Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olmasaydınız ne yapmak ya da ne olmak isterdiniz?
ahh ulann ahhh kahpe felek ne vardı sanki şöyle sağlıklı bir insan olsaydım taşı sıksa suyunu çıkaran tarzda birisi olsaydım şimdiye eşim de olurdu işim de bee e kahpe dünya batsın bu dünyaa beee....
Bambaşka bir hayatım olacağı kesin. Kariyer olarak çok daha iyi yerlerde olabilirdim, maddi imkanlarım da buna paralel daha iyi olacaktı muhtemelen. Sosyal hayatım, çevrem, eğitim hayatım, aile ve akraba ilişkilerim vesaire, her şey ister istemez etkilendi. Önceden bunları düşündükçe çok üzülürdüm ama artık geçmişle yaşamayı bıraktım, gelecek ile de ilgili pek hayalim olduğu söylenemez sadece anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. İnsan kendisini huzurlu hissediyorsa gerisinin pek bir önemi yok bence.
GRAHAM BELL Sağlıksal engel telafi edilir de, vicdani engel telafi edilemez, bundan dolayı vicdani engeli kaybetmemek gerekiyor, fiziki yada ruhsal engel gibi faktörler bir şekilde telafisi olanaklı durumlar.
Hayat devam ediyor engelli olan için de olmayan içinde..!!!
Sadelikguzeldir En önemlisi ve en zor olan kabullenme süreci ama ne zamanki samimiyetle durumu kabulleniyorsunuz işte ondan sonra bir huzur doluyor içinize. Bu süreç benim için oldukça sancılı geçmişti, olaya daha beteri veya daha iyisi açısından da bakmamak lazım. İnsan her duruma adapte olabilen bir varlık, bazen fiziksel engelimizden çok düşüncelerimizin esiri oluyoruz. Hayat her haliyle yaşamaya değer ve güzel.
Ben hayal dünyasında yaşıyordum ta ki şizofreni olana kadar ne zman şizofreni oldum o zaman anladım. Şu anda %65 şizofreniyim işlevselliği tedavi ile kısmen düzelen.aradaki fark hayal dünyasından uyandım.çalışmak istiyorum şizofreni engelli olduğum için iş vermiyorlar.1 yildan fazladir işsizim. Ekpss 2022 ye girdim onlisans 1208.sıralama 80.399 puan aldım tercihleri bekliyorum.Sürekli yapabileceğim bi işimin olmasını istiyorum.Engelli olmasaydım hayal dünyasında gezmeye devam ediyor olurdum.
genelde hayata bakış açınız nedense sorunlu evet engellinizin olması problemdir oda sizce bence sizin görmediklerinizde saklı hayat evet görmediklerinizde ve görmek istemediklerinizde yani baktığımda tamamen aslında yaşadığınız hayat neden engelliniz olmadığında aynısını istiyorsunuz ben bunu anlamadım diyeceksinizki yürüyemedim hiç veya ellerimle yemek yiyemedim tabi bu dedikleriniz göz ardı edilemez ancak önemli olan yaşamadıklarınızı hayal etmektir. yoksa klasikleşmiş şeyleri değil
Forumları dolanırken tesadüfen gördüm konuyu ama hoşuma gitmedi değil. şöyle bir düşündüm bazı hayallerim vardı. şükür üniversite mezunuyum fakat yüksek lisans doktora yapıp ilerlemek istiyorum. Engelli olmasaydım bunu yurt dışında yapmak isterdim.
ısıtme engellılerın boyle akademık karıyer yapmasına cok sevınıyor ve ovunuyorum
ıdeallerınızde basarılar dılıyorum
en dogrusunu yapıyorsunuz
kendı dılımızde egıtım yasam alanı daha uygun ısıtme engellıler ıcın
En çok olmak istediğiniz ve olamayacağınız şey nedir?
Merhaba. Ben 11 yıldır bipolar bozukluk tedavisi görmekteyim. Çocukluğumdan beri en çok pilot eğitimi almak oldu. Fakat bipolar kişiler pilotaja alınmıyor. Hiç bir zaman o zevki tadamayacağım. Sizinde hayalinizde olup engeliniz den dolayı olamayacağınız şey var mı?
