Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmam banka borcunun ödenmesi konusunda bir kolaylık sağlar mı?

ist01

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
43
merhaba çok zor durumdayım ben % engelliyim bundan yaklaşık 3 4 yıl önce çeşitli bankalara kredi kartı borcum bulunmakta yaklaşık toplam 5000 lira civarında 4 yıldır bu bankalarla icralık durumdayım ısın acı tarafı ısı engelli oldum ıcın ıs bulamamaktayım ve durumumda çok kotu devletımım bana sağladığı haklardan yararlanamıyorum icra korkusu yüzünden adres beyanında bulunamıyorum şuan ablamım yanına sığınmış durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum 4 duvar arasına çakılıp kaldım bu bankaların borcuma karşılık tasıt yapmasını ıstedım fakat cok yuksek mevlalar soledıler bende devletın bana 8 yıl once bagladıgı 2022 ozurlu aylıgı 3 aydan 3 aya 650 lira ile gecinmek zorundayım hıc bır mar varlıgım olmadıgı ıcın hıc bırsey yapamıyorum bankalar benı bulacak dıye korkumdan adres beyanında bulunamıyorum hıc bır yerden yardım talebınde bulunamıyorum su gunlerde ulkemızde hak adeletten bassedılıyor fakat ben sunu anladım engellı oldum ıcın benım yasamaya hakkım yok sızden okudunuz ıcın tskler

Bir işe yerleştiğinizde banka mahkeme kararı ile maaşınızın bir bölümüne haciz koydurabilir. Uzun bir süreç işleyecek ve geri ödenecektir. Adres beyanına gelince boş bir evi adres olarak göster. Ne alacağını bilemeyecekler dolayısıyla maaşınızın bir kısmına haciz koymaktan başka alternatif bulamayacaklar.

Mr.no benim durumum yokki boş evi nerden bulacam ben ayrıca ıse gırmem ımkansız tekerleklı sandelye kullanıom kımse almazkı ıse

Böyle bir soru sorulması bile çok saçma...(ben enegeliyim diye kırmızı ışıkta geçenlerin zihniyeti)

Tekerlekli sandalye kullanman işe girmene engel değil ki. Durumuna uygun iş mutlaka bulunur. Hemen umutsuzluğa kapılma. Herşeyin bir çözümü var. Uğraş isteyecek biraz daha da uğraşacaksınız.

Daha önce çalışıyor muydun bilelim mesela?

kısaca bir özgeçmiş bilelim çözüm üretiriz.

Sgurkan soru saçma olabilir ama nasıl soracağını nerden bilsin? aklına eseni sorsun da çözüm üretelim.

Sgurkan; snn hıc caresızlıge kapıldınmı veya basına boyle bıse geldımı gelmedıgı ıcın soru cok sacma dersın ben burda para dılenmıyorum ben burda ne yapa bılırım dıe fıkır ıstıyorum ayrıca bnm konu baslıgım bu sekılde deyıldı deığıstırmısler

bu arada mrno ıs olarak yapabılecım bılgısayar uzerıne webtasarım pc teknık konularda fakat bu bılgılere sahıp olmam bıle bana ıs buldurmadı yıllarca

Sn.Erol bey,ben sorunun soruluş tarzının saçma olduğundan bahsetmiyorum,böyle birşey olamaz yani biz engelliğiz diye engellilere özel ödeme şekli yoktur,neden toplumda hep kendilerini farklı göstermeye çalışırlar onu anlamış değilim.Kısacası,Normal insanların boç ödeme şekilleri nasılsa engellilerin de ödeme şekilleri aynıdır özel bir ödeme şekli yoktur yani...

sgurkan;

sen devletın sana sagladı herhangı bır maddı yardım alıormusun engellıere sagladıgı destekden faydalanıormusun sen burda dıyorsunku sen maasda alma ben burda kendımı ayyırmıyorum ben burda para ıstmeıyorum bnm anlatmak ıstedım ne yapabılırım bu konuda sen benım yazılarımı okumadan cevap verıosun galıba ozaman tum engellıler kendılerıne tanınan ozel haklardan feragat etsın sen bunu demeye getırıyon

fikret kardeş..
cözüm mü istiyon piskolojik destekmi??? karar ver ??

