Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu artıları eksileri nelerdir?

sahranil hımm iymişti ama işkurdan başvurmak yetmiyor sadece işkurun sistemi farklıymış başvurduğumuz ilanı arayıp bildirmemiz gerekiyor işverene yoksa onlar cv felan görmüyorlarmış, kariyer.net ten bakabilirsiniz

mustafa şahinn neden bağışlamak istediniz sebebi nedir ve bağışlamak istediğiniz kişi niye kabul etmedi ?

Esra.Snql hımm allah yardımcınız olsun kısmet böyleymiş demekki, peki böbreğinizi kaybetmeden önce ilaçı ne için kullanıyordunuz yine böbrek sıkıntısı içinmi yoksa başka rahatsızlık için kullanırken mi oldu ? zaten ilaçlar hep zararlı 1 faydası varsa 100 zararı var mesela bir ilacın prospektüsünü okuyorum 1-2 tane şuna etkisi vardır yazıyor yan etkilerini okuyorum allahhh 2 sayfa :)

İşkurun verdiği ilanda tarih var bide telefon görüyom patron işkura geliyo orda görüşüyo heralde işkurdaki kadın dediydi

Yaz gribi olmuştum.
Dahiliyeye bi görünmek istedim.
Yazın sıcağında çekilmiyor grip diye.
Verdiği ilaç bana ters etki etti.
İğne vermişti. E doktor vermiş güvenmeyip
Napıcam dimi. Sonrası malum

sahranil yok şöyle oluyor işkurdaki bayanın geçen gün bana açıklamasıda önce başvuruyu yap sonra başvuru yaptığın ilandaki numarayı ara başvuru yaptığını görüşmek istediğini söyle randelu talep et demişti , patronlar gelmiyor yani birde o ilan tarihi ilanın otamatik kapanma sonlandırılma tarihi ha şunuda belirteyim ilana başvurup hiçbirşey yapmazsanız arama felan geri dönüş yapmıyorlar saçma sistemleri var geliştirmeye çalışıyorlarmış

Esra.Snql allah allah ilginç nerden nereye haklısınız doktor yani nerden bilebilirdinizki ama kötü olmuş böyle olması bu ülkede çoğu doktorlar bilmiyor ne yapacağını, benim sıkıntımda iğneden kaynaklı diye tahmin ediliyor araştırmalarıma göre zamanında ayıptır söylemesi (domuz gribi)nden dolayı yapılan aşılardan sonra çoğu insan rahatsızlanmış bir diğer araştırmalarıma göre iğnelerde koruyucu bir madde varmış ve o madde kronik rahatsızlıklara yol açıyormuş o yüzden iğneyi önermem kimseye :(

Kaderde olanı yaşıyor.
Gerisi bahane.Beterin beteri var.
Şükür ediyorum bugünüme.
Allah size de bütün hastalarada şifa versin inşallah.

Esra.Snql Aynen öyle, Aminnn ameliyatınız için geçmiş olsun sizede, allah cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.

yek26119 niye sorun etsinler ki ? neticede beni seviyor. zaten evlilik iyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta yan yana olmak değil mi ?

blackmilk13 bilmem bu devirde menfaatci olmuş çoğu insan, evlenirken sanki hep sağlıkta hep parada söz vermişler gibi :) gerçek sevene denk gelmek lazım :(

engelliler.biz sakinleri sizlere birşey sormak istiyorum şimdi benim askerlik muaf ama engelli raporum yok iş için veya herhangi bir yer için sağlık ocağından, devletten veya özel hastaneden sağlık raporu almaya gittiğimde ben söylemeden hastalığım sistemden çıkıyormu ? deneyeniniz varmı aceba?

@yek26119

Askerlikten muaf olunca o hastalıgın yüzünden diğer hastanlerde herhangi bir şey çıkmaz.Sen gidip hastalıgın için başvurmadığın sürece. Ayrıca konuyu yeni gördüm. Askerlikten muaf oldugunda kesin engelli raporun olmalı.Özellikle özel sektörde çalışcak isen.

İş başvurunda gözüküyor Raporunda olmazsa sıkıntı çünkü sınıf ayrımında ortada kalmış oluyorsun ne engelli oluyorsun ne sağlam oluyorsun umarım anlatabilmişimdir.Benim bu yüzünden çok sıkıntılarım oldu.

Ayrıca arkadaşların dediği gibi kendimizide geliştirmemiz lazım. Yani İşkur iş ilanları görüyorsunuzdur hep angarya iş ilanları.Ama kendini geliştirirsen sonuçta kurumsal firmalar 1 engelli çalıştırsa devletten destek alıyor zaten zorunlu.Tabi Referansda önemli.

Ayrıca Raporun oldu diye Normal statüde çalışmayacagın veya çalıştırılmayacagın anlamınada gelmez.