Hayatım'dan yaşantım'dan ailem'den son derece memnunum Allah akıl noksanlığı vermesin kendimi idame ettiriyorum kimseye muhtaç değilim çok şükür... Engelli olmasaydım keşke demiyorum lakin aklıma gelen ilk şey bu aylarda memleketimde o uçsuz bucaksız o yeşil tarlalarda yaylalarda soluğum kesilene kadar koşmayı ve saatlerce futbol oynamayı isterdim
Subay olmayı isterdim, lakin halimden şikayetçi değilim hamdolsun. Okudum, evlendim, zorlanmadan iş buldum, devlet ve özel sektörde 30 küsur yıl calıştım, çocuklarımı okuttum, meslek sahibi yaptım, kulluk borcumdan başka bir borcum da yok, bir de hac veya umreye gidebilirsem benden mutlusu yok.
Öğretmen olmak istiyorum ama hayalim içimde kalacak gibi görünüyor.Universiteyi kazanmam, askerliğimin ertelenmesi tam bir mucize gibiydi. Ama sonra olanlar oldu ve sonradan bı şekilde ekpss'den atanmak bi umut oldu ondan sonraki yıllarda çok çalışmak istedim ama bir türlü kendime iş bulamadım.Simdi tam oldu herşey rayına oturuyor derken hastalığımın adı ve anlayışsız doktorlar hayalimi benden uzaklaştırıyor.Bundan sonra baya bı üzüleceksin diyorum kendi kendime artık evde yaşayamıyorum tüm umudumu buna bağladım. Bunların ardından büyük bir değişim başlayacak gibi gözüküyor inşallah iyi yönde olur ama depresyon beni bırakmıyor ve ilaçları bırakıp çekip gitmek istiyorum buralardan başka yerlerde yeni bir hayat kurduğumu hayal ediyorum hep ama hepsi uyanınca geçiyor çok uzaklardan bana sesleniyorlar gibime geliyor.Umarim son şans başarılı olur
Rastî zengin olmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum bu dediklerinizin kendi adıma bu böyle. Neden bu ikisini yazdım? Yapmak isteyip de tekerlekli sandalyede olduğum için yapmamın zor olduğunu düşündüğüm iki şeydi bu. Tekerlekli sandalyede olunca motora binme/gezme şansınız uzun yol için olmuyor. Engelli bireyler içinde var çeşitli motorlar fakat benim kastettiğim farklı. Yani başlık engelli olmasaydınız ne yapmak isterdiniz olduğu için ve engelimden kaynaklı bu iki şeyi yapmam oldukça zor olduğu için müsadenizle bunları yazma hakkım olsun dimi yamaç paraşütü çok uç bi nokta gibi geldiği için belki böyle söylediniz bilemiyorum ama ayaklarım tutuyor olsaydı bu ikisini kesinlikle yapacağımı söyleyebilirdim
Başlığı çok mu geniş düşündüm acaba,tekrar tekrar sorguluyorum... Hani evet engelli olmadan önce öğretmen olmak ve bir kız çocuğuna sahip olmak gibi heveslerim vardı onları mı yazmalıydım ki bunlar engelliyken de yapılabilir şeyler diye (kendi engel grubum için diyorum) yazmadım orda mı hata ettim
denizkızı Elbette siz de haklısınız ve yapacağınız yoruma müsaade verip vermemek haddime değil. Ben sadece engelli olmasaydınız bir de para sıkıntısı olabileceğini ifade etmek istedim ki aslında hata bende, neredeyse herşey için para lazım. Bunu es geçmek lazımdı, siz haklısınız.
Acaba şöyle bir durum söz konusu olabilir mi; engelimize göre yazıyoruz, çünkü yapmamızın imkansız olması, hayalimiz olmasına neden oluyordur. Belki de engelli olmasaydık böyle bir hayalimiz olmazdı. Bu hayali var eden engelimizdir...