Kavga etmenin bir çözüm olamdığını biliyoruz. Engelli bireyi aynı sınıfa sokamayız. Kimisi acizdir kimisi güclü kimisi bilgilidir kimisi cahil. Devlet de bu insanları sınıflandıramaz. İş bulamaz hatta yardımcı bile olamaz..

Neyse konumuza dönelim. Sgurkan dediğim gibi nasıl soru sorulması gerektiğini bilmediğimiz olur. Birden tepeden düşer gibi sorarız. Olabilir diyorum, aşınayım bu durumlara: saçma olsun yine sorsun. Engellinin önünü tıpa ile tıkamak yerine bunun uygun olmayacağını bir dil ile ifade etmek daha makul.

İş konusunda sabit kalmışsınız. Biraz geniş yelpazede bakmalısın. WEB tasarımı işi bende yaptım ilk başlarda iyi para getiriyordu. Zaman içerisinde o mesleği artık kundaktaki bebeler bile yapabiliyor. Bırakmışım zamanında iyi oldu sanırım. Farklı işlere bakabilirsiniz. Olmadı ise 2022 maaşı bağlatabilirsiniz.

İst01 özgeçmişini biraz daha açmalısın.
Merak ettiğim konus şu: Kredi kartına nasıl sahip oldun? İş sahibi olmadan kredi kartı nasıl alınıyor bunu çözemedim.
Bir işin olduğu varsayarsam ne kadar süreliğine çalıştın? vs vs
Banka konusunu en sona bırak; 2022 maaşı bağlanabilir mi size bilmiyoruz? verdiğin bilgiler ışığında bir yere gidemiyoruz.

WEB işi değilde başka iş bulabilirsin? İnternet sitelerinde bir gezin bak bakalım mesela telefonlara bakacak birileri arıyor: yapabilir misin,
mesela? WEb işini bırakıp bilgisayar-radyo televizyon vs tamirciliğine döndüm. Onuda bırakıp başka işlere de döndüm. Hayat bu bazen bir işte sabit kalmamak lazım.

rusa;

sayin rusa pıskolojık olarak saten bıtmış durumdayım cozum olarak bu konuda destek veren bır mercı varmı basbakanlık ozurluler ıdaresının yayınladıgı bm bıldırgesı okudum ona rıyaten burada konuyu actım yanı ben bu durumda nasıl bır yol ızlemelıyım tabı bu durumda olmayan kısıler ıcın garabsenır ama ben tum engellı kardeslerın yararlandıgı haklardan bı adres beyanı yuzunden yararlanamıoyurum sgurkan hanım efendı konuyu anlayamamıs demek ısdeıdm bu

Fikret bey,o yazdıklarımdan siz gerçekten bunlarımı çıkartıyorsunuz inanamıyorum ya,size diyecek başka hiç birşey bulamıyorum ve susmayı tercih ediyorum.
saygılar efendimm.

abı 8 yıldır 2022 maas alıyorum saten kredı kartını zamanında sızınde dedıgınız gıbı wab sıte tasarlıyordum ufak bır ınternet kafem vardı 5 10 pc lık ozamanlar bankalardan kısıler gleıordu kredı kartı teklıflerı yapıyolardı bende aldım sonra dukkanım soyuldu ordan gecım saglıyordum kırayı odıyemez oldum sonra faturalar bındı kredı kartına dayandım mecbur ve buzamana bole geldım 28 yasındayım ısmım fıkret ıstanbuldayım

burada çok saçma bir şey var ve kimse ona değinmiyor...neden kredi kartı aldın ve nereye harcadın,neden ayağını yorgana göre uzatmadın,ben yüzde 83 engelliyim ama hep dışardayım,sandalye kullanmak engel değil,çalışmaya,ben sana benim yaşamımdan kısa bir örnek veryim...2009 yılında şiledeydim ve kışın yaptığım kolye ve bileklikleri yazın sattım,hiç bir şey yapamazsan,bleklik yapabilrisin,takı tasarımını kursuna gitmene gerek yok yaratıcı olup bir şeyler yapabilirsin,ancak senin burada ne istediğin belli değil,hem engelliyim diye ayrıcalık istiyorsun borçtan kurtulmak için hemde bir şey yapmak istemiyorsun,tekerlekli sandalye kulanıyorsun diye,unutma bir zamanlar abd devlet başkanıda tekelrlekli sandalye kulanıyordu....

Neyse konumuza dönelim. Sgurkan dediğim gibi nasıl soru sorulmasını bilmediğimiz olur. Birden tepeden düşer gibi sorarız. Olabilir diyorum aşınayım bu durumlara: İş .

Erol bey,önceki yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız sanırım ki aynı soruya tekara açıklama yapmak durum da kalıyorum....Ben sorunun soruluş tarzının saçma olduğundan bahsetmedim zaten,engelliler için böyle bir ödeme ayrımcılığı yoktur demek istedim.

İyi bir hikaye...
Bir işe girip borcu ödemekten başka çare yok. Yapabileceğine uygun bir iş bulmalısın.

Borcunuzu kapatmadan bir işe yerleşirseniz icralık olursunuz yine. dediğim gibi maaşınıza haciz koyarlar. Asgari ücretle calışan bir arakdaşımızın maaşına da haciz konmuştu: 550 lira hacize, kalan 300 lira kendisine gidiyordu. Yetmiyor ama yaptığı hatanın telafisi yok.

Adres olarak bir boş ev göster yahu: çevrenizde yokmu boşta duran ev, gecekondu vs? O evde kalmak zorudna değilsin yahu. Ama evrakların hacizlerin ve mektupların o adrese gideceğini unutma.

Devlet işine sınavla gireceksen gir. 2012 nisanda memur alımı var ona göre kendini hazırla: İş kapsanız bile maaşınıza da yine haciz konulacak başka çözüm yok. Bankalar bir yol bulur paralarını mutlaka alırlar. Özürlülere öyle bir ayrıcalık yok herkese eşit davranılıyor. Banka borcunu sildiremezsin ödemedikçe..

Bu konuyu acmadan once supelerım vardı ınsnaların benı bır dılencı olarak gormesınden ve olede oldu sanırım yanlız sunu unutmayalımkı sartlar oyle bır hal alıyorkı ozaman anlıyorsunuz allah kımseyı bu durumlara dusurmesın kımınız bana ınanır kımınız ınanmaz tskler

ataka34;
kardes ben bır ayrımcılık ıstemedım bnm demek ıstedım bır adres beyanı yuzunden butun haklarımdan mahrumum bu konuda ne yapabılırım ama sızler benı bır dılencı olarak gordunuz onun ıcın daha uzatmamım bır anlamı yok daha oncekı cevapları okursan anlarsınız ne demek ıstedımı

Amin Fikret bey, gençsin sakın ha moralini bozma. Hata yapmamak elde değil olmuş bir kere. 5000 lira kötü rakam değil. Mutlaka bir iş bulursun ve o borçları bir an önce sildirmelisin. Nisan 2012 de olası bir sınav(sanırım başvuru olacak gibime geliyor) hem çalış dersine hemde arada sırada iş bak. belki de sana uygun iş vardır bir köşede...

tmm abi oyle yapmaya calısacam saten ben borcumun sılınmesını ıstemedım sadece bunu ertelerlermı kanunlar varmı bule bıse bunu anlamaya calıstım duyarlılıgın ıcın saol abı

bir zamanlar abd devlet başkanıda tekelrlekli sandalye kulanıyordu....

Orası amerika tekerleklerine uygun mimariler:)

Kıyas yaparken biraz tutarlı kıyas yapalım.

Türkiyede yürümesi gerekn adamda t. sandalyeye mahkum parası yoksa!

Kendi başına t. sandalyenle bakkala bile gidemessin afedersin...

Şimdi gelelim. Konuya sizin sandalyeli olmanız ağır engelli olmanız demek gibi geldi bana...
Gidip evde bakım parasına müracat edin. Gelirimde yok dediniz. Demekki bu para elinize geçer.

Yaklaşık 2022 ile birlikte elinize 1000 tl gibi bir rakam geçer.
Bu parayla borcunuzu ödersiniz.

Bişeyi olmayanın bişeyini alamazlar.

Devlet malesef vatandaşının hakkına gelince ortada yok. Bi lira borcu olanın banka borcunu kat kat fazlasıyla tahsil ediyor.
Söz konusu zenginin menfaatleri olunca devlet hemen zengine kol kanat açıyor. Gerekli ne yasa varsa hemen zengine tahsis ediliyor.
Buna vahşi kapitalizm ve düzeni diyoruz. Malesef günümüzde bütün politikacılar bilerek / bilmeyerek bu sistemin çarkları olarak görev ifa ediyor.

