Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Otoparkına parkettiğin için 1.400 TL trafik cezası yedim!?

@cann.sm, kendi adıma kayıtlı ama ruhsatta engelli aracı yazmıyor.

Gidip işletrimeyip , hala haklı olduğunuzu söylemeniz saçma.
Sanki kaydettirmissiniz ama ceza yemiş gibi burada yorumlar yapıyorsunuz.

@Hopee3466, bakış açınızı değiştirin bir kişi engelliye ve engelli kimlik kartı aldıysa bu imkanlardan yararlanır. Kaç kişinin cebinde sıfır araba alacak kadar parası var?hadi onuda geçtim ötvsiz araba alabilmesi için %90 ve ûzeri veya ortapedik engeli olması gerekiyor. O şekilde parası olacaksa sıfır araba alacak ya ruhsata işleticek ...
Kendi kendine bacağına sıkan bir toplumuz sizler destek vereceğinize engel oluyorsunuz.halbuki kendinize engel çıkartıyorsunuz
Araç benim adıma kayıtlı ise
Ruhsat benim adıma kayıtlı ise
%40 ve üzeri engelli kimlik kartım varsa

Bu hizmetten faydalanmamız gerek.
Bunu size nasıl anlatayım devlet sana engellinin diyor.ama devletin otoparkı hayır engelli değilsin diyor gibi birşey.

Benim hatam bilmediğimden dolayı trafik şubeden engelli kartı alabiliyormuşum bunu aracın görünür biyerine koymam gerekiyor.

oo her engelli kimlik kartı olana isteidği her aracı engelli park yerine park etme hakkı verilse vay halimize şuan bile ben ortapedik engelli olarak aracım kayıtlı ve ruhsata işlenmiş olmasına rahmen park yeri bulamıyorum birde dediğin gibi ruhsata işletilmemiş araca bu hak verilse gerçek ihtiyaç sahibi madur olur kanun açık ve net 2 dknızı almaz trafiğe gitmeniz gidin işletin zor bişemi ispark için pnline işlemler saten gitmene bile gerek yok ruhsat resmini çekiyorsun admalar 1 saate sisteme kayıtlıyor seni boşa zerzeriş yapma pencerenin diğer tarafından bakmak lazım yok müzeye veriyormuş da park yerine neden park edemiyor muş kardeşim bu işin usulü aracın ruhsatına işleteceksin sonra nereye istersen engelli park alanına park et.

Sorun zaten bu evet hakkımız var burada hemfikiriz. Ama sana belli kriterler koymuş onları yapmanı istiyor.
İnan burada yazılanları okuyorum şaşırıyorum.

Aracı alırken evrak işlerini yapıyorsun değil mi ? Yapıyorsun.
O zaman gidip trafiğe kaydını da yaptırmak senin sorumluluğun.

Hem verilen haktan yararlaniyorsun , senin yapmadığım yada bilmediğin birşeyden dolayı başkasını suçlanmasına karşıyım.
Türkiye de kim hakkını tam anlamı ile biliyor ki ?
Herkes işine geldiğini kadarını biliyor, sorunumuz zaten bu..

Bu formu çok seviyorum, bilgi alabiliyorum, ama bazı arkadaşlar malesef suistimal ediyor.

Eski raporum var, yeniletmek istedim.
Yazılan şu oranimizi düşürüyorlar nasıl yenileyelim.

Korkarak gittiğim hastaneden oranım artmış şekilde yeni raporumu almak üzereyim.

@oxzd,

Şunu anlamıyorum, senin engelli olduğunu seni tanımayan insanlar nereden bilecek.
Polis sana engelli değilsin demiyordur ki.

İşletilmedigini görüyor ve ceza kesiyor.
O zaman ucretsiz tren bileti veya maçlara gidebiliyoruz.
Neden bilgilerimizi veriyoruz ?
Engelli degilmiyiz..

Sistemde kaydettirme sorumluluğu bizde malesef.

Bu arada durumu iyi olup , araba alan var , maaş alan var.

Bence bu sorunu düzeltmeleri gerekiyor.
Gerçekten ihtiyacı olan insanlar emin ol az sayıdadır..

@Hopee3466, @ist01, peki engel oranım %51 ortapedik değil yinede ruhsata işletebilirmiyim? Verdiğin açıklamalı cevap için tşk ederim

@oxzd,
ortapedik veya değil engelli ve aracın varsa rapor oranı aranmaz önemli olan engelli aracı ruhsatta işlenmiş olması rapor oranı kaç olursa olur farketmez

@Hopee3466,
durumu olan araca binemez diye bir kaidemi var kardeş ne alakası var engelliysen kanun da sana hak tanınmışsa belirli şartları taşıyorsan maaşta alırsın arabada alırsın hala şu kafadamısınız engellileri ayrıştırmayın zengini fakiri farketmez haklar eşittir fakire hakkı tanı zengine tanıma gibi bir saçmalık olamaz saten kanunda bunun belirli şartları var engelliler için araç lüks değil ihtiyaçtır ne olursa olsun ben kanuna bakarım kanun o hakkı tanımış ise o engelli o hakkı kullanmakta özgürdür bunun suistimali olmaz saçma sapan konuları saptırmayın sen fakirsin park et sen zenginsin park etme diye bişe yok ben nelerini gördüm adam tekerlekli sandalye ile afedersiniz canı çıkıyor rampa çıkacak diye zengin parası var ama araç almıyor hayatını kolaylaştırmak yerine dahada zorlaştırıyor şimdi ben bu adam diyebilirmiyin sen neden böle yapıyorsun diye genfi özgürlüğü yani hak var kullanmak yada kullanmamak snn tercihin kanunlar kişilere özel değildir.i

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Ben ne anlatmışım sen ne diyorsun.
İnşallah 2-3-4 tane araban olur kardeş.
Ve üstüne maaş verirler.

@oxzd,
Sizin engelli olmanız aracınızın engelli aracı olmadığı sürece polis size ceza yazabilir
İtiraz etsenizde birşey çıkmaz

Aracın ÖTV indirimli alınıp alınmamasının Engelli Otoparkı Kullanımı açısından hiçbir anlamı yok.

Engelli Park Yerine koyulmuş bir aracın ön camında görünür bir yere araca ait Engelli Park Kartını koymadığınız sürece ceza yazılması yönetmeliğe göre normaldir. Engelli Park Kartını ise eğer değişmediyse engelli raporunuz ve aracınızın ruhsatı ile Emniyet Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Üst Alt