Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu artıları eksileri nelerdir?

yek26119

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar yaşım 25 narkolepsi hastasıyım bu ayın 21 inde heyet için muayene olacağım ama korkularım var engelli raporu ilerde bana sıkıntı çıkarırmı, almak avantajlı mı atıyorum engelli kadrosundan işe girmek normal bir insana göre oranı daha iyimi , rapor alırsak iş bulma oranımız düşermi artar mı, ülkemizde engelliye yaklaşım nasıl, artıları eksileri neler gibi merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

Eksilerini bilmem ama heyetten en az %40 alırsanız Tren ücretsiz şehir ici otobüsler ücretsiz deniz otobüsler ücretsiz Şehirler arası otobüs bileti sanırsam %40 indirimli THY uçak bileti %25 indirimli internette indirim kendine ait evin varsa emlak vergisi ödemezsin devlet tiyatrosu ücretsiz iş bulmak sağlama göre daha kolay bence şirketlerin hepsinde engelli çalıştırmak zorunda daha çabuk kolay iş bulursun devlet ilk okul ve ortaogretimlere kuraya katılırsın kurada ismin çıkarsa memursun lise mezunuysan sınava gireceksin daha cok var bu benim bildiklerim :)

Teşekkürler bilgiler için bayağı artıları varmış, eksiler için ne bileyim bir yerde okudum evlenirken rapor karşına çıkıyor gibisinden şeyler diyordu... diğer üyelerden de yardımlarını bekliyorum

Ben hic evlenmediğim için orasını bilmiyorum öbür ay heyete randevum var benim de rapor çikartmam için
Serkan Plt devlet tiyatroları ücretsiz mi cidden?

Evlenirken rapor olayı zihinsel engel veya aklı dengesi yerinde olup olmamakla ilgili olabilir. Onda da akıl sağlığı yerinde olan biri niye sıkınkı yaşasın?

Bence engelli olarak iş bulmak ve iş yerlerinde çalışmak kolay değil engellilikte ya bi garip bakılır sana yada ihtimam gösterilir ama ben çok iyi maaşla çalışan bi engelliye tanık olmadım özelde ama engelli olmak kimsenin seçimi değil tabiki

Eserin79 öncelikle insan kendini geliştirdiği sürece daha iyi imkanlara erişebilir.ama hayatı bir engelin arkasında yaşamaya çalışırsa ona mahkum kalır . Engelli ve bir şeyleri başarmis bir kisiye her zaman sempati ile yaklasilip pozitif ayrımcılığa sebep olmaktadır özellikle ülkemizde büyük oranda hoşgörü ile karşılanmaktadır.bunu SGK tavan rakamının iki katından fazla maaş alan biri olarak gönül rahatlığıyla diyebilirim.

Siz bir şeyi iyi yapmak için kendinizi geliştirin o zaman zaten 1-0 önde baslayacaksiniz. Ama engelinizin arkasına saklanıp o şekilde yazarsanız da değil 1-0 mağlup 10-0 mağlup baslayacaksiniz.onceliginiz elinizden geldiğince farkındalık yaratıp farklı olduğunuzu ve basardiginizi ispatlamak olmalı
Saygılarımla iyi geceler

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorumlarınız için teşekkür ederim yeni yorumlara açığım her zaman karar vermek için iyi olur :) Evlilik konusunu örnek olarak verdim hani onun gibi sıkıntı çıkartabilecek birşey varmı gibisinden varsa düşüncelerinizi alabilirim, işe gelincede şuan rapor olmadığı için iş başvurularında askerlik muafımı görüp direk sıkıntımı ve raporu soruyorlar bende raporum yok sıkıntım içinde çok önemli değil gece nöbet tutamam o yüzden muaf ettiler diye kıvırmak zorunda kalıyorum pek inanmıyorlar gibi, aslen gündüz uykuları var ama bunu söylersem işe almayacaklar ne yapsam bilemedim kararsızım bu rapor konusunda

evlilik önemli bende düşündüm almadım bekliyorum

Şu evlilik konusunu doktora açtığımda bana evlenince kimse şu kağıt parçasına bakıp ona göre karar vermeyecek demişti, insanlar arasına karışıp sosyal ilişkilerde başarılı olduğunda, sosyal çevreni genişletince çalışıp evine maddiyat getirdiğinde bunlara bakılır o zaman bir eş, partner, sevgili edinirsin demişti.. kısacası bana herşey kişiliktedir seklinde konuşmuştu, o an düşünüp anlamıştım neyin mühim olduğunu. Rapora bakıp insanlar sorunlu görüp ön yargılı yaklaşır beni istemez asla evlenemem diye düşünüyordum ki doktorun dediği de çok doğru ama benim bu rapor hakkındaki düşüncelerim de doğru çünkü Türkiyede yaşıyoruz, halkın çoğunluğunun psikiyatristi olan amerikada yaşamıyoruz.

Burada arkadaşlar %45 şizofreni raporuyla iş başvurusu tecrübelerini paylaşıyorlardı patronlar başıma bela alırım, uğraşılmaz deliyle diye düşüncelerle hareket edip " Geldiğiniz için teşekkür ederiz, biz sizi sonra ararız" sözlerini çok duymuşlardı, Gördüğüm ise bu engelli raporuyla bile iş bulmak baya zor özel sektörde ancak ekpss gibi bir umut var ama 2020 yılında olan sınava kadar bir işte tutunup geçinme derdindeyim.

Hastanede yattığımda bipolar bozukluk hastası birini getirtmişlerdi odama, evlenmiş sonrasında karısı ilac içerken görmüş boşanma davası açacam deyip tutturmuş, adam da karısına " ilaç kullandığımı söylesem benimle evlenmezdin " demiş, karısı da " evet evlenmezdim " demiş, anlatıyordu bana sonra araya akrabalar girip boşanmalarını engellemiş..yani bu rapordan daha dogrusu bu psikiyatrik her türlü tedavi görenlerin anlayışla karşılanması baya zor
Allah yardımcımız olsun..

@Yusufbb Sadece evlilik içinmi bekliyorsunuz yoksa başka sebepleride varmı??

@DissFlex Amin cümlemize inşallah yalnız içim karardı inanın :) şimdi burdan benim rapor iyi birşey değil sonucunumu çıkarmam lazım

@Serkan Plt göre iyi gibi bakış açısına göre değişiyor sanırım yada karşılaşılan duruma tecrübeye göre ��

Evlenemeyeceğim diye kafaya takmaya gerek yok...34 yaşındayım bipolarım ve yüzde 40 raporum var...Bütün riyakar taleplere böylece kapalıyım...Bugüne kadarki beraberliğim hep psikiyatri endişesinden sonlandırıldı...Başta da ortada da sonda da hastalık söylense yine hikaye...Yapıyorlar yapacaklarını...Hatta bipolar olmasa da başka psikiyatrik problemleri olsa da yapıyor karşı taraf yapacağını...Benim sizlere diyeceğim kesinlikle korkmayın ve birilerinin bir tarafını kaldırmayın...7 yıldır hayatımda kimse yok...Çok da umurumdaydı...Boşanmak çok zor...Nafakası var bilmem nesi var...Hele ki evlenmeden mutlaka söyleyin hastalığınızı çünkü karşı taraf bunu koz olarak kullanıp ilave bir dava açar emin olun...Kısacası evlenme meselesini takıntı haline getirmeyin...Yine de HAYIRLI işler ve eşler olsun...

evlenirken karşına rapor cıksa ne olacak ? bende rapor varken evlendim.hatta şöyle bir artısı oldu ; dönemin evlendirme daire tarifesi 300 tl iste 30 tl civarı bir para veriyorsun.

Neden evlenirken karşınıza çıksın ki?
Endişeniz ne sizi kabul etmemeleri mi?
Denk geldim okudum. Aklım almadı sormak istedim.

Merhaba, İş konusunda genelde hastalığına bakarlar. Sen rapor almasan da askerlik muaf olduğu için bunu her zaman soracaklar. Bende kurumsal bir şirkette engelli kadrosunda çalışıyorum. Eğer tahsilin ve meslekte uzmanlığın var ise çok rahat iş bulursun. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. İş kur engelli iş ilanlarına bakarsan geneli ''beden işçisi'' arıyor. Ama büyük firmalarda normal açık kadrolara başvurursun, engelli raporun olduğu için 1-0 öne geçersin. Dediğim gibi ben kurumsal bir şirkette, insan kaynakları uzmanı olarak çalışıyorum. RAİSTLİN 'e katılıyorum. Kendini geliştirirsen çok güzel yerlere gelirsin. Tabi ki her engelli için bu kadar kolay değil. Allah herkese yardım etsin.

sarus ben önce başta söylemeyi düşünmüyordum sonra evleneceğim bayanın bunu bilmesi gerektiğini, kul hakkı için bunu bilerek bu yola girmeli veya atıyorum onun belki benden daha büyük sıkıntısı olupta oda bana söylemezse diye empati kuruyorum kendimce bu seferde kabul edilmeyiz diye vaz geçiyorum o iki arada gidip geliyorum, dediğiniz gibi mantıklı düşünceniz aslında ha başta ha ortada ha sonda, evlilerden duyduğuma görede bayanlar sonradan öğrenince sıkıntı yapıyormuş boşanmaya kadar gidiyormuş ama insan ister istemez takıyor ben ne olacağım diye bakın siz 7 yıldır kimse yok diyorsunuz nereye kadar böyle gidicek ne yapmamız lazım bizim nasıl bir yol izlemeli ?

blackmilk13 yani indirim olması iymiş, problem evlilik için hani sağlık raporu olayı felan varya orada sıkıntınız veya raporunuz gözükmedimi? yenge hanım bunu sıkıntı etmedimi veya ailesi felan sen hastasın diye gibisinden?

