Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Engelli olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Siz bir engelli olarak yaşamış olduğunuz toplumda engelli olmanın avantalarını ve ya dezavantajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Engelli olmakla hayatınızda neleri kaybettiniz? Veya engelli olarak hayatta bir kazanımınız oldu mu?

Yukarıdaki soruların doğrultusunda toplumumuzda ki engelli olan insanların elbette ki hayatta çeşitli kazanımları veya kayıpları olmuştur. Benim burada anlatmak istediğim engelli arkadaşların sadece engelli oldukları için hayatta kaybettikleri imkânlarını ve kazanımlarını burada dile getirerek. Engelli olan arkadaşların da bu konularda bilgilendirerek kendilerine bir örnek teşkil etmesidir.

Ben kendi açımdan olayı ele aldığım da Bir engelli olarak hayatta çok fazla bir şey kaybetmediğimi düşünüyorum. Ben görme engelli olduğum için. Eğer görmem daha iyi olsaydı. Veya ailem daha bilinçli olsaydı. Mutlaka daha iyi yerlerde olurum diye düşünüyorum. Aslında şu anki olduğum yerden de çok rahatsız değilim. Tabi hedeflediğim yerde değilim ama en azında kimseye de muhtaç değilim bu da benim için yeterlidir.

Engelli olarak en önemli kazanımım ise engelli kadrosundan bir işe girebilmemdir. Ama bunun için gerçekten çok büyük bir mücadele verdim. Ama sonun da girmeyi başardım. Allah’ım herkese nasip etsin inşallah.

Engelli olupta kazanımmı??..:) Bence kaybettiklerimizin yanında (eğer varsa ki ben olduğunu düşünmüyorum)kazanımlarımız hiçbişey ..Ben foruma dün üye oldum ve aşağı yukarı tüm yazılanları takipetmeye çalışıyorum problmlerde ufak farklılıklarda olsa genelde aynı ve dediğim gibi problem..
Ve bizlerin yaptığıda pollyannacılık oynmaktn başka bişey değil.

ya bu ne biçim bir soru,ne biçim bir konu.engelli olupta insanlar ne kazanabilirki kaybettiklerinin yanında...demişsinizki en büyük kazancım engelli kadrosunda iş bulmam...iş bulmak için engellimi olmak gerekiyor.sizin kazanç anlayışınız bu mu?sağlıklı bir birey olsaydınız hiçmi iş bulamayacaktınız? ozaman herkes engelli olsun kazançları olur çünkü iş bulur dimi? sırf konu başlata billmek,bir başlık açmak için böyle saçma sapan şeyler yazmayın...

:(

Kaybettirdiklerinin yanında bunun söylenmesi bile kayıp bence kazancı nasıl olabilirki...

defnex

Herşeyden önce kimsenin fikir görüş ve önerilerine saçma sapan deme hakkı kimsenin insiyatifinde olamaz.Bu konuda biraz saygılı olunuz.
Ben bu sitede hiç bir zaman başlık açmak için bir konuyu da gündeme getirmem bir paylaşımım varsa bunu en içten bir şekilde kader arkadaşlarımla paylaşırım.
Ben engelliler konusunda insanları bilinçlendirmek için bu sitede bir çok konuyu paylaştım ve paylaşmaya da devam edeceğim.
Benim kazanç anlayışımda engelli olarak iş bulmak yoktur. Engelli isen bu hakkını ve diğer haklarını sonuna kadar kullanmak ve engellileri haklarını kullanmaları konusunda bilinçlendirmek vardir. Oysa ülkemizde engellilerin hakları o kadar sınırlı ki; Bu konudaki daha önceki yorumlarımı okursanız sanırım beni daha iyi anlarsınız.
Ayrıca ben iş konusunda sadece kendimin böyle bir kazanımın olduğunu belirttim elbette yeterli değil. Ben bunu her zaman dile getiriyorum. Sadece insanların yaşadıkları sorunları burada paylaşmasını istedim.

eee işte,ne güzel kazançlı çıkmışsınız.engelli oldunuğunuz için sizin avantajınız büyük.işiniz olmuş.

Ben sadece burada bir kazancımın olduğunu ve bununda büyük mücadelelerin sonucunda olduğunu anlatmaya çalıştım.

defnex bence çok abartıyorsun...eshat iyi niyetle söyledigine eminim konuyu saptirmayalım.

engelliliğin hayattaki yeri

Ben engelli olmanın verdiği avantajları yaşadığıımı farkediyorum.En azından ben öyle zannediyorum.Engelli de olsanız hayat yaşamaya değer.Yeter ki HAYATA OLUMLU BAKIN.

ne gibi avantaj?biraz açıklarmısın...