Aslında bu Rapor işi biraz Statü sınıfını belirlemiş oluyor.Dediğim gibi ortada kalmamak istemiyorsan.

Hkck yorumunuz için teşekkürler aydınlatıcı olmuş

Kendimi farklı alanlarda geliştirmeye çalışıyorum çabalıyorum. Bugün denemelik askeriyeden durum bildirir raporu aldım orada sadece askerliğe elverişli değildir yazıyor rahatsızlığım felan yazmıyor ama dediğiniz gibi sadece muaf olsamda ortada kalma durumu oluyor neden muafsın diye soruluyor hani ben gerçek rahatsızlığımı söylemiyorum işe almazlar diye başka birşeyler uyduruyorum ama ne olursa olsun muafım diye almıyorlar gibime geliyor sanki, yalnız rapor almaya kalktım bir ara oran olarak %35 veriyorlar başkada adam akıllı söyleyebileceğim sıkıntım yoktu oran kurtarmıyor o yüzden çıkmadım heyete birdaha girecek olursam anksiyete tarzı bir rahatsızlığım var bunu kanıtlamam lazım oran verirlerse onu söylemeyi düşünüyorum

yek26119

Rapor almak zor biliyorum.Gene eskiye bakarak bir nebze daha iyi gibi.Eskiden olsa askeri raporu askeri hastanalerden alacaktın.O da devlet hastanesini bağlamıyordu.Şimdi en azından her ikiside devlet hastanesinden yapılılabiliyor.
Ama bu askeri elverişli değildir raporuda alınca tabi garanti diğer raporu alırım olmuyor.

Aynen şimdi sen işe başvurularında ortada kalmış oluyorsun.Zamanında bende çok yaşadım bunları eskiden daha zordu.Tabi rahatsızlıgın nedir bilmiyorum.

Öncelikle raporu çözmen lazım.En azından elinde ki belge işe yaramıs oluyor.Sonra zaten ister o statude ister normal statude bulabilirsin umarım.

Araştırdığım bir konuydu çok teşekkür ederim.

Engelli Raporu Dezavantajları

Merhabalar,
%40 engelli raporu alanların iş hayatlarında ya da genel olarak yaşadıkları sıkıntılar neler ? Şu anda rapor alabilirim fakat rapor nedeniyle daha sonra iş konularında ekstra sıkıntı yaşamak istemiyorum. Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Geçmiş olsun hepimize

Hkck Aynen öyle yani, ben narkolepsi hastasıyım.Siz raporu almaya çalış başka çıkış yolu gözükmüyor diyorsunuz galiba, eğer dediğiniz gibi raporu aldığımda normal statü işlerede girme imkanım olucaksa akmak sıkıntı olmaz gibi gözüküyor

evrengkmen Benim vesilemle yardımcı olabildiysek size ne mutlu :)

finch Merhabalar, sizede geçmiş olsun.Konumuzu baştan itibaren inceleyebilirseniz eğerki abilerim ablarım kendi tecrübelerinden yola çıkarak raporun artılarını eksilerini anlatmaya çalıştılar oralardan bilgi edinebilirsiniz onun haricinde sizinde dediğiniz gibi hala fikirlere açığım bilenler isteyenler yardımcı olursa sevinirim.

yek26119
Öncelikle Geçmiş olsun.Kesin olmazsa olmaz demiyorum alsan iyi olur diyorum çünkü elinde belge olmuş oluyor.Bahsettiğim gibi statünü belirlemiş oluyorsan yoksa ne sağlam oluyorsun ne engelli buda seni rahatsız eder.Çünkü hep hayatın boyunca bu sorunla karşılarsın.
Bu devlette bile böyle.Sonuçta bir askeri raporun var ama engelli oldugunu o raporla kanıtlıyamıyorsun öyle değil mi ? Yada bu rapor olmadan engelli devlet ilanlarına bakamıyorsun. Normal stautude kpss bile girsen devlette ilerde gene sıkıntı çıkar çünkü sana sağlam raporu getir diyecek burda bile karşılasıyorsun daha doğrusu hayatın heryerinde.
Benim raporum var ama normal statüde çalışıyrum. Engelli statüsünde değilim. Ayrıca dediğim gibi engelli satütüsüde biraz öyle görünüyor angarya diye kendimce tabir ettiğim işlerle dolu yada o ilanlarla dolu.
finch
Aslında yukarda ki mesajımda bahsettim biraz.Rapor alman bence yarına olur.Rapor aldın diye neden sıkıntı yaşayasın ki ? Hem raporun var diye normal statüde çalısmayacagın anlamına gelmez.

evrengkmen Rica ederim.

Hkck Anladım düşüncenizde haklısınız galiba şu durumda rapor almak mantıklı olur.Yorumlarınız için teşekkür ederim.

eksisi tabii ki herşeyden önce sağlık Allah şifa versin

Üst Alt