Saww,

sanirim siz anlamısınız herkes aynı deıldır bazen en uc noktadan kıyaslıyolar 2000 bınlıralık borc 3 yılda 5 bınlıra oldu avukata dıyorum ayda 50 100 liralik taksitlere bol yok dıyor ayda 300 500 odıcen dıor adres beyanı verdın anda kapına hacızı dayarım dıyor bu yuzdende kımse evını acmak ıstemıor napacam sımdı oleyımmı ben agır ozurlu konusuna gelırsek &69 engellıyım tekerleklı sandelye kullanıyorum 4 cu katta asansorsuz bında oturuyorum bakkala gıde bılsem saten gıdıp ıncı boncuk satarım

Senin ailen yok mu?

oyle genıs bır aılem yok annem kız kardesım onlarda ancak gıderlerı karsılıyor

kardeşim taksit taksit cevap verme lütfen!
aile toplam geliriniz 1200 tl yi aşıyormu?

Kişi başı geliriniz 400 tl yi aşmıyorsa evde bakım aylığına başvur.
o parayla borcunu ödersin.
Allah kolaylık versin.

Böyle bir soru sorulması bile çok saçma...(ben enegeliyim diye kırmızı ışıkta geçenlerin zihniyeti)

Öncelikle Sultan Hanım bu sorunun saçma olduğunu düşünmüyorum, belki soru soruş şekli daha farklı tarz da olabilirdi.. Ben psikiyatri nedeniyle engelliyim.. Yaklaşık 5 yıllk eski bir bankaciyim.. Sağlık nedenlerimden ötürü bankacılıktan ayrılmak zorunda kaldim. Ayrica psikiyatrik olaran rahatsızlığım zamanlarinda 5-6 tane kredi kartını sınırsızca - hesapsızca kullandim ( Hastalığım Nedeniyle ) .. Bu gibi hastalıklarin atak dönemlerinde insanlar evlerini bağışlayabiliyor, servetlerini harcayabiliyor, sonunu düşünmeden hesapsızca yatırımlar yapabiliyor.. Bende 2006-2007 yılından beri 5-6 banka ile uğraşmaktayim. Ana Para borcu yaklaşık 40. 000 - 45. 000 TL civarında, 5 yıllık faizi düşünün 70.000 - 80.000 TL belkide bilemiyorum..Ben üstelik bunlari yaparken bankacı idim, kartlarin merkezinde olmama rağmen..Diyeceksin ki ailen bu harcamalari yaparken nerede idi, bu hastalık oyle bir sinsi hastalık ki ALLAH KORUSUN ancak başına gelince anlaşilir.. Sanirim fikret kardeşimizin düşüncesi temiz, aktarımı biraz yanlış oldu..Ancak Sultan HanımIn yaklaşımı daha bir yanlış.. Ben yukarida özetledim, sanirim beni anlamiştir.. Evli olmadiğim icin anne - baba yaşiyorum.. Onlarca kez icra icin geldiler.. Evdeki eşyalarin faturaları baba ve anne adına olduğu icin icracilar yazsa bile evden goturemiyorlar.. Şoyle ki : Mallar yazıldı ve faturaları da borçlu üstüne degilse , mesela bendeki gibi babanin üstüne faturalar, babam gidip İSTİHKAK davasi acip, mallarin faturalarini ibraz ettiğinde, bu mallar bana ve eşime aittir, faturaları da bunlardir dediğinde mahkeme aciliir, hakim baba lehine karar veriyor..Bende bir tane orneği var, diğer gelen icracılara da ailem onlari gosteriyor.. Bu fikret bey icin bir yontem olabilir..Adres ablanin yanina beyan edersin, TV , Buzdolabı, vs vs eşya faturaları ablan ya da enişten uzerine ise, bu şekilde yapabilirsin..Avukatlara bakma sen, korkutmak icin binbir turlu yalan atiyorlar .. Rahat ol..