Ben engelliler için aslında şu anki verilenlerin hiçte yeterli olmadığını belirteyim. Fakat engelliysen Devletin vermiş olduğu imkanları kullanarak kazanımların elde edilemesi bunları kendimiz için bir avantaj haline dönüştürebilmek çok yerinde olacaktır.

Zaten engellisin diye hayata küsmenin engelliyim diye kısıtlı da olsun bu avantajları kullanmamak veya bunları bir avantaj olarak görmemek neden???

Neden? insanlar ısrarla bun kadar karamsar bu kadar kötümser. Bir olaya hangi yönden bakarsan o yönünü görürsün. Olaylara biraz daha önyargıdan uzak bir şekilde şeffaf ve iyimser olarak bakarsak sanırım buda bizim için en büyük avantaj olur diye düşünüyorum.....

eshat,ben bu soruyu hakan beye sormuştum.avantajlardan bahsedince bizimle paylaşmasını istemiştim...

engelliliğin hayattaki yeri

Mesela oyal hayatta olsun bürokatik işlemlerde olsun en önemlisi toplum içerisinde kendini konumlandırma olsun. vs...

defnex
Arkadaşım ben de bir yorum yazdım. Neden üzerine alınıyorsun. Hakan beyde isterse cevap verebilir. Buna Engel yoktur. İsteyen herkes burada cevap hakkını da susma hakkını da kullanabilir.

Siz benimle neden bu kadar uğraşıyorsunuz? Her yorumuma neden bu kadar muhalefet ediyorsunuz? Bunu anlayamıyorum.

Biz burada aynı kaderi paylaşan kişiler olarak belki farklı fikirler, Farklı görüşler ortaya koyabiliriz. Ama iş mücadeleye gelinde yüreklerimiz tektir.

defnex
Engelli olmak demek yaşama pozitif bakmamak anlamına gelmez.Engelli olmak demek hayata arka platformdan bakmak olarak algılanmamalıdır.HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER...

Mesela omurilik felçli olunca ayakkabılarınız pek eskimiyor. :))

Sakatlık konusunda şaka yapabilme avantajımız var mesela.

Dünya dışından bir canlı İstanbul'a gelse neler hissedeceğini anlıyorsunuz mesela.

Hele bazılarının inandığı gibi günah işlemek bize serbestse ve direk cennete gideceksek gel de sakat olma.

Bir çok konuda özgürsün.
Evlenmeden birlikte yaşamana etrafındaki kimse tepki göstermiyor mesela.

eshat,ben bu soruyu hakan beye sormuştum.avantajlardan bahsedince bizimle paylaşmasını istemiştim...
DEFNEX HANIM;Hayat nasıl tgörmek isterseniz karşınıza(gözünüze) öyle görünür.Manevi anlamda arkanıza aldığınız toplumun desteği avantajların en büyüğü değil mi?

mesela,her yere arabayla gidiyorsunuz.:) nereye oturacağım diye düşüncemiz hiç yok.çünkü sandalyemiz hep yanımızda :) yiyecek,içecek çoğu şey önümüze geliyor :) ekmek elden su gölden :) İŞTE BUDUR AVANTAJ :)

defnex;
mesela,her yere arabayla gidiyorsunuz.:) nereye oturacağım diye düşüncemiz hiç yok.çünkü sandalyemiz hep yanımızda :) yiyecek,içecek çoğu şey önümüze geliyor :) ekmek elden su gölden :) İŞTE BUDUR AVANTAJ :) Demişsiniz...

Devletin kendilerine vermiş olduğu sınırlıda olsun imkanları bu kadar basite ve hatta dalgaya alarak dalga geçen zihniyete Benim verecen hiç bir basit cevabım yoktur. Daha önceki mesajlarımda konuyu detaylarıyla açıkladım. Sanırım....

Yaşamış olduğumuz hayatta engelli olmanın vermiş olduğu zorlukları bütün arkadaşlar yaşamaktadır. Gerçekten engelli olmanın çok zor olduğu toplumumuzda ilk olarak toplumun önyargısı olarak bir dezavantaj yaşamaktayız.

İşte burada toplumumuzun bilinçlenerek, bizleri anlaması için biz engelli olanlara çok büyük görevler düşmektedir. Kemdimizi bir engelli olarak toplumumuza kabullendirmeliyiz. Bir engelli olduğumuz halde, bir çok işlerde başarılı olduğumuzu göstermeliyiz.