Esra.Snql yani evlilik olayı sadece örnekti aslında bunun gibi eksileri varmı demek için söyledim , size şöyle açıklayım benim karşılaştığım ve çoğu gördüğüm kadarıyla yeni nesil bayanlarımız bırakın sağlığı şu an ilk etap ben okuyorum sen okuyormusun veya evin araban varmı gibi soruyor bizde bu etabı aşamıyoruzki daha hasta oldumuzu raporumuz olduğunu nasıl söyleyelim direk red alırız diye endişem niye çünkü sen yarım adamsın

Sinan ERSİNOĞULLARI merhabalar amin inşallah. bir kaç işe başvurdum dediğiniz gibi rapor olmasada bu sefer askerlik muafını kurçalayıp sıkıntı yapıyorlar arada kalıyorum, siz kendinizi iyi bir konuma getirmişsiniz maşallah, ben şuan dışarıdan üniversite okuyorum perakende satış temsilciliği üzerine 2 yıl tecrübem felan var ama dediğiniz gibi durum her engelli için kolay olmadığı için tereddütteyim yani bu rapor benim işimi kolaylaştıracağına dahada zorlaştırırsa gibisinden korkuyorum geri dönüşüde yok iptalde olmuyor bildiğim kadarıyla.Bu arada (RAİSTLİN) nedir?

Kardeş ben kendimden örnek veriyim sana belki ne alaka diyebilirsin ama iyi oku bunu.

Ben Eğitim düzeyi normalin altında biriydim çalışmazdım derslerime 2yıllık okuyordum Bilgisayar programcılıgı. Bunu okurkende hayalim asker olmaktı her boş çaresiz okumayı istemeyen hayali düşük şeyler olanlar gibi hayalim asker olmaktı Gidiyosun rastgele seçiyolar sınav yok birşey yok ayırt etme yok çünkü %90ı düşük kafada ders çalışmayı zor sanıpta kolay yoldan iş peşindekiler neyse bende o kafadaydım.

Mülakata girecektim tam 1 hafta sonra. Girmeden önce kanser olduğumu öğrendim hayatım kaydı hayalim sona erdi asker olamayacam dedim. 20 yaşımda 2buçuk sene kanser tedavisi gördüm. Okuluda tedavi hafifledikden sonra hocaların yardımıyla bitirdim artık önlisans mezunu oldum. Kafamda artık askerliği bitirdim. Raporu alıp rğitimimi yükseltmeye bakmaya odaklandım. Çünkü raporu almasaydım halen rastgele askerlik seçimlerinde seçilecdkmiyim seçilmeyecekmiyim içinde birde sağlıktan rahatsız oldugumu bile bile orda kara kara onu bekleyecektim.

Neyse raporu aldım Ekpssye çalıştım Dgsye çalıştım Ekpss büyük bir nimet cidden Kpss gibi değil milyonlarca kişi girmiyor aynı kaderi paylaştığın arkadaşların arasında devletin sana sağladığı bir kıyak sorular kpss müfredatı gibi bir tık aşağısı ama o bile sana yetiyor kendini anlamana sen çalışırsan yaparsın dedirtiyor. Ayrıca otobüste metroda trende su faturasında telefon aboneliğinde bile kıyak geçiyorlar ki bunlar gerçekten rahatlatıyor insanı.

Biz bir sille yemişiz bide devlet vurmuyor bize yani hepsinden anlatmaya çalıştığım buydu kardeş. Bu arada şunu da deyim ben hastalanmadan önce Kpssden 70i zar zor alıyordum(Normal Kpssden) şuan ise 83 aldım(Normal kpssden). Ekpssden ise 87aldım yani o rapor hayatta sana kendini değiştirme kendini bulma fırsatı verecektir kardeş çünkü bana bu fırsatı verdi.