Mr.No;
Erol Bey , yukarıda bahsettiğiniz konuda bir yanlisiniz var, ya da arkadasiniz size yanlis aktarmış olmali.. " Bir kişinin Maaşına Haciz ancak ve ancak 1/4 üne konabilir.. Oda yaklaşık 215 TL dir. Kendisine de 635 TL civarinda maaş kalır.. Diyelim ki 4 bankaya borcu var. Mahkeme kararı ile önce maaşa giren X banka her ay 215 TL borclunun maaşından kesinti alır..BU X bankanın borcu ne zaman biterse diğer kalan 3 bankanin siralamasi nasilsa sırayla onlarda girer ve kesinti yapılır..Aynı anda 1 bankanin kesintisi mümkündür , bilginiz olsun.. Şoyle durumlarda olabilir: Emekli maaşları haczedilemez.. Ancak 2 yolla haciz olur.. Ziraat Bankasindan emekli maaşi aliyorsa ve Ziraat Bankasinin Kredi kartı ya da bireysel kredi borcu varsa , emekli maaşi bu şekilde ziraat bankasi tarafından haciz edilebilir.. Ya da Devlete SGK borcu var ise ( Prim ödemesi vs vs ) o şekilde de devlet emekli maaşina haciz koyabilir..

Avukatlara bakma sen, korkutmak icin binbir turlu yalan atiyorlar .. Rahat ol..
,

Evet çantalı hırsızlar kolpa yapıyor. Korkulacak bişey yok!

Hocam bu borcuna karşılık hakimler ne kadar hapis cezası verebilir?
Atıyorum bu cezayı yattı çıktı borcu siliniyormu?

saww;

"Yada en güzeli bankanın zalimce faizlerine boyun eğmemek için. Gidip 2-3 ay hapis yatın çıkın.
Bişeyi olmayanın bişeyini alamazlar. "

saww hapis cezası borcu ortadan kaldıran bir durum degildir. Eskiden mal beyanında bulunmayanlara 10 günlük bir hapis cezası sistemi vardı ve şu anda o yasayla kalkmış durumda.. Hapis cezası şu şekilde var : Örneğin Fikret Bey icralık olduğu bankalardan biri ile taksitle ödeyeceği konusunda anlaşmaya vardı: 24 ay ve 200 TL taksit diyelim.. Arada bir protokol ve sözleşme imzalandı.. Eğer Fikret bey imza attiği sözleşme ya da protokoldeki şartlari yerine getirmez ise Davalı taraf mahkemeye başvurup Tazyik Hapis Cezası isteyebilir. Mahkemede bildiğim kadariyla en fazla 90 gün oluyor, 60 gün hapis cezasi verirse , bu şekilde oluyor..Temyiz edebiliyorsun ancak hapis cezasi kesinleşirse Borc tamamen kapatılmadan hapis cezasi kalkmıyor, Diyelim ki hapise girdin ve cıktın..Borc aynı miktar da dewam eder.. Sadece taahhüdünü yerine getirmediğinden dolayı 60 gün boşa yatmış oluyorsun..saww in dediği mantıkla gir , cık hapse ancak borc ortadan kalmıyor..Eksik bilgi budur..Düzeltmek istedim cok onemli konular cunku..Engelli de olsan hapis cezasi kesinleşirse yapacak bisey yok..

Senin gibi örnek çıkması bir arakdaşımıza da yol göstermesi güsel birşey cidden sevindim...

Ben sadece gördüğümü aktardım asgari ücret maaşından 500 lira icraya gidiyorsa bilemeyeceğim. Belki banka ile anlaşmışlar. Öyle birine can damarından soru soramam. Konuyu açan arkadaşımıza dedim; maaşınıın bir kısmına mutlaka haciz koyarlar o kadar. 1/4 mü 1/3 mü bilemeyeceğim. Belki banka ile anlaşır çabuk borçları bitsin isteyebilirler. Bir yıl iki yıl dişini sıkar biter. 5000 lira küçük bir meblağ. 500 öder bir yılda bilemedim belki bir yıldan daha az sürede kurtulur mesela.

Evet çantalı hırsızlar kolpa yapıyor. Korkulacak bişey yok!

Hocam bu borcuna karşılık hakimler ne kadar hapis cezası verebilir?
Atıyorum bu cezayı yattı çıktı borcu siliniyormu?

saww tesadüf yukarıda yorum yaptığın konuya verdiğim cevapta bana sorduklarini bulabilirsin kardeşim

Üst Alt