Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum var. Askerlikten muaf olmak için prosedür nasıldır?

mertdd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Şu anda okulumun yaptığı tecilden dolayı iki senedir tecilli gözüküyorum. Temmuz ayında tecilim bitiyor ve muafiyet işlemlerine başlayacağım.

Süreç nasıl ilerliyor?

İlk başta e-devlet üzerinden yoklama başvurusu yapıp daha sonrasından aile hekimine mi gitmem gerekiyor?

O mu beni hastaneye yönlendiriyor?

Hastaneden rapor aldıktan sonra bu raporu askerlik şubesine mi götürmem gerekiyor?

Desteğiniz için teşekkür ederim.

@mertdd, yoklamaya gideceksin, onlar seni askeri hastaneye sevk edecekler. Orada doktor muayene edip rapor düzenleyecek. Heyete girip rapor onaylandımı. Askere elverişsizdir. Kararı çıkar.

@mertdd,
E Devlet üzerinden muayene işlemlerini başlatıyorsun.

Aile hekimine gidip muayene oluyorsun rahatsızlıklarını söylüyorsun oda seni bulunduğun yerdeki en yakın devlet hastahanesinin ilgili bölümüne sevk ediyor hastahane seçemiyorsun sistem en yakın hastahaneye otomatik yönlendiriyor.

Hastahanede ilgili bölüme randevu almadan gidip askerlik muayenesi için geldiğini söyleyip muayene oluyorsun.

Burası önemli engelli raporun olması tek başına muaf alman için yeterli değil dikkate alınır ama engelki raporu ve askerlik muaf raporu farklı şeyler.

Engelinizin neyle alakalı bilmiyorum ama tedavinizle alakalı ne belge varsa yanınızda götürün her şey oradaki doktorun iki dudağı arasında eğer ruhsal ve zihinsel rahatsızlığınız varsa ailenizden birisi yanınızda olsun daha çok ciddiye alınır rahatsızlığınuz çok bilmişlik yapmayın duruna göre tedavi gördüğünüz hastahaden yazı isteyebilirler.

Muayene sonucu ya direk muaf verirler yada erteleme verirler formalite icabı heyete çıkarsın ertelemede 2 erteleme sonrası düzelme olmazsa üçünce seferde muaf verirler.

Askerlik şb her şeyi online görüyor ama yinede işlem bitince gidersiniz evraklarınla.

En son evraklar Ankaraya onaya gider durumu E devlette TSK E İMZALI SAĞLIK KURULU RAPORLARI bölümünden takip edebilirsin ortalama 15/30 gün arası sürüyor işlem tamamlanınca orada gözükür bir kaç ay sonra sonuç evrakları eve postayla gelir

Muafta iki çeşit var.
Savaşta ve barışta muaf.
Barışta muaf seferde görev yapar.

Ankarada onaylanana kadat e devlette tecilli gözükürsünüz.

@MuhsinDarlanan, benim %92, tabi 20 yıl önceydi benimki. O zaman e-devlet filen yok. Yoklama kağıdı geldi, askerlik şubeye gittim . Engelli raporunu gösterince, askeri hastaneye sevk ettiler. Engelim bariz tekerlekli sandalyede olduğum halde. Askeri hastaneyede yeniden heyete girip, savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir diye rapor aldım. Şimdi devlet hastanesi de veriyor herhalde bu raporu .

@kara duman detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Bu süreçten geçecek kişiler için oldukça yeterli bir cevap olmuş.

Engelim ortopedik ve engel oranım %43. Çok yüksek ihtimalle muafiyet alacağım.

Üst Alt