ENGELLEMİYECEK DERECEDEKİ BAZI SA-
KATLIKLARIN MEMURİYETE ALINMAYA ENGEL TEŞKİL ETMİYECEĞİ HK.<
Davacı, sakatlığı nedeniyle öğretmenlik yapamayacağına dair kararın ve
öğretmenliğe atanmasının iptaline ilişkin 4.4.1982 tarihli işlemin ip-
talini istemektedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin 7.bendinde "Görevi
ni devamlı yapmasına engel olabilecek vucut veya akıl hastalığı veya
vucut sakatlığı ile özürlü bulunanların memurluğa alınmayacakları hük-
me bağlanmıştır. Bu madde hükmüne göre görevin devamlı olarak yapılma-
sını engellemiyecek derecedeki bazı sakatlıkların memuriyete alınmaya
bir mani teşkil etmiyeceği ihtilafsızdır.
Dava dosyasının incelenmesinden davacının Antalya Devlet Hastanesinin
11.9.1981 tarihli raporu üzerine 4.11.1981 tarihinde Bursa Kız Lisesi
Din Bilgisi ve Ahlak dersleri stajyer öğretmenliğine atandığı, tayin
emrini 2.1.1982 tarihinde tebellüğ ederek göreve başladığı, Bursa Dev-
let Hastanesince 4.2.1982 tarihinde "öğretmen olamaz" şeklinde rapor
verildiği, bilahare davalı idarece davacıya öğretmenlik yapıp yapamaya
cağı konusunda herhangi bir Tıp Fakültesi Ortopedi Kliniğinden alacağı
rapor üzerine işlem yapılacağının bildirilmesi üzerine davacının Hacet
tepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Kliniğinden 1.3.1982 tarihli
rapor aldığı, mezkur raporda "öğretmenlik yapmasında sakınca yoktur"
dendiği ve 5.1.1982 tarihli davalı idare Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
kararında ise bu rapora uyulmasına karar verilmesine rağmen daha sonra
bu karardan rücu edilerek ilgilinin sakatlığı sebebiyle öğretmenlik ya
pamayacağına dair karar verilerek öğretmenliğe atanmasının iptal edil-
diği anlaşılmaktadır.
Davacının Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortepedi Kli-
niğinden aldığı 1.3.1982 tarihli raporda "öğretmenlik yapmasında sakın
ca yoktur" denmesi ve okuttuğu dersin mahiyeti itibariyle de öğretmen-
lik yapmasında sakınca bulunmadığından, davalı idare ilgili hakkında
öğretmenlik yapamayacağı yolunda karar alınmasında ve öğretmenliğe ya-
pılan atamanın iptaline yukarıda anılan 657 sayılı kanunun 48.maddesi-
nin 7.fıkrasına uyarlık görülmemiştir.
Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemlerin iptaline karar verildi.
Bu arada tüm Öğretmenlerin 24 kasım Öğretmenler günü kutlu olsun.

Bulunduğun ilin barosuna git adli yardım talebinde bulun

sevgili kardeşim denizli barosuna git adli yardım diye birşey var.Orada senden bir takım belgeler isterler kolay onları hazırlar verirsin sana ücretsiz avukat tayin ederler.( yeterki burda muhtarlıktan fakirlik belgesi zannedersem alınması)
yani adli yardım talebinde bulun baroda vardır dilekce

sayın öğretmen_20 konuyu ilgiyle okudum herşeyden öte sizin gibi başarılı bir insanı ve tüm dostları saygıyla selamlıyorm, sayın vekilimiz Lokman Ayva bu konuları izlemiyormu . Bu Ülkede bundan öte alınteriyle kazanılmış bir hak daha nasıl olabilir.

durumunuzu çok üzüldüm.umarım hakettiğiniz görevinizin başına en kısa zamanda gelmeniz dileğiyle....devlet yapacağına yapıyor yine....
size duyduğum saygıyı herkesin duyması dilerim. istekleriniz geç ve güç olmasın.

arkadaşım karar eline tebliğ edilmediği sürece herhangi bir itirazda bulunamazsın zaten karar sana tebliğ edilmediği sürece öğretmenliğin kabul edilmişte değildir.karar beklediğin şekilde eline ulaştıktan sonra zannedersem 2 hafta itiraz süren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açma süren başlayacaktır. bu süreler hak düşürücü olduğu için kaçırmamak gerek.özellikle paracı avukatlara dikkat itirazı yada davayı acacağnı söylerler ama sonra iş yoğunluğundan sorumsuzluğundan bu süreleri geçirtirler.bizzat deneyimli bir avukatla takip etmeni tavsiye ederim.hukuki sürecinde sana bende yardımcı olmak isterim..ALLAH yardımcın olsun

pardon msjınınız yazım süresine bakmadım ve ilk msjınıza bakarak cvp yazdım.hukuki sürecinizi hangi aşamaya kadar götürüp kaybettiğinizi bilmiyorum ama umarım gidilebilinecek tüm yolları denemişsinizdir.haklı mücadelenizi devlet onaylamamışsa da hiç bir vicdan ve akıl onaylayamaz.gönlünüzden gecen en iyi dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle....

ogretmen _20 ,

Evvela karşılaştığınız bu haksız durumla ilgili ne kadar üzüldüğümü bilmenizi isterim.

Bence size karşı yapılan en büyük yanlışlk eğitim fakültesine başlamadan önce yasal altyapının anlatılmamış olması.

yaparrrrrrrrrllllllllaaaaaaar
bu zihniyette olanlar herşeyi yapar.bizleri eve mahkumetmek için herşeyi yaparlar.
azmin kırılmasın bizler senin gibi insanların arkasındayız dualarımız seninle

Üst Alt