Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu çıkarma işlemleri kaç günde bitiyor?

asilçocuk

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
0
Rapor çıkarmak için önce randevu almak gerekiyormu,muayene ve heyetten geçme aynı günmü oluyor?

önceden randevuya gerek yok.ben basımdan gecenleri yazayım istersen;
ben engelli raporu almak için dün bulundugum ilçenin devlet hastanesine gittim,danışmaya durumu bildirdim ve beni saglık kurulu na yönlendirdi ordan da bir form verdiler ve doldurdum ,formu alıp hasta kayıttan gerekli yerlere sıra almamı söylediler (psikoloji,dahiliye,fizik tedavi,genel cerrahi,göz,kbb,nöroloji,beyin cerrahı ki bunu kendim istedim...) gerekli tum yerlerden sıra aldım.teker teker gereken yerlere göründüm ki sana tavsiyem rahatsızlıgını belirten yere en sona bırak yada sıra numaran kücükse ilk onu yap yoksa cok yorulursun.benim dana işlemlerim bitmedi film sonuclarımı bekliyorum yarın sonucları aldıktan sonra iki yere daha göründükten sonra evrakları saglık kuruluna teslim edecegim onlar da gerekeni söyleyecekler (heyete ne zaman yada nasıl girecegim konusunda).benim sana söyleyeceklerim elinde mutlaka fotograf ve kimlik fotokopin olsun azıcık zaman kazanırsın.anlayacagın rapor almak için işinin 1 günde bitmesi mümkün degil...

Arkadaşlar devlet hastanesini arayıp heyet günlerini sordum,gelip randevu almanıız gerekiyor dendi ve 20 mayıs diye tarih verdiler.Bu ne biçim iş,daha önce gittiğin gün heyete girip aynı gün raporu veriyorlardı.

aynrkdrcnr;
Bugün devlet hastanesini arayıp engelli heyet günleri ne zaman diye sorduğumda,gelip randevu alıcaksınız,en yakın tarih 20 mayıs dendi,yani 3 ay sonraya verebiliriz dediler.Eskiden gittiğin gün işleme koyarlardı.Bu nasıl iş anlamadım.

ben ankara devlet hastanesinden aldım. gittiğim gün gerekli bölümleri dolaştım. aynı gün sonucu aldım heyette sonuçlanması bir haftayı buldu.

BEnim kisi çok kolay oldu. Böbrek nakli oldugum hastanenin RApor bölümüne gittim onlarda beni bir bölüme yönlendirdi. Orada bir doktor ile konuştuk ve form doldurduk. SAdece böbrek naklinden dolayı % 70 veriliyor. Eger rapor oranını yükseltmek istersem diger saglık sorunlarım ile ilgili bölümleri gezmem gerekti. Bende bana % 70 yeter dedim.:) Aldıgım form u tekrar rapor bölümüne götürdüm bir hafta sonra alabilirsiniz dediler. Sonrasında elime geçen raporda 7 ayrı bölüm doktorunun imzası atılmış kurul başkanı tarafından tasdik edilmiş bir şekilde bana verildi.

Rapor almak için ne randevusuymuş merak ettim..:rolleyes: Gidip durum bildirir raporalacağım diyorsun form veriyorlar, doldurup sağlık kuruluna teslim ediyorsun,onlar gideceğin polikliniklerin olduğu evrağı sana veriyorlar ve aynı gün yetiştirebilirsen poliklinikteki doktorlara imzalattırıyorsun ve tekrar sağlık kuruluna teslim ediyorsun..Sonra da gidip sağlık kuruluna giriyorsun hangi günse..

Asilçocuk;

Başka hastaneleride arayıp öğrenin bence.. 3 ay sonraya rapor için randevü verilmesi çok mantıksız.. Telefonda konuştuğunuz kişi ya yanlış biliyor ya da yanlış anlamış olabilir sorunuzu.. İzmir'de sakatlık raporu vermeye yetkili diğer hastaneleride arayın mutlaka.. Boşu boşuna 3 ay zaman kaybetmeyin.. En fazla 1 hafta içinde alınabilen bir rapor için 3 ay sonraya gün verilmez zannediyorum.. Yeni bir uygulamaysa bilemicem.. Acaba ÖMSS sınavından dolayı bir yoğunluk mu var ki?

Ocak 2012 den itibaren başlamış bir uygulamaymış.Karşıyaka devlet hastanesi dedi bunu.Pazartesi yakındaki diğer devlet hastanelerinide arayıp sorsam iyi olucak.

