Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Özel Tertibat İşlemleri İle İlgili Yönerge | 1 Ekim 2019

yani şimdi yeni rapor mu alacaksınız? Vergi dairesi kabul etmiyor mu raporunuzu?

35tm35

Yeni rapor olduğu için istenen tanımlar muhakkak yapılmalı.Kabul etmemeleri normal.

Sn. İlik,

Rapor tarihim 2018(ortopedik ve solunum)
Ayrıca tertibatlı (78,10.02, 35.04) kodlu ehliyetim de var. Vergi dairesi olumsuz kararı aleyhine açtığım davayı Ağustos 2019 daki tebliğ etkiler mi?

Ben eski mevzuat hükümlerine ve benzer özelgelere istinaden 2018 Ekiminde dava açmıştım. BİM ve ilk derece kararları sizde mevcut.(WhatsApp tan gönderdim)

BİM esastan bozma sonrası ilk derece mahkeme de yeni dava açıldı. Yakında karar çıkacak?

bende araç alacagım yeni sağlık kurulu raporu aldım özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazılı. % 80 oran var
bu rapor yetiyor maliyeye gösterdim.
fakat birde ehliyet sorunu varr. 2008 yılında alınmış özel tertibatlı elden kumandalı araç kullanabilir yazıyor.
şimdi bayi bunla olmaz diyor b sınıfı olması lazım diyor aksi halde araç tescillenmez diyor. böyle bişey varmı 2020 yılı sonuna kadar geçerli değilmiydi

Bence siz vergi dairesine sorun derim. ben hehlitimi 2016 yılında yenilemiştim. Trafik tescil ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanır yazmadığı için tescil yapmamıştı. Ben de buna istinaden değiştirmek zorunda kalmıştım.rapor tarihiniz nedir?

Bugün otv saglik raporunu vergi dairesine teyit ettirdim özel donanım otomatik ibarelere ehliyetle uyumlu kod ve kod amaçlarına uyumlu açıklama isteniyor yani aparat siz otomatik vites arac için foksiyon kaybına kisalik kayıp ibaresi ehliyet koduna uyumlu olmaliymis benim sol exreme kisalik mevcut açıklama kısmına debriyaj karşılığı için kisalik net olarak yazilmali onun dışında kisalik gereksinimini ehliyet otomatik vites alınabilmesi için otv saglik raporuna açıklama otomatik vites arac kullanması gerekir yazılması isteniyor arkadaşlar ehliyet kodu otv saglik raporuna uyum lu bu şekilde tamamlaniyor

Arkadaşlar şimdi benim raporum 2017 tarihli, açıklama kısmında "Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" yazıyor ehliyetimde otomatik vites, direksiyona topuz ve silecek kolunu sola alma kodları bulunuyor. Ayrıca Ortopedi kısmındaki teşhis "Sağ Omuz ve Dirsek ROM kısıtlığı %48" yazıyor.
Benim anladığım kadarıyla raporumda teşhis kısmı ile ehliyet kodları uyumlu olduğu için sorun çıkmayacağı yönünde, eğer muhattap olduğunuz memur olumsuz yanıt verirse hiç tartışmaya girmeden özelge isterseniz olumlu cevap gelecektir gibi bir düşünce oldu bende doğru mudur?

Selam

Merhaba ehliyet ve raporlarla ilgili konulari iyi bildiginiz icin size yazmaj istedim.bilginiz varsa paylasirmisiniz be eski ehliyetimi yeniledim. Simdi kodlar yeni ehliyetlerde bebim ehliyet nirmalde otomatik vites elden tertibatli yeni ehliyetteki kod ta 35.05 yazmışlar bu bi yanlislikmis bunuda bana tertibati yapacak usta soyledi kol icin ektra bisy takiliyomus oda 1500 euro yani bana gereksiz kollarimda sıkinti yok elimdede simdi ben arayip sordum itaraz edip tekrar kurula girmem gerekiyomus bir suru is ve masraf bildiginiz bisey varsa benle paylasirmisiniz daha basiti yokmu bu isin bide sifir arabaya ötv muhaf yaziyorda vergi ödecekmiyiz biliyomusunz cok tsk simdiden mail adresim demet_karaca@windowslive.com tsk

texasboy77

Arkadaşların belirttiği uyumsuzluk ya da anlaşılamayan hususlar varsa özelgede red edilir.
izabel

Ehliyet sağlık kurulu o kodu versiyse size o koda uygun tertibat ypatırmazsanız ÖTV'siz araç alamazsınız. Eğer o tertibatın size uygun olmadığını düşünüyorsanız itiraz süreçlerine girersiniz.

https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/213996-ehliyet-komisyon-kararina-itirazda-uygulanmasi-gereken-dogru-yontem.html

Tsk ederim cvp icin itiraz edicem onunda bi suresi varmis ilk 6 ay icinde yada daha sonra iko sene gecemsi gerekiyomus ilk 6 ay icinde itiraz etmesen bana yazilan kod yanlis cunku kollarla ilgili bende ögle bi sikinti yok sukur ama beklicez itiraz suresi boyle dediler

Merhaba

bende okudum ama şu soruma cevap bulamadım bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim cevap bulamaz isem trafik şubeden cevap almam gerekli
ehliyetim yeni tip 7835.04.40.11 kodları yazıyor yani otomatik vites sinyaller sağa geçirecek aparat ve direksiyon topuzu
şimdi sorum şu
herhangi bir otomatik vitesli arabaya direksiyon topuzu ve sinyalleri sağa geçiren aparat takarsam aracı kullanmakta yasal bir engel var mı illa araç benim üstüme olup ruhsatta özel tertibatlı yazması mı gerekiyor

Üst Alt