Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olduktan sonra arkadaşların azalması...

zamankaybı

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sonradan engelli olupta engelli olduktan sonra arkadaşı azalan ya da tam tersi çoğalan oldu mu

Söylediğiniz durum herhangi bir engelli mi yoksa uzuv kaybı ya da tekerlekli sandalye de olmak mı ?

Anladım.Zor bir durum olsa gerek.Allah yardımları olsun bu durumda olan insanların.

Normal bir durum bence hedef kitlenin değişmesi gibi düşünün arkadaşların her zamanki(önceden sizinde onlarla birlikte yaptığınız) sosyal aktivitelerine devam ediyor. Bu durumda sizin yeni arkadaşlarla yeni aktiviteler bulmanız gerekiyor

kanka ben de ortopedik engelliyim sandalye kullanıyorum senin gibi arkadaşların madde üzerine kurulu hareket ediyorsa azalabilir ama gerçekten arkadaşın olsalardı yada gerçekten insan olsalardı bu olmazdı boşver gerçek arkadaşlıkların da olur ...ALLAH iyilerle karşılaştırsın ..

mami23082 arkadaşın dediği gibi boşver.

bu sözü çok severim buraya uyarmı bilmem; düz adam sami abimizden

D3a7oz.jpg

yaklaşık 9 yıldır omur ilik felçli ve şuan değneklerle yürüyorum. OF olduktan sonra birçok arakdaşimla samimiyetimi kaybettim bazılarıyla halen görüşüyorum fakat gidenlerin yerine daha iyileri geldi. Aslında gerçek arkadaşlarını şimdi kazanıyorsun. Şuan hayatıma giren insanlar zaten bu durumumu bilerek benimle arkadaş oluyor yani gerçek dostları şuan buluyorum.

çok yalnız değilsin fazla takma gidene asfalt dökmek lazim kaymak gibi gitmesi için :)

Uzmanlar 6 yıldan uzun süren arkadaşliklarin omur boyu durduğunu söylüyorlar normal de zaten 3 4 yılda arkadaş çevresi değişir insanın bunu kendi durumuna kıyaslama herkes için olan şeyler

Benimde 7 senedir omuriliğim hasarlı bacaklarımda spastisite var.Değneklerle kısa mesafe yürüyebiliyorum.Bırak arkadaşı, 4 sene kız arkadaşım olan hasta olmadan önce nişanlandığım nişanlılık sürem 3 yıl olan toplam 7 senelik ilişkim bile sona erdi.Ama bu sadece engelli olunca değil, maddi açından da dibe vursan o zamanda çevrenden arkadaşların eksilir.Çünkü paylaşacak bir şey bulamıyorlar.Menfaatler sona eriyor.Ve bizim gibi insanları görüp morallerini bozmak istemiyorlar.Millet Türkiye de geçim derdi şu, bu gibi sorunlar yüzünden zaten depresif halde. Bir de bizimle uğraşamıyorlar.Ailelerimiz bile bize yansıtmasalar da anlık olarak bizden bıktığı durumlar oluyordur. El alem ne yapsın bizi.Ama çevremde yine arkadaşlarım var.İsteyende arkadaş bulur.Çabalamak lazım biraz.

şu zamanda ne arkadaşlığı allah aşkına kardeş kardeşi aramazken ben engelli değilken de engelli olduktan sonra da yanımda arkadaşlarım yoktu her şey çıkar üzerine kurulu tabi herkesin dilinde hayat meşakati !!! temel bahane değil mi.

Bizim imanımız var olduğu sürece ve imanlı dostlarımız var olduğu sürece Allahın kullarının eşit olduğunu kabul edip ahlakını bozmadığı sürece çokda umrumda değil zira vijdanı bir imanı bir ahlakı bir olan dostlarımızda var hadolsun. hadisi şeriftede dediği gibi Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kişi, dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

gerçek arkadaş zor bulunur aga gerçek olmayan arkadaşlar zoru görünce kaçar gider. sadece kendi çıkarlarını düşünür.

gerçek olan arkadaşlar ise her şartta zamanda arkadaşını dostunu yalnız bırakmaz.

şöyle düşün. doğarken de yalnızdın ölürkende yalnız olacaksın.

hayatta tek başına kendi kendine yetebilmeyi öğren.

Birileriyle konuşmak zorunda olmadığını öğren Birilerine muhtaç olmamayı öğren.

İşte o zaman gerçek mutluluğu yakalayacaksın.

Öğrendim zaten de merak ettim sadece siz de durum nedir diye

Engel türüne göre hatta engele göre değişmez bu.
Dost kara günde belli olur diye boşuna dememişler.
Kötü,zor,yorucu,yıpratıcı vs bir süreçten geçiyorsanız bu boşanma bile olsa farketmez.
Yakınlarınız uzak olur. En yakınlarınız da daha yakın.
Bu süre içinde anlarsınız kim dostmuş akrabaymış yada kim önemsizmiş.

Evet bende sonradan engelliler kervanına kavtıldım, ikisene hastane ve ilaç tedavisi gördüm, 3_5 sene fizik tedavisi gördüm 10 sene nasıl geçti göz açıp kapanana kadar, çok şükür şimdi normal yürüyorum desteksiz merdiven inanıyorum halen, soğuk havalar çok kasıyor, alıştım ama, hasta bir Fenerbahçe taraftarıyım, her maça gidiyorum, güzel bir yüzücüyüm haftada 3 saat havuzda yüzüyorum.
Hiç pes etmedim, engelli olduktan sonra evlendim, birde çocuğum var Allah onun acısını bana göstermesin, çok zor ve dengesiz bir durumdayım, arkadaşlarımla hep mesafeli uyum içindeyim, çok şükür fazla zorlanmıyorum,
Onlarla da bazen bağımsız kararlar alabiliyorum,
Saygın bir çevremde var fakat %40 engelliyin, her işi yapmıyorum, zaten tıp ben yasak, ihtiyacında yok, bilgeytsi gibi, sonradan engelli arkadaşlarım oldu, eski arkadaşlarımı unuttum, onlarla görüşüyorum,
Sadece beni engelliler ilgilendiriyor, onların yasal hakları ve ne yaptıkları
Buda son derece doğal bir şey

Engelli olduktan sonra arkadaşların azalması diye birşey olmaz, Engelli olduktan sonra herşeyin gerçeği yanında kalır, Sahteler kaybolur... Aslında bu sana bir ödüldür çünkü kalanlar gerçek dostlarındır ve sana gerçeği görme imkanı verilmiştir. Ki bazı insanlar gerçekleri ömrü boyunca göremez sanal bir çevrede yaşadığını zanneder ve ölür gider. Oysa gerçek insanlarla yaşam çok daha keyiflidir, Sanal değildir.

En iyisi hiç arkadaşın olmayacak.. insanın kafası daha rahat oluyor.. tabi bu söylediğim şey benim gibi yalnız yaşamayı sevenler için geçerli..

Arkadaşlık dostluk herkesle zaten olunmaz.

Engelli veya engelsiz bunlar standart adamların düşünceleri gerek yok yapmayın böyle niye kendinizi boşluğa atıyorsunuz ki?

ortapedik hastayım doğuştan. yürüyebiliyorum. sonradan dışarıya çıktığımda aküllü sandalye kullanmaya başladım. vesayre vesayre
bu konuda biz insanları balıklara benzetiyorum.
şöyle yani..
evimizde akvaryumda balıklarımız vardı. pirana. vatos. ve akvaryum balıkları. bunlar küçüktü nasıl desem kardeş gibi büyüdüler. pirana hiç beslenirmi yapmayın diyorlardı ama annem elleriyle beslerdi sucuklar falan.
piranalar annemin elinden sucukları hızla kapardı :)
sonra yeni balık aldık akvaryuma koyduk. ertesi gün uyandığımızda o balık yoktu. sanırım pirana doymadı :D
benim hikayemde buna benziyor. doğduğum şehirde yada büyürken hiç yadırganmadım.
lakin daha sonradan geldiğim şehirde bahaneleri engelim olsa gerek pek arkadaşım olmadı. tıpkı sonradan gelen balık gibi..

neyse kalan sağlar bizimdir. :eek:

engellilerin halktan koparan gene halk ayrıca Hak'ka dikkat edilseydi engellilerin hakkına da girilmezdi bu kadar

Toplum farklı olanı dışlandığını sanarken aslinda farklı olan dışlamıştır toplumu

merdivenler ulaşım araçları kamu binaları önyargılar vs kim kimi dışlıyor acaba kaldı ki burada bile toplumun bu yapısını benimsemiş dert çeken adama çek tabi banane diyen insanlar kendilerine engelli deselerde sadece engelli raporu alabilmiş kimseler var damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derdi çekmeden anlaşılmaz ...

Acıyı hissediyorsan canlısındir başkasının acısını hissediyorsan insan.

ondan mı halktan kopan daha doğrusu koparılan Hak tan da kopar deniliyor garip ya insanoğlu

Üst Alt