İStanbul'da bir çok hastane 1 günde veriyor raporu.

2 devlet hastanesini aradığımda heyete girmek için 3 ay sonraya randevu verdiler.Oysa daha önce ertesi gün raporumuzu alıyorduk.

istanbulda bende aynı sorunla karsılastım 2ay sonraya gun verdıler.oturanboğa hangı hastane 1gunde verıyor?

biz izmir 9 Eylül Ünv. den almaya çalışıyıoruz raporu tam 1 ay net kontroller sürdü imzalamalarını hala bekliyoruz ben anlamadım bir şey neden böyle oluyor 3 haftadır hekim imzalarını bekliyoruz nereye nasıl şikayette bulunulması lazım bir sonuç alabilirmiyim yardımcı olurmusunuz...

Ben İstanbul'da Çapa tıp fakültesinden randevu aldım. 14 senedir bu kurumda şizofreni tedavisi görüyorum. Gittiğim günden 1,5 ay sonrasına tarih verdiler. Sadece psikiyatri heyetine çıktım 15 gün sonra da dekanlıktan raporumu aldım. İmza sirküsünde gitmediğim bir sürü farklı branştan (nöroloji,dahiliye vs) hocanın imzası vardı. %45 özür derecesi verdiler İETTye gidip ücretsiz seyahat kartımı aldım Çok işime yaradı

izmir dokuzeylül hastanesi dokuz eylül e randevu verdi randevuyu cebime koydum 2 hastane daha biri 11. ay biri 12. ay a randevu yazmak istedim reddettim. etsen ne olacak beklemek zorundayız .anladığım şu başvuru fazla olunca randevuya dönmüşler.yapacak birşey yok sabırrr

hasta hakları masasına git , çözüm olmazsa baş hekimliğe şikayetini ilet , geçmiş olsun

cevapta bayağı geç olmuş , tarihe bakmadım :)

smyrna1922
Rahatsızlığınız her yerde yapılamayan ileri seviye tetkikler gerektirmiyorsa taşra ilçeleri deneyin, bir rapor için o kadar beklemeyin.
Örneğin Aliağa, Bayındır, Bergama, Foça, Ödemiş, Tire, Torbalı devlet hastanelerine başvurabilirsiniz.

iyi fikir deneyeceğim

telefon açıp birinin randevusunu iptal ettiklerini benim randevuyu 11 ağustos a aldıklarını söylediler , böyle şeyler beni bulmaz ama bu defa oldu şükür. sonuçta 1 ay önceye alınmış oldu .

smyrna1922

Buca seyfi demirsoy randevusuz, gitiginiz gun doktor gezmeye basliyorsunuz. 4 vesikalik foto olsun yaninizda. 5-6 gun sonra da heyete giriyorsunuz.

mTalk'tan gönderildi

rapor için özel bölüm ayrılan hastaneler de daha hızlı işlerinizi halledebilirsiniz, telefon edin gerekli bilgileri alın...

Ege üniversitesi Hastanesi 5-6 ay sonrasina gün veriyor.Izmirde islemleri daha hızlı olan ve gidebilecegimiz baska bir hastane var mi?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dokuz eylül hastanesinde 10 Ağustos ta başladığım 8 bölüm muayeneleri eko
ve bt çekimi dahil 23 Ağustos Salı tesadüfen heyet günüymüş, öğleden sonra heyete girip tamamladım. 13. gün hepsi tamamlandı raporu ne zaman teslim edecekler bilmiyorum . pisikiyatri , kardiyoloji ,kalp damar cerrahi bölümlerinden yazılan oranların formülle sonucu %74 çıkıyor sonucu raporu alınca göreceğim

İkamet ettiğmiz İL dışından başka hastanelerden rapor alınır mı?

smyrna1922

heyette ne sordular nasıl muayene ettiler ve hangi doktorlar vardı smyrna1922 bölümlerde muayene olduğunuz doktorlarmı bende egeden almaya çalışıyorum sedef hastalığından dolayı

dokuz eylül de heyet günleri bölüm muayenelerini bitirip dosyanı teslim ettikten sonraki ilk salı günü saat 13.00 da başlıyor. . ben tesadüfen salı günü öğleden önce dosya teslim ettim saat 13.00 de burada ol dediler. heyet dedikleri resimdeki senmisin değilmisin 5 saniye yüzüne bakıp geçmiş olsun diyorlar başka birşey yok. en geç sonra 1 ay sonra rapor için "çıktı gelin alın" diye telefon ediyorlar gidip alıyorsun.

Üst Alt