Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olmak bir sınav ile başlayıp yaratıcıyı sorgulamaya varmak
inanç sistemleri insanları pasifize edip sorun çıkarmalarını engellemek, bir nevi uyuşturmak için vardır zaten. ne demişler; "Dinler, sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır."
netbus çok doğru yazmışsın dostum! Karl Marx da söylemiş: "din toplumların afyonudur"
özellikle yazılı kanunların olmadığı dönemlerde dinler insanları kanunlar çerçevesinde tutmak için çok işe yaramıştır. yazılı kanunlar yokken dinler insanların kanunu olmuştur.
musti sen şimdi afrika daki bu çocuğa bakıp haline şükür mü ediyorsun gerçekten ben bu resme baktığımda hayatın ne kadar acımasız olduğunu görüyorum ve ürperiyorum daha çok .
Şunu unutmayınız ki, bu dünya imtihan dünyası gerçek hayat öbür dünyaymış.Allah sevdiği kullarına dert sıkıntı veririrmiş kaldırmayacağı yükü vermezmiş demek ki biz kaldırıyoruz ki,Allah cc.bize layık gördü bu hayatı
Birde şunu söylemek istiyorum şuan yaşınız daha çok genç böyle düşünmeniz çok normal,bende o yaşlarda sizin gibi düşünüyordum ama yaş otuzların üstüne çıkınca daha mantıklı düşünüyorsun.Kafana birşey takmıyorsun.
30 yaşından sonra demişsinde, ben 30'u geçtim. 20li yaşlarda inanıyordum ki sonradan aydınlandım diyelim. hayal dünyasında yaşamayı bıraktım gerçekleri gördüm.
arkadaşlar herşeye rağmen şükür etmek gerekir bence. beterin beteri vardır her zaman. bende görünğrde bi rahatsızlık yok ama hastayım ve benden ağırları görünce bende bişey yok diyoum. bazen çok sıkıntım oluyor ama buna rağmen herzaman şükür diyoum. bu halime bilerkere şükür.dünya bi sınav yeri ve herkesin sınavı farklı olabilir kimi hastalıktan kimi evlattan kimi atadan kimi maddiyattan kimi dertten beladan. ama herkes bi sıkıntıda. ben hiçbir zaman insanların engelli olanlara farklı baktığını sanmıyorum.her zaman istisna durumlarda vardır ama bizim toplumumuzda yinede yardımseverlik vardır. ama herşeye rağmen bu halimize binlerkere şükür olsun beterin beteri var
sınav niye bu kadar uzun ki saglıklıykende dertler bitmiyordu daha da artıyor sabrın karşılığını bu dünyada alabilmeli insan bence öteki tarafa giden çok gelen yok
Beğensek de beğenmesek elimizdeki imkanlarla bu hayatı yaşayacağız ALLAHtan ahiretten kitaptan şüpheye düşmek yanlıştır gözlerinizi kapatın ve sinemada kendi hayatınızı izlediğinizi düşünün bu film belirli bir zaman sonra bitecek ve bütün insanlık bu filmde oynamış olacak hayatınızı güzel yaşayın ve mümkünse adınızı tarihe altın harflerle yazdıracak başarılar için uğraşın unutmayın film bitecek zamanın kıymetini bilelim sevgiyi nefreti vs duyguları göremiyoruz ama onlar var ALLAH da var bu kadar nimet yaratılan evren biz insanlar için sorumluluk insanlara verildi insana seçim iradesi de verildi şükredelim elimizdekilerin kıymetini bilelim
ben fiziksel engelli değilim. diyabetiğim. arada bir 20-30 kg alıp veriyorum ama bir sorun teşkil etmiyor. sonuçta xxl elbiseleri rahatlıkla taşıyabiliyorum. pazardan vede lc waikikiden giyiniyorum. hatta önceki yıllar, yaptığım sporlar sayesinde iri ve iyi bir vucuda sahibim.
diabet + arada bir göz bozukluğu vs vs..... (kullandığım ilaçlar sayesinde diyabeti neredeyse yok ediyorum. yoksa hergün insülin yapıp ardından 3-5 tane topkek yiyemezdim.) yine diyorum diyabet iyi bir hastalık değil. ortapedik bozukluklar bir sınav değil. iç hastalıkları size verilen bir ceza değil. sizi kandırıyorlar.