Belki bu biraz zor olacak ama bunun iiçin de mücadele etmemiz gerekmektedir.

Engellilik matematikteki "0" a karşılık gelir bana göre.Ya etkisiz elemandır ya da yutan...Bir deee sayının sağındaysa ne alaa...Ama solundaysaaa....? Yandı gülüm keten helva...:)

not:sağı solu genelde karıştırırım...:)

Elbette yaşamış olduğumuz hayatta engellilerin dezavantajlarının o kadar fazla olduğunu açık bir şekilde görmek, bir engelli olarakta bunları yaşamaktayız.

Bu kadar bilinçsiz bir toplumda yaşamak engelli olarak bizlere zaten en büyük dezavantajdır. Ama toplumdaki ve çevremizdeki insalarla iyi diyologlar kurarak bunu avantaja dönüştürmekte mümkün olabilir. Sanırım bizimde bunu yapması gerekir.

Bu hayatı yaşarken tercihim yaşamımı kolaylaştıracak ne varsa onları kullanmaktır.
Sakatım diye dünyamı zehir etmem gerekmiyor yani.

iş bulanın engeli kalkıyor galiba başlıktan anlaşılan o. ne hikmetse çalışmama rağmen baston hala yanımda. bu kadar basitmi acaba engelli olmak ve sorunu çözmek. iş buldum hadi git artık engelim mi oluyor yani. herkese tavsiye edelim.

Bırakın polyanayııııııııııııııııııııııııııı

hayat güzel her şey cok güzel sen yeterki aklına hakim olabilesin

Benim işe girmemi bir engelin bittiği gibi niteklendiren arkadaşlara buradan şunu demek istiyorum.

Ben sadece devletin bana vermiş olduğu bir hakkı büyük mücadeleler sonucunda aldığımı belirtmek istiyorum. Burada bir çok engelli arkadaşımız işsizlikten bahsediyorlar. İşte bu arkadaşlarada mücadele konusunda örnek olsun istedim. Ama bunu farklı farklı değerlendirenler oldu. Tabi bunları çok normal karşılıyorum. Burada çok iyi niyetle yazılmış olan bir çok konuyu insanların o kadar farklı algılaması gerçekten üzücü ve bir o kadar da düşündürücüdür.

Burada bu başlığı açarken Avantajları ve dezavantajları diye bir ibare kullandım. Fakat neden se genel olarak çok kişi yaşadığı dezavantalardan bahsetmemiş bu da ayrı bir konu tabi.

eshat,yine birşey yazacağım sen bu başlığı açarken bana göre bazı hatalar yaptın.engelliliğin dezavantajları nelerdir?deseydin bu kadar tepki almazın.
ne gibi bi avantajı olabilir ki ben hala anlamadım.
dezavantajı çok.yürüme,görme,duyma,algılama,ellerini ve kollarını kullanma yeteneğini kaybedebilirsin.engelli olduğunda yine aileni,işini,sevdiklerini,çevrende bir çok kişiyi kaybedebilirsin.hatta hayatını...

Değerli arkadaşım defnex; ben burada tepki aldığıma falan bir şey demiyorum. Zaten ben bir yazıyı yazarken, alacağım tepkileride gözönüne bulundururum. Her şeyide hesap ederek yazılarımı burada paylaşıma sunarım. Paylaşıma sunduğum bütün yazılarımdaki yorumlarada elimden geldiği kadarıyla cevap yazmaya çalışırım.

Ben burada bir tartışma yaparak, bir çok engelli olan arkadaşların yaşadıkları sorunların paylaşılmasını istedim. Size soruyorum? Devlet engelli olanlara hiç bir hak vermese, normal insanlarla eşit bir şekilde tutsa tepkiniz ne olurdu? O zaman sosyal devlet ilkesi diye birşey olurmuydu? Devletimizin vermiş olduğu bazı imkanlarıda görelim ki arkadaşlarımızında bunlardan faydalanmasını sağlayalım. Bunların yeterli olmadığı konusunda bende sizinle hemfikirim.

Bundan dolayı engelli arkadaşlarım için bir paylaşım sundum. Biliyorsun ki benim sunduğum tek paylaşım da bu değil. Benim yorumlarımı okumuşsan benim ne şekilde bir fikir yapısına sahip olduğumuda sanırım anlarsın diye düşünüyorum.

Sevgiler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt