engelli olmasam ne mi olurdum ? bunu birçok kez düşündüm hayatımda.O zaman ki ruh halim,yaşayış tarzım ve kişiliğim ve şu andaki hersey tamamen farklı.Engelli olmasam serseri olurdum herhalde,o yaptığım çılgınlıklardan sonra liseyi bile bitiremeyeceğimi düşünürdüm,üniversite o zaman bile hayaldi.Açıkçası umursamıyordum hayatımı,ne ilişkilerimi,ne ailemi,ne arkadaşlarımı ne de geleceğimi...ana göre yaşıyordum,plan kurmuyordum.Kafama eseni yapıyordum,okula içkili gitmekten en beter kavgalara kadar...Ne oldu birden dankk diye vuruldu balyoz kafama! Hiç umursamadığım ailem canını dişine taktı hastane hastane dolanmak zorunda kaldık.o kadar utanıyordum ki oysa vay bee eşşekk kafam aldın mı şimdi dersini diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyordum.Gerçek arkadaşlarımı,dostlarımı da böyle tanıdım.Ailem ve dostlarım sayesinde tutundum hayata önce liseyi bitirdim sonra ailemin ve dostlarımın yardımı ve teşviki ile üniversiteyi kazandım.Ardından başarılı oldum fakültede.Bir ögrencinin her türlü ihtiyacını hatta kişisel lükslerini bile karşılayacak burs kazandım.Yavaş yavaş şekillendirmeye başlasam da kafamda geleceğim ile ilgili hala bir karanlık vardı içimde.Sonra hep hayalini kurduğum şeylerin sahibi olmaya başladım.Ardından hep hayalini kurduğum aşk çıktı karşıma hem de ben hiçbir şey yapmamışken...Daha bir sıkı sarıldım hayata artık planlarım vardı,uzun vaadede düşündüğüm planlar...Kendim için değil de ailem için kurduğum planları artık kendim için de kurmaya başlamıştım.Şimdi etrafımdaki insanların bana imrendiğini dile getirmeleri bile benim için bu engelin hayatımı gerçekten iyi yönde değiştirdiğinin bir göstergesi olarak yorumlayabiliyorum.
Liseyi bitirdiğimde en yakın dostum :"bunlar başına geldiği için gerçekten seviniyorum çünkü böylesi senin için daha iyi olacak" demesi hala kulaklarımda çınlarken o zaman bu düşüncenin yanından bile geçmemiştim.Şimdi ise onu haklı çıkardığım için çok mutluyum.
Engelli olmasam ne mi olurdum ? SADECE engelsiz olabilirdim...
Liseyi bitirdiğimde en yakın dostum :"bunlar başına geldiği için gerçekten seviniyorum çünkü böylesi senin için daha iyi olacak" demesi hala kulaklarımda çınlarken o zaman bu düşüncenin yanından bile geçmemiştim.Şimdi ise onu haklı çıkardığım için çok mutluyum.
Engelli olmasam ne mi olurdum ? SADECE engelsiz olabilirdim...