Engelini gizlemezsen evlenince sorun çıkmaz

Sölüceksin ne varsa engelin sonunda vah niye sölemedin demesin valla raporun sadece ulaşıma faydası oldu bide su faturası indirimli geçen tatildeydik milli parklar bedava giriş engelliye yolda parklar var kenarda yol üzeri belediyenin adamları kesiyoya oda bedava engelliye kimlik kartını cama koycan yalnız arabanın

Hastanede mhrs kayıt etcen engelli diye öncelik sana sıra randevu falan

Maçlar bedava

@yek26119 RAİSTLİN Süleyman CANSOY arkadaşın üye adı. Onun söylediklerine katılıyorum demek istedim.

Okulun ne zaman bitecek? Bizde perakente satış temsilciliği bölümü var. Ben işe alım tarafında değilim, ama yardımcı olurum. Gerçi ekonominin kötüye gitmesi sonucu 2. emre kadar alımlar durduruldu. Okulun bittiğinde irtibata geçelim. Mesela raporun olursa bizde çok rahat işe alınırsın. Malum engelli konteyjanını doldurmak için. Kendini gösterip işini iyi yaparsan, yükselirsin.

Dediğim gibi iş konusunda, rapor almazsan bile işe girerken sağlık raporu istendiği için, hastalığın karşına çıkacaktır.
Selamlar,

Sinan ERSİNOĞULLARI Aa pardon yeni dikkat ettim üye ismi olduğuna :)

ilginiz içi teşekkür ederim okulum daha yeni sayılır, sizin iş için illaki tescil üniversitemi olması lazım? eğer öyleyse daha çok var bitmeye, doğru herkez adam çıkartıyor dükkan kapatıyor durumlar karışık

sağlık raporunda yazıyormuki rahatsızlığımız? yeni yeni hasta oluğum için rapor almadım hiç

Evet haklısınız hak veriyorum.
Lakin beni olduğum gibi istemeyen olur diye endişe etmem.
Asıl ben olduğu gibi reddederim.
Hiç korkma. Sevgi her şeyi aşıyor.
Gerçekten Sevgi ise eğer.

BuROCKY Geçmiş olsun baya olay yaşamışsınız ama sonunda hikayenizin olumlu yerlere gitmesine sevindim sizin adınıza allah yardımcınız olsun inşallah. Anladığım kadarıyla sizin deneyimlerinize göre rapor faydalı.

sahranil Gizlemeyi düşünmüyorum ama işte bilmiyorum hayırlısı olur inşallah herkez için.Hımm size görede bazı yerler ücretsiz ve öncelik var iymiş.Peki iş hayatı olarak nasıl ?

Esra.Snql Anlayışınız için teşekkür ederim bende hep düşünüyordum yanlış düşünen benmiyim diye ha bir yanlışım varmış tabi, sizin ve birkaç kişinin ortak fikri aynı düşünceleriniz mantıklı onlarda (karşına çıkan insana göre değişir ve hem bırak rahatsızlığını söylediğin anda seni kabul etmemesinden gerçek sevgisi belli olur seven takılmaz)demişlerdi, benim yanlışım ise nedendir bilmiyorum beni olduğum gibi kabul edecek biri değilde ben onun istediği gibi kişi gibi olmayı düşünmem

Asıl Engel "Sevgisizliktir."
Lütfen bunu unutmayın. :)

İşe girmedim daha bilgim yok benim işitme zorlanır sıkılırsam çalışmam çok konuşma ortamıysa yapamam

İmalat üretim yeri bulursam bakım oralar daha iyi

Esra.Snql Doğru değerli yorumunuz için teşekkür ederim unutmayacağım keşke herkez sizin gibi düşünse özelliklede engelsiz vatandaşlar ozaman dünya daha yaşanabilir bir yer olacak :) .Peki sizin rahatsızlığınız nedir?

sahranil Anladım geçmiş olsun aynen fabrika tarzı yerler çok konuşma gereği duyulmadığı için fazla sıkıntısı olmaz sizin için veya sabit bir iş

Attan düşeni attan düşen anlar.
Der "Annem".

Ben Böbrek nakli oldum.
Yani nakilliyim.

Esra.Snql Mantıklı çok güzel yorumlamış anneniz :)

geçmiş olsun neden oldunuz peki problem böbrek yetmezliği felanmı yoksa başka bir rahatsızlıkmı vardı ?

Bitane vardı işkurda şehirdışında olduğum için bakamadıydım hem yemek hem servis içindeydi:)

valla bende böbregimi bagışlamak için başvurdum bütün tekniklerden başarıyla gectim fakat böbregimi verecegim kişi bana yamık yaptı

Malesef yalnış ilaç sonrası yavaş yavaş
Yitirdim böbreklerimi. Kurtarmak için
Çok yer gezdim. Lakin kaderde nakil olmak varmış.
Hamdolsun bugünüme.

Üst Alt