Şu evlilik konusunu doktora açtığımda bana evlenince kimse şu kağıt parçasına bakıp ona göre karar vermeyecek demişti, insanlar arasına karışıp sosyal ilişkilerde başarılı olduğunda, sosyal çevreni genişletince çalışıp evine maddiyat getirdiğinde bunlara bakılır o zaman bir eş, partner, sevgili edinirsin demişti.. kısacası bana herşey kişiliktedir seklinde konuşmuştu, o an düşünüp anlamıştım neyin mühim olduğunu. Rapora bakıp insanlar sorunlu görüp ön yargılı yaklaşır beni istemez asla evlenemem diye düşünüyordum ki doktorun dediği de çok doğru ama benim bu rapor hakkındaki düşüncelerim de doğru çünkü Türkiyede yaşıyoruz, halkın çoğunluğunun psikiyatristi olan amerikada yaşamıyoruz.
Burada arkadaşlar %45 şizofreni raporuyla iş başvurusu tecrübelerini paylaşıyorlardı patronlar başıma bela alırım, uğraşılmaz deliyle diye düşüncelerle hareket edip " Geldiğiniz için teşekkür ederiz, biz sizi sonra ararız" sözlerini çok duymuşlardı, Gördüğüm ise bu engelli raporuyla bile iş bulmak baya zor özel sektörde ancak ekpss gibi bir umut var ama 2020 yılında olan sınava kadar bir işte tutunup geçinme derdindeyim.
Hastanede yattığımda bipolar bozukluk hastası birini getirtmişlerdi odama, evlenmiş sonrasında karısı ilac içerken görmüş boşanma davası açacam deyip tutturmuş, adam da karısına " ilaç kullandığımı söylesem benimle evlenmezdin " demiş, karısı da " evet evlenmezdim " demiş, anlatıyordu bana sonra araya akrabalar girip boşanmalarını engellemiş..yani bu rapordan daha dogrusu bu psikiyatrik her türlü tedavi görenlerin anlayışla karşılanması baya zor
Allah yardımcımız olsun..